منو
 کاربر Online
1257 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  جمعه 08 دی 1385 [18:55 ]
  ریشه ژنتیکی گوشه نشینی
 

ریشه ژنتیکی گوشه نشینی

محققان می‌گویند مطالعات گسترده آنها به روی اعضای خانواده‌ها نشان می‌دهد که حس تنهایی و گوشه‌نشینی ممکن است موروثی باشد نه اکتسابی. انزوا برای انسان ماقبل تاریخ یک تاکتیک بقا بوده است

گروه‌هایی از دانشگاه آمستردام و دانشگاه شیکاگو داده‌های مربوط به هشت هزار دوقلوی همسان و غیرهمسان را بررسی کردند. آنها دریافتند وراثت نقش بسیار مهمی در گوشه‌گیری دارد.

محققان که نتایج مطالعه آنها در نشریه Behavior Genetics منتشر شده است گفته‌اند که این نتایج نشان می‌دهد که کمک به افراد گوشه‌گیر فقط با تغییر محیط ممکن نیست.

تنهایی قبلا به ناراحتی قلبی و همچنین مشکلات روحی مانند اضطراب، کمبود اعتماد به نفس و جمع گریزی پیوند زده شده است.

محققان اظهار می‌دارند که حس تنهایی و انزوا ممکن است از رفتارهای دوران ماقبل تاریخ، زمانی که گردآوران-شکارچیان عمداً از دیگران پرهیز می‌کردند تا مجبور نشوند آنها را در غذای خود سهیم کنند، سرچشمه بگیرد.

این باعث می‌شد که این افراد بهتر تغذیه کنند و بنابراین شانس بقا و تناسل آنها افزایش می‌یافت.

اما آنها افزودند که این تاکتیک جنبه‌ای منفی نیز داشت و آن اینکه باعث اضطراب، گرایش به خصومت‌ورزی، نفی گرایی و جمع‌گریزی می شد.

اکتسابی یا موروثی؟

در این مطالعه از دوقلوها، که از سال 1991 (در فاصله سنی 13 تا 20 سالگی) به بعد به طور منظم تحت نظارت بودند خواسته شد به پرسشنامه‌ای پاسخ دهند که حاوی گزاره‌هایی نظیر `دوستانم را خیلی زود از دست می دهم` و `هیچ کس دوستم ندارد` بود.

محققان پاسخ‌های دوقلوهای بزرگسال همسان و غیرهمسان را که در یک خانواده بزرگ شده بودند مقایسه کردند و میان دوقلوهای همسان اختلاف کمتری در زمینه میزان گوشه‌نشینی پیدا کردند. این مضوع ممکن است بدان معنی باشد که ژن‌ها نقشی عمده در تعیین این مساله که یک فرد در زندگی حس تنهایی را تجربه می‌کنند یا خیر، دارد.

پروفسور دورت بومزما، که این مطالعه را هدایت کرده است، گفت: `وقوف به این مساله مفید است زیرا نشان می دهد موضوع به این سادگی نیست که بگوییم تاثیر تغییر محیط برای همه (کسانی که احساس تنهایی می کنند) یکسان است.`

اما دکتر آرتور کاسیدی، روانشناس موسسه بلفاست، گفت مردم می‌توانند رفتارهایشان را در محیط خانواده آموخته باشند.

او گفت: `آنها ممکن است نگاهی خیلی بدبینانه به جهان داشته باشند و تعبیری خیلی منفی از امور داشته باشند، بنابراین افراد ممکن است بدبینی را بیاموزند و در نتیجه گوشه‌گیر شوند.`

`اما امکان ترک عادات با استفاده از رفتاردرمانی مغزی (سی بی تی) و روان درمانی وجود دارد.`

  امتیاز: 0.00