منو
 کاربر Online
1770 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 27 اسفند 1385 [17:35 ]
  چند سال دیگر خورشید به نوردهی خود ادامه می دهد؟ (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:

R.V

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 28 اسفند 1385 [06:11 ]
  انتقال یافته از فیزیک >> چند سال دیگر خورشید به نوردهی خود ادامه می‌دهد؟
 

سلام

از پیوند مرگ خورشید استفاده کنید.

تصویر


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  جمعه 10 فروردین 1386 [09:45 ]
  هنگامی که خورشیدها می میرند ...
 

هنگامی که خورشیدها می میرند،

ستاره‌ها جاویدان نیستند! اخترشناسان، در پرتو مشاهده های متعدد، موفق شده اند به تفصیل، زمان مرگ ستارگان را پیش بینی کنند. پاره‌ای تاره‌ها به کندی خاموش میشوند، خورشید ما نخست به صورت گلوله آتشین غول آسا در خواهد آمد و خورشیدهای دیگر پس از انفجار به ابرنو اختر تبدیل خواهند شد.

هنگامی که خورشید واپسین دم را بکشد،

پنج میلیارد سال گذشته است. پس از اینکه خورشید چنان باد کند که مدار سیاره زهره را هم فرا بگیرد، همه جو خود را در فضا میریزد و به صورت گوی کوچکی در می آید که نور درخشان سفیدی از خود گسیل میکند و آنگاه خاموش میشود و منومه خورشیدی را در تاریکی جاودان فرو میبرد. در این هنگام، مدت مدیدی است که زمین به صورت جهنمی در آمده است. از بزرگترین کارهایی که به دست انسان انجام گرفته و همچنین از آثار زندگی، کوچکترین نشانه ای بر جای انجام گرفته و همچنین از آثار زندگی، کوچکترین نشانه ای بر جای نخواهد ماند. سیاه آبی ما این جایگاه برترین آفریده ها، بیشتر از هر زمین تان به ماه شبیه خواهد شد: بدون جو، بدون آب، با سطحی بسیار گرم.

سرنوشت همه ستاره ها مانند خورشید نیست.

آنها بر حسب جرمشان، به گونه های مختلف می میرند. به منظور کشف این تنوع و مراحل تحول هر ستاره، باید ستاره ها را به دقت مشاهده، رده بندی وبویژه مکانیک آنها را دریافت. از یکسال پیش، گروه پژوهشی آدام/با روز از دانشگاه آریزونادر تاکسون، برای ایچجاد شرایط حاکم در لحظه انفجار ابرنواختراز مشابه سازیهای کامپیوتری یاری گرفته اند. پژوهشگران به یاری ابررایانه های که ساعتها کار می کنند، تواسنته اتند فروپاشی لایه های گوناگون ستاره را به هنگام فرو ریختن در قلب آهنی خود، در دو بعد، بازسازی کنند. همچنین توانسته اند این فراِ را از راه لایه های امواج ضربه ای بوجود آمده، پس از توقف ناگهانی فروریزی، پیگیری کنند. درپرتو این شبیه سازیهاش، که تا چند سال پیش تحقق ناپذیر بودند، اخترشناسان در حال کشف و آگاهی از چگونگی مرگ پیش بینی شده ستارگان پر جرم هستند.

پیش از رسیدن به آن، باید از کم و کیف و ماهیت ستارگان آگاهی می یافتند. از ابتدای ده کنونی، دانشمندان ستارگان را بر حسب گما و درخشندگیشان رده بندی کردند. رنگنور گسیلی، دما را معین می کند؛ مثلا ستاره سرخ سرد ات (پیرامون 3000 درجه کلوین که صفر درجه کلوین مساوی ات با منهای 273 درجه سانتیگراد). در حالی که ستاره آبی، بسیار گرم است، (پیرامون 25000 درجه کلوین) از آنجا که درخشندگی بستگ به دما و سطح گسیل کننده ستاره دارد، اخترشناسان تعیین کرده اند ستاه هایی با ابعاد بسیار متفاوت وجود دارند. دمای بالا و درخشندگی شدید، از فراوان انرژی خبر می دهد.

  امتیاز: 0.00