منو
 صفحه های تصادفی
پیامبر الگوی کامل همه زمانها
یوشیا وج وود
روناس
خانه فیزیک
تیره گل سرخ
صدقه و دفع بلا
مصالحه شاه عباس بزرگ با دولت عثمانی
اندام زایش در نهاندانگان
ابو موسی اشعری
عدسی زاویه باز در عکاسی
 کاربر Online
442 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زمین شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 513   در :  سه شنبه 13 فروردین 1387 [19:19 ]
  میزان اکسید گوگرد حاصل از فوران آتشفشانها در 65 میلیون سال قبل اندازه‌گیری شد
 

زمین‌شناسان انگلیسی کشف کردند میزان اکسید گوگردی که همه ساله در اثر فوران آتشفشانها در دوران کرتاسه در اتمسفر زمین منتشر شده، 10 برابر بیشتر از میزانی است که امروزه در اثر تمام فعالیتهای انسانی ایجاد می‌شود. دانشمندان دانشگاه `اوپن` در میلتون کیناس انگلیس که نتایج تحقیقات خود را در مجله `ساینس` منتشر کرده‌اند، نشان دادند که فورانهای آتشفشانی که در 65 میلیون سال قبل و در پایان دوران کرتاسه اتفاق افتادند موجب انتشار میزان وسیعی از اکسید گوگرد در اتمسفر شدند.
تاکنون این فرضیه مطرح بود که حجم زیاد اکسید گوگرد در پایان دوره کرتاسه سبب انقراض بسیاری از جانداران آن دوره به خصوص دایناسورها بوده است، اما تئوری افزایش میزان این ماده در اتمسفر به دلیل فوران آتشفشانها تاکنون بسیار ضعیف بود، در حقیقت اعتقاد بر این است که برخورد شهاب سنگ به زمین و تولید میزان زیاد اکسید گوگرد که منجر به بارش بارانهای اسیدی شد، علت اصلی انقراض دایناسورها است.

همچنین دشواری ارزیابی میزان گازهای منتشر شده در اثر فعالیتهای آتشفشانی در این دوره از دیگر دلایل ضعیف بودن این تئوری به شمار می‌رود. اکنون این تیم تحقیقاتی به سرپرستی `استفان سلف` موفق شدند بعضی از گدازه‌های آتشفشانی بازالتی را که صخره‌های `دکان` در هند را تشکیل داده‌اند تجزیه کنند.

زمین‌شناسان انگلیسی با بررسی این گدازه‌های ماگمایی مواد معدنی و شیشه ای کمیابی را کشف کردند که محتوی گوگرد و کلر بودند. از تجزیه این مواد، دانشمندان اثبات کردند که این ماگماها در دوره کرتاسه همه ساله باید 10 برابر بیشتر از میزان اکسید گوگردی که در حال حاضر در اثر فعالیتهای انسانی در اتمسفر رها می‌شود، این گاز را آزاد می‌کرده‌اند.

  امتیاز: 0.00