منو
 کاربر Online
1184 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 28 آبان 1386 [15:34 ]
  راه اندازی 10 ایستگاه لرزه نگاری در منطقه دماوند
 

مشاهده برخی فعالیت‌ها و تغییرات در محدوده قله دماوند به صورت رخداد چند زلزله و خروج گاز و بخار از قله دماوند طی ماه‌های اخیر موجب بروز برخی نگرانی‌ها در ساکنان منطقه پیرامون قله و همچنین بحث‌های کارشناسی گوناگون در مورد بررسی احتمال فعالیت مجدد آتشفشان دماوند شده است.

به گزارش خبرنگار «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این در حالی است که به اذعان مسوولان و کارشناسان مربوطه، تاکنون اندازه‌گیری و بررسی علمی و دقیقی در خصوص روند این تغییرات انجام نشده و مطالب مطرح شده صرفا متکی بر پاره‌ای مشاهدات و حدس و گمان‌ها می‌باشد.

دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشی و فن‌آوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌و‌گو با خبرنگار «علمی» ایسنا با بیان این که رخدادهایی چون زمین لرزه و خروج گاز و بخار در سال‌های اخیر - مشخصا در سال 1367- نیز در سابقه قله دماوند دیده شده است، اظهار داشت: آتشفشان دماوند از دید زمین‌شناسی یک سامانه آتشفشانی فعال است، ولی فعالیت آن در حد خروج بخار و گاز و چشمه‌های آب گرم و همچنین بعضی از تظاهرات سطحی از نهشته‌های وابسته به یک سامانه آتشفشانی و همچنین اثرگذاری بر ریخت دره‌ها و ایجاد لغزش‌های گوناگون - به عنوان اثرهای ثانویه - بوده است.

وی افزود: دماوند فعالیتی در حد انفجارهای آتشفشانی و خروج گدازه در حدود 30 هزار سال گذشته از خود نشان نداده است، اما برخی از آتشفشان‌شناسان که بررسی‌هایی بر روی این سامانه داشته‌اند، آخرین فعالیت انفجاری آن را مربوط به زمان‌های جدیدتری می دانند.


احتمال انفجار آتشفشانی در قله دماوند تائید نشده است

معاون پژوهشی و فن‌آوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: خروج گاز و بخار و لرزه‌خیزی کم تا متوسط نیز بخشی از فعالیت این سامانه فعال آتشفشانی است که در ماه‌های گذشته کارشناسان موسسات مختلف پژوهشی نظیر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و پژوهشکده زلزله شناسی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، مشغول بررسی‌ و سنجش شاخص‌های گوناگون زمین شناختی و ژئوفیزیکی در محدوده این سامانه بوده‌اند.

البته هیچ یک از این بررسی‌ها نمایانگر احتمال ایجاد یک انفجار آتشفشانی در قله دماوند و یا پیرامون آن نبوده است و این نظر براساس داده‌های تاکنون به دست آمده، قابل طرح بوده و لازم است تا با گردآوری حجم وسیعی از داده‌های مرتبط با شاخص‌های فعالیت آتشفشانی، تحلیل‌های دقیقتری نیز به عمل آید و اساسا پایش دائمی سامانه دماوند از دیدگاه یاد شده، توصیه می شود.


راه اندازی 10 ایستگاه لرزه نگاری در منطقه دماوند

معاون پژوهشی و فن‌آوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله اظهار کرد: در این راستا از سال گذشته در پی گزارش‌هایی مبنی بر مشاهده برخی تغییرات پیرامون قله دماوند، 10 ایستگاه لرزه نگاری از سوی پژوهشگاه در منطقه راه‌اندازی شده و وضعیت لرزه‌خیزی آن به طور مستمر پایش می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: طی این مدت مورد غیرطبیعی خاصی که حاکی از فعالیت لرزه‌یی غیرطبیعی پیرامون قله و در نتیجه احتمال انفجار و فوران آتشفشان باشد، ثبت نشده است.

  امتیاز: 0.00