منو
 صفحه های تصادفی
Antimony
پرتقال «داروئی»
درس شیمی تجزیه
کنترل اجتماعی
سنگواره
تولید انبوه اتومبیل
امام زمان در قرآن - حدید : 16
مومی شدن
تفاوت آزادى انسانى با آزادى حیوانى
ساختمان داخلی زمین
 کاربر Online
304 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 19 فروردین 1386 [03:07 ]
  از کار کرم شب تاب تقلید می‌شود.
 

از کار کرم شب تاب تقلید می‌شود.

تنها واکنش آنزیماتیک بدن موجودات زنده که به تولید نور منجر می شود، آنزیم لوسیفراز است که از کرم شب تاب جدا و درون باکتری کلون می شود. به گفته دکتر سامان حسینخانی عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در دانشگاه تربیت مدرس در 4سال گذشته ژن سازنده آنزیم لوسیفر از 2گونه بومی ایران شناسایی و در بانک ژن ثبت شده است. حسینخانی درخصوص نحوه کار در این طرح می گوید: ژن این آنزیم پس از انتقال به باکتری در تولید آنزیم مورد استفاده قرار گرفت.

پس از تخلیص آنزیم کیت سنجش ATPراه اندازی شد. در فاز بعدی با ایجاد جهش در ژن آنزیم نشر نور قرمز از سبز به قرمز تغییر یافته است.

قابلیت این ژن در حال حاضر انتقال به بدن موجود زنده به منظور تصویربرداری از بافتهای سرطانی در حال بررسی است.از آنجا که این واکنش در حضور ATPانجام می گیرد، قادر خواهیم بود با توجه به منحنی های استاندارد، میزان آن را اندازه گیری کنیم.

روشهای زیادی برای این منظور اعم از فیزیکی و شیمیایی ابداع شده است ؛ ولی روش اندازه گیری به کمک لوسیفر از کرم شب تاب حساسترین روش است. با استفاده از این روش امکان تشخیص 10 -21 مو از ATPوجود دارد. این مقدار از ATP به اندازه ماده حیاتی یک باکتری است.

حسینخانی ساخت کیت سنجش ATPرا در این طرح برای اولین بار در کشور می داند و می افزاید: در بدن همه موجودات زنده از جمله باکتریها ATPوجود دارد. با توجه به حساسیت زیاد این روش نسبت به ATP، می توان از این سیستم برای اندازه گیری باکتری ها استفاده کرد.

این روش امروزه حساس ترین روش برای اندازه گیری آلودگی باکتریایی در همه صنایع است. کلیه صنایعی که استریلیزه بودن برای آنها مهم است ، برای تایید محصولات خود از این روش استفاده می کنند. در خاک شناسی نیز اندازه گیری میزان باکتری های خاک، کنترل مواد غذایی و آب با این روش انجام می شود. در ضمن به منظور بررسی حیات در کرات دیگر، کما این که سازمان NASA امریکا بر سنگهای آسمانی یا موادی را که از خارج جو از سوی فضانوردان آورده می شود، با ترکیبات سیستم BLکرم شب تاب مخطوط می کند از طریق میزان نور تولیدی به احتمال داشتن حیات در آن ها پی می برد.

  امتیاز: 0.00