منو
 کاربر Online
428 کاربر online
 : خلاقیت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 21 آذر 1385 [17:12 ]
  تغذیه
 

آیا راهی برای تبدیل 12vdc به28vdc وجود دارد؟
اگر وجود دارد لطفا مدارش را نمایش دهید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 27 آذر 1385 [16:17 ]
  پاسخ :افزایش ولتاژ از ولتاژ کمتر
 

دوباره برویم سر مطلب افزایش ولتاژ از ولتاژ کمتر :

به شماتیکی که در اینجا لینک خواهم کرد توجه کنید قسمت اول آن با ترانزیستور های2N3904 ساخته شده ، درست مانند مدار چشمک زنی است که حتما با آن آشنا هستید منتها این مدار با سرعتی کار میکند که شما اگر دو دایود نوری هم در مدارش داشتید آنها را همیشه روشن میدیدید زیرا چشم انسان این تغییرات را نمیبیند. اما قسمت دوم آن که ولتاژ را بالا میبرد در اینجا سیم پیچ 820 میکرو هنری با ترانزیستور قدرت 2N3055 است و چون نمیتوان ولتاژ خروجی مدار را دقیقا کنترل کرد و دارای افت و خیز های ناگهانی است روی این اصل است که آنرا با دایود زنر با ولتاژ مورد نیاز تریم(Trim) میکنند و یا به اصطلاح آنرا به قدر نیاز برش میدهند . شما این مدار را ببندید تا با کار روی آن و تجربه پختگی لازم را پیدا کنید .
کار های بیشتری میتوان روی این مدار کرد از رگولاتور های سه پایه برای بهتر کردنش میتوان استفاده کرد و یا قسمت فلیپ فلاپ آنرا با LM555 جانشین کرد . سیم پیچی که میسازید برای اینکه تلفات نیرو در آن کم باشد (مبحث کوارسیویته را بخوانید) یک محور فریتی هم بگذارید، آنرا میتوانید از کویل های دیگر هم خارج کنید و دوباره بکار ببرید . یا به کمک یک دستگاه اندازه گیری القا کننده و سیم پیچ هایی که از مدار های دیگر بدست میاورید میکروهنری آنرا اندازه بگیرد، داشتن کمی اختلاف زیاد مهم نیست اما تمام دستگاه را باید طوری تنظیم کنید که مدار با بازده خوب و تلفات کم کار کند .اگر از این مدار در جایی استفاده میکنید که دستگاه شما با ولتاژ آنی بیشتری نیاز دارد* خازن خروجی 470 میکروفاراد را میتوانید بزرگتر بگیرید. شدت جریان بالایی را که مدار در ابتدای روشن شدن به آن نیاز دارد را شدت جریان هجومی اولیه مینامند و مدار شما اگر خازن خروجیش بزرگ تر باشد این جریان را بر آورده میکند . اگر سوالی هست باز پرسش کنید.

  • مثل خاموش روشن شدن رله در مدار شما و یا شارژ اولیه خازن ها هنگامی که مدار تازه روشن شده است
  • سرعت مدار فلیپ فلاپ یا نوسان کننده باید آنقدر باشد که با سیم پیچ همکاری کند و سیم پیچ را به حالت اشباع در نیاورد اگر کرد میتوان سیم پیچ را دوباره طراحی کرد و میبینید که این کانسپت مبحث درکی است و شما را در صورت کار با آن پخته خواهد کرد.

تبدیل 6 ولت به 14 ولت

ولتاژ این مدار ها را میتوانید تغییر دهید و ایراد هایش را رفع کنید

این پروژه از این صفحه توضیح داده شده است

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 28 آذر 1385 [19:14 ]
  این مدار شما هم امتحان کنید
 

من این مدار را سریعا در قطعاتی که در دسترس داشتم در لابراتوار محل کارم ساختم سیم پیچ 820 میکرو هنری نداشتم یکی دیگر که به اندازهء ته مدادی بود با LCR متر اندازه گرفتم(دستگاه اندازه گیری القاکننده و خازن و مقاومت) 430 میلی هنری بود وقتی مدار را بستم و شش ولت به آن وصل کردم روی کالکتور ترانزیستور قدرت 40 ولت دیده میشد و در خروجی با قطعات بالا 14 ولت بود .
با تغییر دادن مقسم ولتاژی که در خروجی قرار دارد و از دو مقاومت 1 کیلو اهمی و 4.7 کیلو اهمی تشکیل شده(به شکل نگاه کنید) شما میتوانید ولتاژ خروجی را به اندازه ای که میخواهید تنظیم کنید . مدار را با ولتاژ ورودی 12 ولت به جای 6 ولت امتحان نکردم اینرا ابررسی کرده و در اینجا نتیجه را به اطلاعتان میرسانم 12 ولت کمی فرکانس مدار را بالا خواهد برد که آنرا میشود با بزرگتر کردن خازن عدسی 05. میکروفارادی و بعبارت دیگر دو برابر کردن آن فرکانسش را کم کرد .
همانطور که قبلا هم عرض کردم با تجربه در این مدار ها و طراحی های مختلف و دیدن ایراد های احتمالی در این زمینه تبحر پیدا خواهید کرد و حتی میتوانید مولد های سویچ شونده با تلفات کم را برای دستگاه های مختلف طراحی کنید .البته اینرا هم باید اضافه کنم که مهندسین طراحی ادپتور های سویچ شونده چون روی طراحی این دستگاه ها همیشه کار میکنند این مدار ها را با ده تا دوازده الگوی طراحی تقسیم کرده اند و از آن الگو ها همیشه استفاده میکنند و نقایص کار را بنا به نیاز کاربردی آن اصلاح میکنند و آنرا آماده تست های EMC میسازند . این تست تستی است که طراح اطمینان حاصل کند که دستگاه طراحی شده با مقررات تابشی(radiated emissions) و مقررات جریان در هادی ها (conducted emissions) مطابقت دارد.
پس از اینکه طراحی از این مرحله گذشت ّFCC که کمیسیون فدرال مخابرات میتوان آنرا ترجمه کرد اجازهء تولید انبوه آنرا میدهد.

ّ ال سی آر متر را میتوانید در این پیوند ببینید

مولد های سویچ شونده

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 29 آذر 1385 [18:23 ]
  تبدیل شش ولت به بیست و پنج ولت
 

در مدار بالا یک مقاومت یک کیلو اهمی را با مقاومت 4.7 کیلو اهمی بطور موازی در مدار قرار دهید . این یک مقاومت به تنهایی مدار بالا را که مبدل 6 ولت به 14 ولت است به مبدل 25 ولت تبدیل خواهد کرد . اگر از یک سیم پیچ خوب با تلفات کم(High Q) استفاده کنید کار آمدی این مدار 80 در صد و دارای بازدهی دو وات است . اگر امپدنس یا مقاومت ظاهری باری که به آن وصل میشود کم باشد ولتاژ آن بسته به مقاومت بار افت خواهد کرد (low regulation). بنابر این انتظار گرفتن یک آمپر شدت جریان را از این مدار کوچک نداشته باشید گرچه مداری است خوب برای خیلی از پروژه ها.
توجه داشته باشید هر چه ولتاژ خروجی را بالا ببرید در خروجی آن شدت جریان کمتری در دسترس خواهد بود بنابراین برای وسایلی که به شدت جریان بالا تر و ممتد نیاز دارند ولتاژ را زیاد بالا نبرید مثل استفاده از آن برای راندن موتور دی سی .

  امتیاز: 0.00