منو
 صفحه های تصادفی
میانگین گیری
مدیریت حافظه
مُعْتَزّ خلیفه عباسی
کاهش سرعت نور
مارگاریت
کتابهای دستگاه گوارش و بیماریها
برداشت
رابطه زمین شناسی ساختمانی با سایر علوم
داد خواهی از قاتلان خود
رشته نقشه کشی معماری شاخه فنی و حرفه ای
 کاربر Online
456 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 23 فروردین 1386 [12:36 ]
  هورمون علاقه و وابستگی افراد به یکدیگر
 

دانشمندان سوییسی هورمونی را کشف کرده‌اند که ترشح آن در بدن موجب علاقمندی و وابستگی افراد به یکدیگر می‌شود.

روزنامه لس‌آنجلس تایمز گزارش داد، به گفته پژوهشگران دانشگاه زوریخ سوییس این ماده شیمیایی که آن را `هورمون عشق` نام گذاشته‌اند، پس از زایمان، به مقدار فراوان در بدن مادر ترشح می‌شود. این ماده شیمیایی می‌تواند توانایی افراد را در تفسیر و تعبیر اطلاعاتی که از چشمان دیگران دریافت می‌کنند، افزایش دهد.

در این تحقیق `گرگور دومس`،`مارکوس هاینریش` و همکارانشان از ‪ ۳۰‬مرد داوطلب خواستند پس از استنشاق هورمون `اوکسیتوسین` وضعیت روحی دیگران را حدس بزنند. بر اساس این پژوهش که نتایج آن شماره ‪ ۱۵‬مارس مجله `روانکاوی زیست‌شناختی` به چاپ رسیده این افراد پس از استنشاق این هورمون، در مقایسه با افرادی که به آنان دارونما داده شده بود، احساسات و واکنشهای دیگران را به مراتب بهتر تفسیر کردند.

`اوکسیتوسین ‪ `oxytocin‬یک ماده شیمیایی مغز است که روی رفتارهای اجتماعی فرد تاثیر می‌گذارد. محققان زوریخ در سال ‪ ۲۰۰۵‬نشان دادند، هورمون اوکسیتوسین حس اعتماد را در بین افراد افزایش می‌دهد و در پیوند و احساس تعلق مادرانه نیز نقش دارد.

دانشمندان در جریان مطالعات اخیر همچنین دریافتند که `اکسیتوسین` فقط در کنترل تعاملات اجتماعی نقش ندارد و واکنش‌های ناشی از ترس را نیز کاهش می‌دهد. دانشمندان در حال بررسی نقش این هورمون بعنوان درمانی برای نگرانی‌های اجتماعی هستند.

اگر چه می‌توان این هورمون را بصورت استنشاقی مصرف کرد اما اثر اینگونه استفاده کوتاه مدت است.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00