منو
 صفحه های تصادفی
کاربر:فاطمه رحمانی
افزایش هیدروژن هالیدها به آلکنها، قاعدة مارکونیکوف
امام حسین علیه السلام و تفسیر آیه 88 سوره صافات
اینترنت ابزاری کارامد در خدمت تبلیغات
مرحله دوم : تثبیت و استواری مذهب به عنوان دین رسمی کشور
کاربرد لیزر در فیزیک و شیمی
رفتار نیکوی امام باقر علیه السلام
گوش و حلق و بینی
موارد استفاده از نوکلیدهای پرتوزا
ابو منصور عبدالله بن طاهر میکالی
 کاربر Online
260 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 05 اسفند 1385 [05:49 ]
  پاسخ: باتری ها از چه ساخته شده اند
 

دارا


با درود

باتری ها از چه ساخته شده اند

باتری ها همه جا هستند ، در اتومبیل ، کامپیوتر ،لپتاپ ،ام پی پلییر و تلفن های همراه . باتری در اساس ظرفی است که پر از مواد شیمیایی است که الکترون میسازد .فعل و انفعال شیمیایی که الکترون میسازد به فعل و انفعال الکتروشیمیایی موسوم است . در این نوشته در مورد باطری ها فرا خواهید گرفت.
اگر به باتری ها نگاه کنید دو پایانه در آن خواهید دید .، یکی از پایانه ها + و دیگری _ علامت زده شده . در باتری های سایز AA، C، D سر و ته باطری پایانه ها هستند و علامتی روی آن نمیبینید .در باطری ماشین دو پایانه بزرگ و قطور میبینید .
الکترون ها در پایانه منفی باتری جمع میشوند ، اگر شما سیمی را بین پایانه منفی و مثبت باتری وصل کنید الکترون ها از پایانه منفی به پایانه مثبت به سرعت حرکت میکنند بطوریکه باتری در مدت کوتاهی مستهلک میشود ، البته این کار خطرناک است نخصوصا اینکه باتزی بزرگ باشد بنابراین این کاری نباید باشد که بخواهید آنرا انجام دهید .

اولین باتری توسط الکساندرو ولتا در سال 1800 ساخته شد .(غربی ها اینطور میخواهند تصور کنند ! مگر باطری باستانی پیدا شده را ندیدند؟ دارا)

باتری ولتا

ولتا نوعی باتری ساخت که تشکیل شده بود از چند لایه یکنواخت از کاغذ پنبه ای نسبتا ضخیم و آغشته به آب نمک، روی آنرا ورقهء هم اندازه ای از فلز روی و روی آن را هم ورقه ای از نقره پوشانده بود . این باطری بنام باتری ولتا موسوم است . بالا و زیر باطری باید دو فلز متفاوت باشند و اگر آنرا با ولت متر اندازه بگیرید ولت متر ولتاژی را نشان خواهد داد . لایه های پیل میتوانند حتی بیشتر هم باشند تا نبروی بیشتری بتواند تولید کند . باتری ها ی دیگری هم تا سال 1870 ساخته شدند که در این مختصر به شرح آن نمیپردازیم .

باتری تر دانیال ( باتری ثقلی و یا باتری پا کلاغی هم گفته شده )

اگر یک ورقه مس را در ته یک ظرف شیشه ای قرار دهید و تا نیمه ظرف را سولفات مس بریزید و ورقه ای از روی را در میان این ظرف و موازی با ورقه مسی آویزان کنید و روی آن سولفات روی بریزید بطوری که روی در میان سولفات روی و مس هم در میان سولفات مس باشد این باطری باطری خوبی خواهد بود . سولفات مس غلیط است و در پایین ظرف وزیر سولفات روی قرار میگیرد . البته این باتری همانطور که گفته شد خوب کار میکند اما نمیتوانید از آن در چراغ قوه خود استفاده کنید ! . اگر با موفقیت این باطری را ساختید میتوانید باتری خشک هم بسازید .

شیمی باطری های مدرن:

باتر های مدرن مواد شیمیایی گوناگون دارند و نیرو و دوام آنها هم گوناگون است :


باتری روی و کربن

باتری روی و کربن یا باتری استاندارد با قیمت خیلی نازلی در اندازه های استاندارد C ,D , AA تولید میشود و ساختمان آن از میله کربنی و روی تشکیل شده که در بین آنها خمیر ی اسیدی قرار دارد و این خمیر حکم الکترولیت را دارد.

باتری آلکالین:

الکترود های این باتری روی و اکسید منگنز است و مادهء الکترولیت بین الکترود ها الکترولیت آلکالین است.

باتری فتو لیتیم:

لیتیم ، یدور لیتیم، و یدور سرب در این باتری ها بکار رفته تا بتواند نیاز به نیروی اضافی در دوربین عکاسی الکترونیکی را براورده کند .

باتری سرب و اسید سولفوریک:

این باتری در اتومبیل ها بکار میرود فالکترود ها از سرب و اکسید سرب ساخته شده که در ظرفی پر از الکترولیت ِ اسید سولفوریک قرار دارد و قابل شارژ است .

باتری نیکل کادمیم:

الکترود های این باتری از هیدراکسید نیکل و کادمیم است و الکترولیت آن هیدواکسید پتاسیم است و قابل شارژ است.

باتری نیکل و هیدرور فلزی:

این باتری به سرعت دارد جانشین باتری نیکل کادمیم میشود و آن بخاطر اینست که اثر حافظه در آن وجود ندارد و این باتری ها هم قابل شارژ کردن هستند.


باتری یون لیتیم:

این باطری باتری بسار خوبی از نظر نسبت نیرو دهی به وزن خود باتری است ، این باتری ها را معمولا در کامپیوتر های لپ تاپ و تلفن همراه میبینید و قابل شارژ کردن هستند .
__
باتری فلز روی و هوا:__

این باتری سبک است و قابل شارژ شدن است.

باتری روی و اکسید جیوه:

این باطری ها معمولا در سمعک ها استفاده میشوند .

باتری نقره و فلز روی:

این باتری در سفر های فضایی کاربرد دارد زیرا نسبت نیرو دهی به وزن پایین آن مطلوب است .

باتری فلز – کلرور:

این باتری در اتومبیل های برقی کار برد دارد.

  امتیاز: 0.00