منو
 صفحه های تصادفی
فک خاکستری
آب و هوا
دعا راهی از دل به خدا
شمس الدین محمد بن غیاث الدین
قارِن پسر سهراب
عبدالله بن عمیر و ام وهب و شهادت در کربلا
فاش شدن مخفیگاه مسلم و دستگیری هانی
اثر کر
بانک مرکزی ایران
دستگاههای کمک ناوبری هوایی
 کاربر Online
413 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  سه شنبه 12 دی 1385 [12:10 ]
  عفونتهای دندانی بچه‌ ها را جدی بگیرید
 

اثرعفونت لثه و دندان بر قلب

عفونت لثه و دندان را نباید کم اهمیت دانست زیرا اینگونه عفونتها به دهان محدود نشده و ممکن است از طریق خون، به سایر قسمتهاى بدن مثل قلب برسند و باعث آسیب آنها شوند.یکى ازمشکلات بعضى افرادى بوى بد دهان است که علاوه بر این که موجب دورى اطرافیان مىشود براى خود فرد نیزآزاردهنده است.

از جمله عواملى که موجب بوى بد دهان میشود بیمارى هایى مثل گلودرد، سینوزیت وبیماریهاى داخلى است البته بایستى توجه داشت که باقى ماندن غذا در بین دندان ها و رشد میکروبها روى دندان باعث بروز چنین حالتى مى شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  شنبه 23 دی 1385 [08:10 ]
  همه شیرینیها دندان را خراب نمیکند!
 

برخی شیرینیهایی که دندان را خراب نمیکند!

شکلات، آب نبات، نوشابه‌های گازدار و شیرینی‌ها و بسیاری از مواد غذایی دیگر به علت داشتن نوعی ماده غذایی به نام کربوهیدرات‌های قابل تخمیر، در دندان‌ها پوسیدگی ایجاد می‌کنند. کربوهیدرات‌ها توسط باکتری‌های موجود در دهان تجزیه می‌شوند و اسیدی ایجاد می‌کنند که این اسید مینا و عاج دندادن را در خود حل می‌کند و دندان دراصطلاح دچار پوسیدگی یا خوردگی می‌شود. هرچه مواد غذایی پوسیدگی‌زا بیشتر روی دندان باقی بمانند، فرصت بیشتری برای باکتری‌های دهانی ایجاد می‌شود تا اسید بیشتری تولید کنند. چیپس‌های سیب‌زمینی مثال وحشتناکی از این گروهند.

یک تکه چیپس بخورید و ببینید بقایای آن تا چه مدت در شیارهای دندان‌های آسیا می‌چسبد و باقی می‌ماند. در مقابل، مصرف غذاهای سالم به جای اینگونه تنقلات خطرناک، به سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. به عنوان مثال، چندی پیش 162 دختر کلاس ششم تا نهمدر ایالت متحده به مدت 6 ماه تحت مطالعه قرار گرفتند، نتیجه جالب این بود که در بین دانش‌آموزان کلاس هشتم و نهم، افرادی که صبحانه نمی‌خورند سه برابر بقیه دندان‌های پوسیده داشتند. علت این افزایش پوسیدگی این بود که افرادی که صبحانه سالم نمی‌خورند، ساعتی بعد خود را با انواع خوردنی‌های چسبناک و شیرین (تنقلات شیرین) سیر می‌کردند.

بهترین انتخاب‌ها

پنیر، گوشت‌های سفید و قرمز، خشکبار و شیر.همچنین این خوراکی‌ها غیرپوسیدگی‌زا نامیده می‌شوند، کلسیم و فسفر موجود در این خوراکی‌ها به بازسازی مینای دندان کمک می‌کنند. انتخاب‌های متوسط: میوه‌های سفت مثل سیب و گلابی و سبزیجات. هر چند این میوه‌ها دارای مقداری قند طبیعی هستند، اما به خاطر وجود آب فراوان در این میوه‌ها، قندهای آنها رقیق شده و تا‡ثیر پوسیدگی‌زایی کمی دارند. همچنین میوه‌ها و سبزی‌های سفت با تحریک بزاق باعث تولید مواد ضدباکتری می‌شوند که خطر پوسیدگی را کمتر می‌کند. سبزیجات کربوهیدرات ندارند و پوسیدگی ایجاد نمی‌کنند.

بدترین انتخاب‌ها

آب‌نبات، شیرینی‌ها، کیک‌ها، کراکرها، نان‌های شیرین، چیپس سیب‌زمینی خطرناک‌ترین‌ها هستند. این خوراکی‌ها که اغلب نیز چسبناک‌اند از منابع بسیار خوب ایجاد پوسیدگی‌اند. در بین خوراکی‌های چسبناک، کشمش یک استثناست. این میوه با وجود چسبناک بودن به خاطر مبارزه با باکتری‌های دهانی انتخاب خوبی به‌عنوان یک خوراکی شیرین محسوب می‌شود. بدترین‌نوشیدنی‌ها:‌از گروه خوراکی‌های مایع، نوشابه‌های گازدار بسیار خطرناکند زیرا مقدار زیادی قند تخمیر شدنی دارند. چای شیرین، قهوه و شیرشیرین شده و آب میوه‌های شیرین نیز انتخاب‌های سالمی نیستند.

بهترین نوشیدنی‌ها

چای تلخ یا کم شیرین، شیر و آب. از آنجا که چای منبع سرشاری از فلوراید است، نوشیدن چای تلخ یا با شیرینی بسیار کم به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. از مکیدن عادتی مواد بسیار اسیدی مثل لیمو یا مرکبات هم خودداری کنید زیرا اسید این میوه‌ها مینای دندان‌ها را در خود حل می‌کند و باعث سایش تدریجی دندان‌ها می‌شود. در ضمن، جویدن آدامس‌های بدون قند که توسط قندی به نام زایلیتون شیرین شده باشد، با تحریک بزاق، باعث کاهش پوسیدگی می‌شود.

  • منبع:سایت ایران سلامت

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 24 دی 1385 [07:08 ]
  علت مضر نبودن قند کشمش
 

در بین خوراکی‌های چسبناک، کشمش یک استثناست. این میوه با وجود چسبناک بودن به خاطر مبارزه با باکتری‌های دهانی انتخاب خوبی به‌عنوان یک خوراکی شیرین محسوب می‌شود


با تشکر از مطلب خوب شما لازم دیدم این چند نکته را بیفزایم. خوانندگان هم اگر نظری داشتند لطفا بیفزایند.

چند نکته که گفتنش ضروری است:

علت مضر نبودن بعضی از قند هایی که در شرایط عادی میبایست مضر باشند اما نیستند اینست که مقدار قند زیاد مانند نمک نه تنها خود خاصیت باکتری زدایی دارد بلکه از آن در نگهداری خوراکی ها حتی استفاده میشود - شما میتوانید استفاده آنرا در گوشت های خشک کرده تنقلی بنام جرکی (beef jerki) ببینید . مثال دیگر اینست که اگر مقداری شکر اضافی به آب انگور اضافه کنید و آنرا در درجه حرارت معمولی قرار دهید عمل تخمیر آغاز نمیشود در آب انگور طبیعی عمل تخمیر فورا شروع میشود و قند تدریجا شکسته شده و به اتانل تبدیل میگردد وقتی میزان اتانل به اندازه مشخصی در مخلوط رسید خود آن باعث توقف عمل تخمیر میشود زیرا محیط الان محیطی است با اتانل نسبتا بالا (5-6 در صد و یا قدری بیشتر) - مثال دیگر حلوای پخته شده است که دارای قند بالاست در صورتیکه اگر در آن شکر نریزید خمیر پخته شده فورا شروع به فساد کرده و ماهیت نشاسته آنرا تغییر میدهد . بعضی ها میگویند علت فاسد نشدن عسل داشتن آنزیم های محافظت کننده آن است اما من معتقدم نقش آنزیم ها در آن برای ضرورت های خوراکی دیگر نوزاد زنبور است و چیزی که عسل را از فساد محافظت میکند میزان قند بالای آنست .میزان بالای خیلی از مواد شیمیایی محیط را برای رشد باکتری ناممکن میکند و نمک یکی از آنهاست اما آخرینش نیست .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 25 دی 1385 [12:53 ]
  کشمش تیزاب زده مضر است
 

در ضمن باید اضافه کنم که که اطلاعات بالا فقط در مورد کشمش طبیعی شاید درست باشد اما یقینا در مورد کشمش سفید تیزاب زده و یا سفید کرده با دی اکسید و تری اکسید گوگرد (انیدرید سلفورو و سولفوریکSO2 , SO3) نیست استفاده زیاد از تنقلات تیزاب زده برای دندان ها مضر است . برگه هلو و زردآلو و یا آلو هم ممکن است به همین طریق سفید شده باشند .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 25 دی 1385 [12:53 ]
  درمان موثر بدون نیاز به درمانگاه
 

اگر لثه ها خونی و متورم شده باشند و برای مداوا دسترسی به پزشک ندارید برای مداوا میتوانید از جوش شیرین با مسواک و نخ دندان استفاده کنید و مدتی ادامه دهید تا باکتری های موجود در زیر لثه ها را از بین ببرد . مقداری جوش شیرین و آب باکتری های بین انگشتان و ناخن پا را هم با چند تکرار از بین میبرد و برای نقاط دور دست و بدون درمانگاه درمانی موثر است . جوش شیرین بر طرف کننده رنگ چای و قهوه روی دندان ها هم هست و میتوانید فنجان چای و یا قوری چینی کدر شده با رنگ چای را با آن تمیز کنید.

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست