منو
 کاربر Online
419 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  شنبه 04 آذر 1385 [14:54 ]
  میکروسکوپ ماورابنفش
 

با توجه به آنکه قدرت تفکیک در میکروسکوپها وابسته به طول موج می باشد و کاهش طول موج می تواند موحب افزایش قدرت تفکیک شود در سالهای 1930 تلاشهای زیادی در استفاده از طول موجهای کمتر صورت گرفته است. این تلاشها ابتدا در استفاده از نور ماورابنفش متمرکز گردید که منجر طراحی و ساخحت میکروسکوپهای ماورابنفش و سپس با توجه به محدودیتهای موجود در این سیستم ها و افزایش محدودی در قدرت تفکیک (تا حدودی و برابر) توسعه میکروسکوپهای الکترونی مورد توجه قرار گرفت.
میکروسکوپهای ماورابنفش می توانهد کاربردهای زیادی در مطالعاتن بیولوژیکی داشته باشد لیکن بعلت هزینه زیاد و دیگر محدودیتها گسترش این میکروسکوپها کمتر مورد توجه قرار گرفت. در میکروسکوپهای ماورابنفش معمولا چشمه های نوری مورد نیاز شامل لامپهای ماورا بنفش با توان بالا می باشد. لامپهای مورد استفاده اغلب لامپهای جیوه ای ، هیدروژن ، دوتریم و الگزنون می باشد. در مواردی که طیف مورد نیاز طیف خطی باشد اغلب از لامپهای جیوه ای استفاده می شود. جذب طظول موجهای بخصوص از نور ماورابنفش می تواند بیانگر اطلاعات مفیدی در مورد نمونه باشد.

در میکروسکوپهای نور ماورابنفش عدسیهای مورد استفاده بایستی از جنس کوارتز باشد تا موجب جذب نور ماورابنفش شود. در این میکروسکوپها جهت تبدیل تصویر غیر مرئی حاصله از نور ماورابنفش روشهای مختلفی بکار می رود از آنجمله در یک روش نور ماورابنفش به یک صفحه فتوالکتریکی تابیده می شود. در اینصورت الکترونهای ایجاد شده همانند یک سیستم تلویزیونی و یا اسیلوسکوپ بر روی صفحه فلورسانت CRT مشاهده می شود.

تصویر تصویر


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 10 دی 1384 [03:42 ]
  انتقال یافته از پرسش و پاسخ : میکروسکوپ (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:صایاد نظری

لطفا" در مورد میکروسکوپ و اجزای تشکیل دهنده ی آ ن مطالبی در اختیار من قرار دهید.مثل کار های شاریو پیچ ماکرو ومیکرو و ...


باتشکر



  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  یکشنبه 12 آذر 1385 [15:07 ]
  میکروسکوپ فاز کنتراست
 

احتمالا مهمترین پیشرفتی که در تکنیک میکروسکوپی در سالهای قبل از 1960 حاصل شد توسعه میکروسکوپهای فاز کنتراست و تداخلی بود. در این نوع میکروسکوپها بافتهای زنده را در حالیکه ثابت نشده اند (unstained) می توان با کانتراست خوب و رزولوشن مناسب مشاهده نمود. برای آنکه بتوان جزئیات یک شیئی را قابل رویت نممود. این عمل را با رنگ آمیزی می توان انجام داد. در صورتی که شیئی مورد نظر رنگ آمیزی نشده (unstained) باشد می توان بدون دخالت در ساختمان یا حیات آن شیئی ضریب انکسار قسمتهای متعددی از آنرا کم یا زیادتر از ماده ای که شیئی در آن قرار دارد نمود. در صورتی که اختلاف ضریب شکستها خیلی کم باشد، بگونه ای که قابل مشاهده نباشد می توان از میکروسکوپ زمینه تاریک استفاده نمود.

میکروسکوپ زمینه تاریک عمدتا نشان دهنده لایه های سطحی نمونه بجای ساختمان داخلی می باشد. علاوه بر آن لازمه این سیستم ها استفاده از لامپهای با قدرت زیاد می باشد که بعضا وقتی که مدت زمان مشاهده زیاد باشد بایستی از سیستم خنک کننده استفاده شود. این در حالی است که میکروسکوپ فاز – کنتراست دارای این اشکالات نمی باشد و می توان ساختمان داخلی شیئی را بخوبی مشاهده نمود. در حالت کلی بخشهائی از شیئی که دارای ضرائب انکسار زیادتر باشند در مقایسه با زمینه روشنتر تاریک و یا بلعکس می باشد که البته این مطلب بستگی به نوع سیستم – منفی یا مثبت بودن میکروسکوپ دارد. لامپ نوری مورد استفاده در این نوع میکروسکوپ یک لامپ معمولی می باشد و همه دهانه عدسی شیئی در تشکیل تصویر شرکت می نمایند. در این نوع میکروسکوپ و رزولوشن نسبت به زمینه تاریک ضعیفتر است و این بخاطر پدیده شکست نور و تغییر فاز آن می باشد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 21 دی 1385 [07:12 ]
  میکروسکوپ تداخلی
 

سلام

میکروسکوپهای تداخلی بوسیله کمپانی های متعددی ساخته می شوند. این میکروسکوپها دارای ساختارهای متعدد و متفاوتی می باشند ، اساس کار این میکروسکوپها بر مبنای تداخل نور عبور نموده از نمونه های شفاف که دارای فازهای متفاوت هستند و یا تداخل نور منعکس شده از نمونه های کدر یا پرتوهای نور دیگری که با این نورها دارای اختلاف راه هستند عمل می نماید و بدین طریق ساختار داخلی نمونه و یا سطح آن قابل مشاهده می شوند. در صورتی که از طریق تداخل نورهای عبور نموده از نمونه تصویر بدست آید روش عمل کنتراست تداخلی دیفرانسیلی (DIC) و در صورتیکه تصویر از انعکاس سطح نمونه حاصل شود آنرا میکروسکوپ تداخلی انعکاسی می نامند.

تصویر


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 04 بهمن 1385 [07:50 ]
  فیلم‌برداری توسط میکروسکوپ‌های الکترونی
 

فیزیک‌دانان موفق به ساخت گونه‌ای جدید از میکروسکوپ‌های الکترونی شده‌اند که می‌توانند از اتم‌هایی که تحت تغییرات ساختاری یا شیمیایی قرار گرفته‌اند، تصویربرداری کنند. به گزارش پایگاه اینترنتی فناوری نانو، احمد زویل` ‪ Zewail‬و همکارانش در `موسسه فناوری کالیفرنیا` در آمریکا از پالس‌های لیزری و الکترونی همراه شده، برای ردیابی اتم‌های اکسیژن و وانادیم در حین مرتب شدن مجدد آنها روی سطح اکسید وانادیم در مدت زمانی حدود چند پیکوثانیه استفاده کردند.

این محققان معتقدند که از این روش می‌توان در مطالعات مختلف پدیدهای بیولوژیکی و فیزیکی فوق سریع استفاده کرد. از آنجا که الکترون‌ها انرژی بالاتری نسبت به نور دارند و طول موجشان نیز از نور کمتر است، میکروسکوپ‌های الکترونی می‌توانند تصاویری با کیفیت بهتر از میکروسکوپ‌های نوری ایجاد کنند. در طراحی این `میکروسکوپ‌های فوق‌سریع` که برای تصویربرداری در یک توالی زمانی انجام گرفته است، از پالس‌های لیزری با دوره تناوب فمتوثانیه‌ای استفاده شده است.

`فمتو` ‪ Femto‬مقیاسی است برابر یک کوادریلیونیم یا معادل یک تقسیم بر عدد یک با ‪ ۱۵‬صفر. به گفته این محققان، سخت‌ترین و مهمترین بخش در این کار، ایجاد هماهنگی بین پالس‌های لیزری و الکترونی ورودی به نمونه است. این قسمت از کار به دلیل اختلاف سرعت بین پالس‌های لیزری و الکترونی بسیار دشوار است زیرا پالس‌های لیزری با سرعت نور حرکت می‌کنند در حالی که سرعت حرکت پالس‌های الکترونی دو سوم سرعت نور است.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00