منو
 صفحه های تصادفی
بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی
درخت المپیاد شیمی
روی اهداف اصلی تمرکز کنید
هیجان در زندگی
امام زمان «ع»
گونه های مختلف خطها در عکاسی
ماهی قزل‌آلا
Ununseptium
آمازونیت
عبادت حضرت علی علیه السلام
 کاربر Online
902 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 16 مهر 1385 [09:50 ]
  باتری خورشیدی
 

نام و نام خانوادگی:

سلام من خبرنگار هستم میخواستم اطلاعاتی در زمینه تولید باتری خورشیدی در ایران یا واردات آن به کشور داشته باشم. برای اینکه در حجم بالایی باتری خورشیدی را تهیه کنیم به کجا باید مراجعه شود.

با تشکر ازیتا رجبی

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 06 دی 1384 [07:04 ]
  انتقال یافته از پرسش و پاسخ : قیمت باتری های خورشیدی و موارد استفاده ی آنها در کشاورزی (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:نوید عبدی



  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 16 خرداد 1385 [13:45 ]
  سلول های خورشیدی (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:
مریم تقی زاد فانید

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 14 مهر 1385 [17:27 ]
  چگونگی تهیه ابزار برای ساخت وسیله هایی که با انرژی خورشیدی کار میکنند.
 

نام و نام خانوادگی: علی وارد

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 03 آبان 1385 [06:17 ]
  آینه‌های خورشیدی
 

Heliostats


از این آینه ها برای انعکاس نورخورشید به یک دریافت کننده مرکزی انرژی استفاده می شود. آینه های خورشیدی در طول روز به طور خودکار به نحوی می چرخند که همواره نورخورشید را برروی دریافت کننده مرکزی(Central Receiver)، منعکس می سازند، معمولاً یک آینه خورشیدی از یک صفحه منعکس کننده،(آینه)، قاب آینه، پایه و یک مکانیزم کنترل حرکتی تشکیل شده است.

امروزه ابعاد این آینه ها بین 40 تا 70 متر مربع است و درآن از دو نوع صفحه منعکس کننده (آینه شیشه ای و پلاستیکی) استفاده می شود.آینه خورشیدی اغلب از 10 تا 14 قطعه مربع مستطیل کنار هم تشکیل شده است. این امر ساده تر از ساختن قطعات بزرگ و حمل آنها است.

آینه ها از ورقه های شیشه با مقدار کمی آهن و حداقل قدرت جذب با ضخامت بین 5/1 الی 3 میلیمتر ساخته شده است. 45 درصد هزینه استفاده از انرژی خورشیدی با واحد دریافت کننده مرکزی را، مخارج ساخت آینه های خورشیدی تشکیل می دهد( برج دریافت کننده 11 درصد، سیستم ذخیره حرارت 17 درصد و بقیه شامل مخارج متفرقه می شود).

هر چند آینه های پلاستیکی قدرت انعکاس و استحکام آینه های شیشه ای را ندارد، ولی از نظر هزینه ارزان تر تمام می شود. یک نمونه آینه پلاستیکی توسط شرکت بوئینگ(Boeing) طراحی و ساخته شده است که حدود 7/16 مترمربع مساحت دارد و توسط یک کره پلاستیکی در برابر باد حمایت می شود.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  پنج شنبه 04 آبان 1385 [06:07 ]
  باتری خورشیدی
 

سلام
سلول یا باتری خورشیدی یا فتوولتا یا برق خورشیدی همگی هم ارز هستند و منظور از آن تولید برق از انرژی نورانی است که بر پایه پدید فتوالکتریک می باشد. برطبق این پدیده اگر نور به سلول فتوالکتریک بتابد الکترون آزاد می شود که می تواند جریان برق به وجود آورد و اگر تعداد زیادی سلول فتوالکتریک را به طور مناسب به هم ببندیم انرژی نورانی، مثلا آفتاب تبدیل به انرژی گرمایی می شود.

تصویر


پژوهشگران بخش انرژیهای نو سازمان انرژی اتمی ایران توانسته اند با همین شیوه نیروگاهی 5 کیلوواتی در روستای محروم `اربید` استان یزد بسازند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  سه شنبه 21 آذر 1385 [08:24 ]
  باتری خورشیدی
 

محققان آمریکایی از تولید نسل جدیدی از باطری‌های خورشیدی خبر می‌دهند که می‌تواند انرژی خورشیدی را به عنوان یک منبع انرژی ارزان مطرح کند و وابستگی انسان به سوختهای فسیلی را پایان دهد. به گزارش سایت اینترنتی `تک‌وب`، دو شرکت `بویینگ` و `اسپکترولب` با سرمایه‌گذلاری وزارت انرژی آمریکا موفق به تولید یک باطری خورشیدی با بازدهی نزدیک به دو برابر بازدهی کارآ باطری‌های خورشیدی امروزی شده‌اند.

`الکساندر کارسنر` معاون انرژی‌های تجدیدشونده وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد باطری خورشیدی تولید شده توسط `بویینگ-اسپکترولب`، ‪ ۴۰/۷‬درصد از نور دریافتی از خورشید را به برق تبدیل می‌کند. به گفته `دیوید لیلینگتون` رییس `اسپکترولب`، این باطری خورشیدی دارای بالاترین کارایی در میان تمامی تجهیزات مبدل انرژی خورشید به انرژی الکتریکی تاکنون است. کارایی باطری خورشیدی جدید توسط آزمایشگاه ملی انرژی‌های تجدیدشونده وزارت انرژی آمریکا بررسی و مورد تایید قرار گرفته است.

باطری‌های خورشیدی امروزی دارای ‪ ۱۲‬تا ‪ ۱۸‬درصد کارایی دارند و این رقم در مورد پربازده‌ترین انواع آنها که در ماهواره‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، حدود ‪ ۲۸‬درصد است. در سال ‪ ۱۹۵۴‬که استفاده از باطری‌های خورشیدی آغاز شد، کارایی بهترین باطری‌های خورشیدی کمتر از ‪ ۴‬درصد بود. در سالهای اخیر افزایش قیمت سوختهای فسیلی و نگرانی‌های زیست محیطی از انتشار گازهای گلخانه‌ای سبب افزایش توجه به انرژی خورشیدی شده است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 26 آذر 1385 [06:21 ]
  شاید ایران سلول خورشیدی بسازد
 


سلام من خبرنگار هستم میخواستم اطلاعاتی در زمینه تولید باتری خورشیدی در ایران یا واردات آن به کشور داشته باشم. برای اینکه در حجم بالایی باتری خورشیدی را تهیه کنیم به کجا باید مراجعه شود.


تحقیق کنید فکر میکنم در ایران نوع سلیکون آن ساخته میشود .نوع با کارآمد 40 در صد هنوز جنبه آزمایشگاهی دارد. کاری که در آزمایشگاه به اثبات برسد لزوما به این معنا نیست که بتواند وارد مرحلهء تولید انبوه شود مگر اینها صرفه اقتصادی داشته باشد. مثلا شما میتوانید در آزمایشگاه طلای موته را که در خاک سیستان و بلوچستان و کرمان بصورت ذرات خیلی ریز وجود دارد توسط مایعات شیمیایی از خاک جدا کنید ،ولی همان شیوه را نمیتوانید برای استخراج صنعتی طلا بکار ببرید زیرا که صرفه اقتصادی ندارد.

نوع سلیکون 5-15 در صد کارآمدی دارد آنهم در شرایط مطلوب -ساعت 12 ظهر در تابستان نوری که بر یک متر مربع از زمین میتابد برابر 1000 وات است اگر شما یک متر مربع سلول خورشیدی را مستقیم زیر تشعع آفتاب قرار دهید با ترتیب فوق یک لامپ 5 تا 15 واتی را مستقیما و بدون ذخیره کردن میتواند روشن کند و همینطور بیست متر مربع آن یک لامپ صد واتی را میبینید که برای استفاده کردن زیاد برق زیاد مناسب نیست ، روی این اصل است که نیروی تولیدی را طی ساعات بلند روز در باطری های ثانویه که قابل شارژ کردن هستند ذخیره میکنند تا در خدمت چند ساعت نیرو دهی کم قرار بگیرد .ولی کارآمدی نیروی گرمایی خورشید بدون اینکه به الکتریسیته تبدیل شود خیلی بیشتر است ممکن است بتوان یک مخزن فلزی گرمایی ساخت که بتواند ژنراتوری را بگرداند و الکتریسته بیشتری تولید کند مثال آن ژنراتور خورشیدی صحرایی است که فرانسه برای هند ساخت.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 09 دی 1385 [06:34 ]
  من هم ذنبال اطلاعات می گردم
 

من هم خبر نگار هستم .
من هم دنبال اطلاعاتی در این زمینه می گردم .
من هم منتظر خبرهای جدید هستم .

حامد مصباح ( ستایش کننده چراغ )

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 09 دی 1385 [12:23 ]
  منظورتان را بیشتر روشن کنید
 

آقای حامد مصباح جای خوشحالی است که شما که خبرنگار تشریف دارید کار ما را برای توضیحات مورد عللاقه خود راحت تر میتوانید بکنید - سلول های خورشیدی را از دیدگاه های مختلف میتوان گفتگو کرد ‏- شما بفرمایید که اطلاعات تجارتی نیاز دارید یا در مورد کار و ساختمان و طراحی آن میخواهید مطلب پیدا کنید - آیا منظورتان آخرین اطلاعات تکنیکی سلول های خورشیدی است ؟ انشاله وقتی موتور جستجو شروع به کار کرد شما خواهید دید که اطلاعات دیگری در گذشته در همین باب گفتگو شده است - شما قدری منظورتان را روشن تر بیان کنید تا اطلاعاتی که پست میشوند بیشتر در آن زمینه متمرکز شوند. اگر مطالب و فکت های فراونی در مورد سلول خورشیدی برای نوشتن مقاله و یا تحقیق نیاز دارید آنرا هم اطلاع بدهید تا منابعی را برای شما در اینجا پیوند کنیم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 09 دی 1385 [12:23 ]
  بیشتر توضیح بدهید
 

هر وسیله ای که بتواند با برق کار کند در کل با باطری خورشیدی هم میتواند کار کند . بعضی از این وسیله ها نیروی زیاد میخواهند و برخی دیگر به نیروی کمتری نیازمند هستند .برای بکار انداختن آنهایی که نیروی بیشتر نیاز دارند اول شما باطری های شارژ شونده را با نیروی سلول خورشیدی شارژ کرده و از آن نیرو هنگام نیاز استفاده میکنید . شما اگر مقابل آفتاب بنشینید میتوانید مستقیما یک رادیو و یا تلویزیون کوچک را با آن بکار بیندارید اما اگر میخواهید که پمپ آب چاهی را در صحرا و یا برای مثال یک روستا بکار بیندازید یا باید سلولهای زیادی داشته باشید که جاگیر است و گران تمام میشود و یا اینکه با تعداد کمتری از آن اول باطری را شارژ کنید و بعد از نیروی باطری برای بکار انداختن پمپ استفاده کنید. ده ها مدار کوچک را میتوان با باطری خورشیدی مستقیما بکار انداخت اگر به اینها علاقه دارید بگویید تا در اینجا روی آنها تکیه کنیم . دیدهاید که سلول های خورشیدی در ماشین های حسابگر دستی که در نور اطاق هم کار میکنند اول باطری را شارژ میکنند و کار ماشین حساب با باطری انجام میشود . خلاصه بیشتر توضیح بدهید که به چه اطلاعاتی نیاز دارید .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 09 دی 1385 [12:23 ]
  پاسخ : به خبرنگار سلول خورشیدی
 

باز باتری خورشیدی انواع گوناگون دارد . اگر برای مخابره کردن رادیویی اطلاعات مربوط به درجه حرارت جمع آوری شده در صحرا و یا فرستادن تصویر از کویر و یا بیابان ها به شهر میخواهید از باتری خورشیدی استفاده کنید نوع سلیکون در فریم ها و محافظ های مناسب قبلا برای این منظور ساخته شده و موجود است و من قبلا پیوند هایی را در این جا پست کرده ام و باز در صورت نیاز شما جستجو و پست خواهم کرد . اما برای استفاده بطور مثال در اسباب بازی ها و وسایل کوچک ناولتی(Novelty) نوع انعطاف پذیر آن که بازده خوبی هم دارد شاید ارزان تر و مناسب تر باشد .

مادول ها و پانل های خورشیدی

صادر کنندگان سلول های خورشیدی

باز گفتگو را ادامه دهید تا اطلاعات بیشتری برایتان پیدا کنیم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 09 دی 1385 [12:23 ]
  پاسخ : آقای علی وارد
 

آقای علی وارد لطفا در قسمت خلاقیت و فن آوری این پرسش ها را بکنید تا فضای انجمن فیزیک با این نوشته ها زیاد پر نشوند هر چند به آن هم بی ارتباط نیست.
ده ها وسیله ناولتی (novelty) قبلا موجود است و باز میتواند ابداع شود که با باتری خورشیدی کار کند. از رادیو گرفته تا ماشین حساب و دستگاهی که با فشار یک دکمه ملودی های مختلف را پخش میکند و ...و...و شما میتوانید با یک ترانزیستور ژرمانیوم وسلول خورشیدی و یک گوشی یک گیرنده رادیویی AM بسازید . اگر میخواهید از این اطلاعات داشته باشید با همین نام موضوعتان را ادامه دهید تا برایتان مطلب پست کنیم.

آیا ابزار خورشیدی که میخواهید اطلاعاتی در باره اش داشته باشید برای استفاده صنعتی است ؟ یا آموزشی و تفریحی هستند ؟

اسباب بازی های خورشیدی

یک دستگاه مخابره صدا با لیزر و سلول خورشیدی بسازید

سلول خورشیدی با مواد آلی

مادول های نیرویی خورشیدی

مقاله ای در باره سلول های خورشیدی ساخت کشور چین

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 18 اسفند 1385 [07:14 ]
  سلولهاس خورشیدی (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:

سلام لطفا اطلاعاتی درباره تهیه سلولهای خورشیدی برای من بفرستید با تشکر واحدنژاد.razivf@yahoo.com

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 19 اسفند 1385 [09:35 ]
  سلول های خورشیدی؟
 

دارا

اگر اطلاعات مورد نیاز خود را در میان نوشته های بالا نمییابید ، پرسش هایتان را قدری بیشتر توضیح دهید تا مطالب مناسب نیازتان پست شود. اگر آزمایش های عملی با باتری (سلول)های خورشیدی میخواهید در قسمت فن آوری پرسشهایتان را مطرح کنید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 27 اسفند 1385 [17:35 ]
  باتری های خورشیدی چگونه کار می کنند؟ (از طریق تماس با ما)
 

نام و نام خانوادگی:

R.V

  امتیاز: 0.00