منو
 کاربر Online
987 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 16 خرداد 1386 [18:45 ]
  شیوه جدیدی برای جلوگیری از تولید ضایعات خرما ارایه شد.
 

شیوه جدیدی برای جلوگیری از تولید ضایعات خرما ارایه شد.

با تلاش پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر شیوه جدیدی برای جلوگیری از تولید ضایعات خرما و تولید محصول کاملا بهداشتی ابداع شد.

دکتر`عبدالرضا اروج علیان` دانشیار دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه امیرکبیر و مجری این طرح روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت، خرما یکی از محصولات کشاورزی مناطق گرمسیری است و برداشت و بسته‌بندی آن به دلیل ماهیت حساس و بافت نرم‌آن ضایعات فراوانی در برداشته‌و درجریان برداشت، بسته‌بندی و ارایه به بازار، آلوده می‌شود.

دکتر اروج علیان گفت در این طرح،`خارک` که خرمای نارس زرد رنگ است و بافت سفتی دارد از درخت چیده،شسته و در ظروف پلاستیکی خاصی که با یک کیسه نایلونی سه تا پنج لایه محافظت می‌شود، چیده می‌شود.

` سپس هوای موجود در این‌ظروف با دستگاه خاصی کشیده شده و یک ترکیب- گازی مشخص متشکل از اکسیژن، ازت و دی‌اکسید کربن به آن تزریق می‌شود.این ظرف پلاستیکی و کیسه نایلونی دور آن ، مانع از خروج گاز تزریقی و همچنین مانع از ورود هوای محیط به داخل ظرف می‌شود.`
در این طرح پس از گذشت دو تا دو ماه و نیم ، خرما عاری از هرگونه باکتری و میکروبی که موجب خرابی تخمیر و له‌شدگی آن می‌شود،به رطب تبدیل می شود.

حالت عادی و در حالی که خارک بر روی درخت باشد ‪ ۱۵‬روز طول می‌کشد تا خارک نارس به رطب تبدیل شود.

به اعتقاد این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با استفاده از این طرح، محصول خرما بدون هیچگونه ضایعات و با رعایت بهداشت کامل و زمان ماندگاری طولانی‌تر وارد بازار می‌شود.

به گفته اروج علیان گام بعدی دراین طرح افزایش زمان تبدیل خارک به خرما است تا با استفاده از این روش بتوان خرما را با کیفیت بهتر و در زمان طولانی‌تری در انبار نگهداری کرد.

وی با تاکید بر اینکه ایده اصلی این طرح کاملا ایرانی است افزود:
خرمایی که با استفاده از این روش تولید می‌شود از نظر طعم و ظاهر کاملا مشابه خرماهای عادی است.

  امتیاز: 0.00