منو
 کاربر Online
1007 کاربر online
 : اقتصاد
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فرشباف 3 ستاره ها ارسال ها: 213   در :  دوشنبه 21 اسفند 1385 [11:54 ]
  دلیل موفقیت بورس‌های عمده دنیا چیست
 

دلیل موفقیت بورس‌های عمده دنیا چیست ؟
1. امکانات ارتباطی پیشرفته:
وجود تشکیلات برخوردار از امکانات استاندارد و نظام‌های ارتباطی پیشرفته از الزامات بقای بورس است. دو بورس عمده نفت یعنی بازار مبادله نیویورک و لندن از این امکانات برخوردارند. برای مثال، معاملات الکترونیک که مکمل معاملات حضوری است، در چنین بورس‌هایی انجام می شود.
2.تعیین نفت شاخص استاندارد:
وجود نفت شاخص استاندارد و مرغوب که مورد قبول معامله‌گران و خاص بورس مورد نظر باشد، الزامی است. در بازار مبادله نیویورک از شاخص معروف «وست تگزاس اینترمدیت» و در بورس لندن از شاخص برنت استفاده می‌کنند. در صورت وابسته بودن نفت شاخص یک بورس به نفت شاخص بورس‌های دیگر به ناچار وابستگی ارتباطی و شعبه‌ای عمل کردن بورس به وجود می‌آید.
3. تدوین قوانین لازم برای معاملات آتی:
با توجه به این که همه معاملات انجام شده در بورس‌های نفت جهان، از نوع آتی هستند، باید هر کشور، افزون بر رعایت قوانین عام مربوط به این معاملات (که در همه بورس‌ها یکسان است) قوانین خاصی هم با توجه به قوانین مالی و حقوقی کشور خود وضع کند که تا حد امکان با قوانین بین‌المللی منافات نداشته باشد.
۴. اتاق پایاپای:
وجود اتاق پایاپای یا تسویه به منظور تسویه قراردادها و تضمین معاملات برای طرفین، مرجعی معتبر است برای منتقل کردن خطر اعتباری طرفین معامله، اهمیت زیادی دارد. این اتاق به صورت مستقل اداره می‌شود و باید اعتبار و پشتوانه زیادی داشته باشد تا هر یک از عوامل بازار، برای فعالیت در آن آمادگی داشته باشند.
به طور مثال اعضای اتاق تسویه بازار مبادله نیویورک یا بازار لندن همگی از شرکت‌های معتبر بین‌المللی تشکیل شده‌اند و پشتوانه مالی بسیار قوی دارند و در کنار این شرکت‌ها، بانک‌های بزرگ و معتبر دنیا تضمین معاملات را بیشتر می‌کنند.
5. مؤسسه تضمین و تعیین کیفیت نفت شاخص:
اطمینان معامله‌گران از درستی محتویات قرارداد، با توجه به اعتبار مؤسسۀ تضمین کیفیت حاصل می‌شود. برای مثال در بازار مبادله نیویورک، مؤسسه«ای.اس.تی.ام»مؤسسه تعیین کیفیت و استاندارد کیفی محموله‌هاست که اعتباری جهانی دارد.
6.ایجاد زیرساخت‌ها و بنادر لازم:
با این که بیش از 90 درصد معاملات بورس‌های رسمی نفت تسویه و تحویل فیزیکی نمی‌شوند، اما بنادر تحویل استاندارد، از الزامات این بازارها محسوب می‌شود. برای مثال برای تحویل فیزیکی نفت خام برنت در بازار مبادله لندن، بندر «سالم وو» و در بازار مبادله نیویورک بندر «کاشینگ» ایالات اوکلاهما برای این منظور در نظر گرفته شده اند.
7. نهاد مشخص نظارتی:
وجود قوانین محکم و مجری قدرتمند، مستقل و برخوردار از وجهه بین‌المللی، از الزامات دیگر بورس‌های رسمی است. برای مثال در بازار لندن مقام ناظر بر بورس «شورای اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری» است.

  امتیاز: 0.00