منو
 کاربر Online
999 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 20 شهریور 1385 [15:08 ]
  انتقال دارو با سونوگرافی
 

از سونوگرافی برای انتقال دارو به داخل سلولها می توان استفاده کرد. محققان می‌گویند با استفاده از انرژی سونوگرافی می‌توان راهی به درون سلولها برای انتقال دارو و دیگر ترکیبات گشود. این مطالعه می‌تواند مراقبتهای پزشکی را متحول کند.


به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، محققان موسسه فناوری جورجیا و دانشگاه امری در آتلانتا می‌گویند سونوگرافی انرژی کافی برای گشودن منافذی در غشای بیرونی سلولها فراهم می‌کند. این منافذ که به سرعت بسته‌ها می‌شوند امکان ورود مولکول‌هایی به قطر ‪۵۰‬ نانومتر را به داخل سلول فراهم می‌کنند. حجم ‪ ۵۰‬نانومتر از بیشتر داروهای خوراکی و بسیاری از پروتیین‌ها بزرگتر و هم اندازه دی‌ان‌آ مورد استفاده در ژن درمانی است.

مارک پراسنیتز استاد دانشکده مهندسی شیمی و بیومولکول می‌گوید حبابها در میدان سونوگرافی به نوسان درمی‌آیند و می‌ترکند، در نتیجه یک موج شوک ایجاد می‌کنند.

حرکت سیال مرتبط با موج شوک ایجاد شده منافذی در غشاهای سلولی ایجاد می‌کند و امکان ورود مولکول‌ها را به داخل سلول فراهم می‌آورد. درحال حاضر سونوگرافی کاربرد گسترده‌ای در تصویربرداری داخل بدن دارد. داروی شیمی درمانی را می‌توان بطور موضعی یا در تمام قسمتهای بدن وارد کرد سپس از سونوگرافی برای تمرکز دارو در قسمتهایی که تومور وجود دارد استفاده نمود.

این شیوه نفوذپذیری سلول و جذب دارو را در سلولهای هدف افزایش می‌دهد بی‌آنکه به سلولهای سالم آسیبی برساند.
این محققان از میکروسکوپ‌های اسکن و انتقال الکترون برای بررسی بمباران سونوگرافی بر روی سلولهای سرطانی پروستات استفاده کردند.

مشروح این مطالعه در مجله ‪Ultrasound in Medicine and Biology‬ منتشر شده است.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  جمعه 24 شهریور 1385 [19:33 ]
  تشخیص با رادیو داروها
 

تشخیص با رادیو داروها

پزشکی هسته ای شاخه ای از پزشکی است که در آن تشعشع و خواص هسته ای نوکلوئیدهای رادیواکتیو و پایدار برای تشخیص و درمان امراض به کار می روند. این امر می تواند بر پرتودهی مستقیم به وسیله یک چشم تشعشع خارجی و یا با تزریق داروهای نشاندار تحقق یابد. از جمله کاربرد این مواد، تشخیص انواع سرطان در مراحل مختلف است.

به این منظور سودمندترین رادیو ایزوتوپ ها هسته ای تابش کننده های گاما هستند، چرا که پرتوهای تابش شده از این مواد میزان پیشرفت سرطان در بافتهای بدن را بخوبی مشخص می کند. اما نباید فراموش کرد که پس از یک تابش شدید اشعه به بدن به منظور تشخیص سرطان علایم و عوارض متعددی در فرد تظاهر پیدا می کنند که از آن جمله می توان به تخریب ارگان های خون ساز، تاثیر روی سیستم گوارشی، مغز، غدد تناسلی و پوست به همراه علایمی همچون بی اشتهایی، سرگیجه ، استفراغ ، اسهال ، تعرق شدید، اختلال در تنفس ، لرزش بدن و تب اشاره کرد و البته این عوارض تنها مضرات استفاده از این روش تشخیصی نیست چرا که خود این تشعشعات می توانند انواع سرطان ها را در درازمدت ایجاد کنند.

در این میان استفاده از اشعه های یونیزاسیون در پزشکی برای امور تشخیص پدیده ای رو به گسترش است ، لذا از یک طرف استفاده از آن در امر بهبود زندگی و سلامت جامعه ضروری است و از طرف دیگر زیانبار بودن آن برای سلامت جامعه امری بدیهی به نظر می رسد. راهی که برای رفع این تناقض وجود دارد استفاده کنترل شده و مطابق مقررات حفاظتی از این مواد است. ضمن آن که استفاده از ابزارهای تشخیص زیستی بسیار حساس به نظر می رسد که با توجه به طبیعی و بدون عارضه بودن گرفته بسیار مناسب تری خواهند بود.

  امتیاز: 0.00