منو
 کاربر Online
685 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 30 بهمن 1385 [04:36 ]
  تورنادو مجهزترین جنگنده بمب افکن جاسوسی
 

در زمان حاضر هواپیماهای `تورنادو`، مجهزترین جنگنده‌های بمب افکن‌های جاسوسی در دنیا است. به گزارش پایگاه اینترنتی دویچه‌وله (رادیو آلمان)، تورنادو، پرسرعت ترین جنگنده ارتفاع پایین، حمل‌کننده موشکهای هوا به هوا، هوا به زمین، ضد کشتی، موشک‌های کروز، مسلسل و بمب تا هشت هزار کیلوگرم و شعاع شناسایی تا یکهزار و ‪ ۲۰۰‬کیلومتر هستند، بدون آنکه در صفحه رادار ظاهر شوند.

این هواپیماها با قابلیت پرواز در کمترین ارتفاع ممکن با بالاترین سرعت و در هر شرایط جوی، دارای سیستم رادار تعقیب جنگنده‌های دیگر، ظرفیت حمل سلاح و تجهیزات بیش از هشت هزار کیلوگرم، حمل و پرتاب راکت و بمب‌های مختلف از جمله موشکهای کروز، راکتهای هوا به هواو راکتهای ضد کشتی در نوع خود بی‌نظیر هستند.

img/daneshnameh_up/e/ef/tornado-gr1b2_8.jpg


سیستم شناسایی تورنادو حتی از ارتفاع دو هزار متری، کوچکترین اهداف زمینی را شناسایی می‌کند. شعاع شناسایی محدوده‌ای تا هزار و ‪ ۲۰۰‬کیلومتر را دربرمی‌گیرد. این جنگنده بمب افکن‌های جاسوسی، می‌توانند تا ارتفاعی نزدیک به سطح درختان جنگلی پایین بیایند، ارتفاعی حدود ‪ ۶۰‬متر بالای زمین که حتی در شرایط اضطراری تا ‪ ۳۰‬متر هم کاهش پیدا می‌کند.

ویژگی خاص بعدی، ردیابی رادار دشمن است. سنسورهای مخصوص تورنادو این هواپیما را از صفحه رادار دشمن محو می‌کند و تورنادو بدون اینکه در صفحه رادار ظاهر شود مسیر رادار دشمن را ردیابی و منهدم می‌کنند. طرح ساخت هواپیماهای تورنادو که در زمان حاضر جزو جنگنده‌های پیشرفته دنیا به شمار می‌آیند، ‪ ۴۰‬سال پیش برای اولین بار ارائه شد. طرحی که آغاز تحولی عظیم در صنعت هواپیماهاسازی بود. آن زمان شش کشور آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا، هلند و بلژیک توافقنامه همکاری ساخت نوع تازه‌ای از جنگنده‌ها را امضا کردند و پس از مدتی انگلستان نیز به این جمع پیوست.

هدف از ساخت این هواپیماها، تجهیز یگان هوایی برای دفاع بهنگام بروز جنگ عنوان شد. طرحی که بعدها تنها توسط سه کشور انگستان، آلمان و ایتالیا دنبال شد. بر اساس یک توافق مشترک، طراحی بدنه هواپیما به متخصصان آلمان، جلوی بدنه و دم هواپیما به متخصصان انگلیس و بال‌ها به متخصصان ایتالیایی سپرده شد. مدتی پس از پرواز اولین مدل این نمونه، این هواپیمای بی‌نام تورنادو به معنای گردباد نام گرفت.

اما پس از تولد تورنادو، هر کدام از کشورهای سازنده به تکمیل طرح اولیه و طراحی مدل‌های تازه‌تری پرداختند. در طراحی نمونه‌های بعد از طرح هواپیماهای `اف ‪ `۱۴‬نیز استفاده شد. در آغاز دهه نود میلادی، آمریکا نیز تصمیم گرفت ناوگان هوایی خود را به تورنادو مجهز کند. تصمیمی که بعدها تغییر پیدا کرد و جنگنده‌های `اف ‪`۱۶‬ جایگزین آنها شدند.

اما تورنادوها با طراحی موتورهای پیشرفته‌تر و تغییراتی در کابین هواپیما مدل به مدل قدرتمندتر شد. مدلی که ارتش آلمان در اختیار دارد با داشتن مخزن سوخت اضافی و قابلیت سوخت‌گیری هوایی قادر به پرواز تا دورترین نقاط است.

از این هواپیماها پیش از این در جنگ کوزوو، درگیری‌های اوکراین، جنگ کویت و جنگ عراق استفاده شده است. در جنگ دوم عراق به کمک سیستم‌های شناسایی و ردیابی تورنادو، قسمت اعظم ناوگان هوایی عراق در آشیانه‌ها ردیابی و منهدم شدند. هواپیماهای تورنادو در اصل جنگده بمب افکن‌هایی هستند که به غیر از کشورهای آلمان، انگلستان، ایتالیا و عربستان سعودی نیز آنها را در اختیار دارند.

  امتیاز: 0.00