تحقیقات جدید نشان میدهد قراردادن شیر تحت فشار بالا سبب میشود بتوان بدون ایجاد تغییر در طعم شیر، آن را بیش از شش هفته در دمای یخچال نگهداری کرد. به گزارش سایت اینترنتی `لایوساینس`، هماکنون مرسومترین روش آمادهسازی شیر برای نگهداری، روش پاستوریزه کردن شیر است که در آن به منظور کشتن باکتریهای مضر، شیر به مدت ۱۵ثانیه در دمای ۷۱درجه سانتیگراد نگهداشته میشود.
هرچند پاستوریزه کردن بیشتر باکتریهای مضر را میکشد اما سبب نابودی هاگ باکتریها نمیشود و این هاگها میتوانند در شیر پاستوریزه نیز به باکتری تبدیل شوند و در نتیجه در مدتی کمتر از ۲۰روز در دمای یخچال شیر را فاسد کنند. از سوی دیگر گرم کردن شیر تا دمای بین ۱۳۵تا ۱۴۸درجه سانتیگراد به مدت ۳تا ۵ثانیه سبب نابودی باکتریها و علاوه بر آن هاگ آنها میشود که این شیر را میتوان حتی در دمای معمولی تا چند ماه نگهداری کرد. هرچند این روش در حال حاضر در بسیاری کشورها مورد استفاده قرار میگیرد اما تغییر طعم شیر در این روش سبب شده به طور کلی از مقبولیت چندانی برخوردار نباشد.
هماکنون محققان دانشگاه ایالتی `اورگان` در آمریکا به روش جدیدی دست یافتهاند که در آن از فشردن شیر در دمایی نه چندان زیاد برای کشتن باکتریها استفاده میشود و در عین حال تغییری نیز در طعم شیر ایجاد نمیکند. در این روش جدید، شیر به مدت ۵دقیقه تحت فشار ۳۸۶۰۰کیلوگرم بر اینچ مربع و در دمای ۵۴درجه سانتیگراد قرار داده میشود که در نتیجه میتوان بیآنکه طعم شیر تغییر کند، شیر را مدت ۴۵روز(بیش از شش هفته) در یخچال نگهداری کرد.
به گفته محققان شیر پاکسازی شده با این روش احتمالا بین ۳تا ۵سال دیگر وارد بازارهای جهانی خواهد شد. نتایج این مطالعه در شماره ۲۹نوامبر نشریه `شیمی کشاورزی و مواد غذایی` Agricultural and Food Chemisteryبه چاپ میرسد.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!