امروز پنجشنبه ۳۰شهریور برابر با ۲۱سپتامبر ۲۰۰۶سالروز تولد چارلز نیکول برنده جایزه نوبل پزشکی ۱۹۲۸است. ۱۴۰سال پیش در چنین روزی `چارلز ژول هنری نیکول`، باکتری شناس فرانسوی و برنده جایزه نوبل پزشکی ۱۹۲۸دیده به جهان گشود.
نیکول، در سال ۱۹۲۸جایزه نوبل پزشکی را به خاطر کشف نقش شپش بدن در انتقال بیماری `تیفوس` دریافت کرد. این پزشک فرانسوی با کشف خود و اقدامات سادهای که پس از آن برای از بین بردن شپشها صورت گرفت، جان صدها هزار نفر را در جنگ جهانی اول نجات داد.
عامل اصلی بیماری تیفوس که تب و اسهال از جمله عوارض آزاردهنده آن محسوب میشود، باکتریای با نام ` `Salmonella typhiاست که از طریق نوشیدن آب یا خوردن غذای آلوده وارد بدن انسان میشود. تیفوس در شرایط نامساعد بهداشتی همانند زمانی که بیماران آلوده به آن مواد غذایی را لمس میکنند، به سرعت گسترش مییابد. ضعف بدنی، سردرد و احساس درد در سایر اعضای بدن، اسهال و تب شدید از علائم ابتلا به بیماری تیفوس است.
همانند بیماری `وبا`، برای مقابله با این بیماری هم نوشیدن مایعات و تزریق سرم مفید است. برای پیشگیری از تیفوس نیز رعایت بهداشت مثل شستن دستها بسیار مهم است. اگر چه واکسن پیشگیری از تیفوس نیز وجود دارد، اما این واکسن تنها به میزان ۷۵درصد از ابتلای افراد جلوگیری میکند.
سیام شهریور برابر با ۲۱سپتامبر،همچنین با شصت و هفتمین سال درگذشت `جورج ردمین موری` پزشک انگلیسی و از پیشگامان درمان بیماریهای غدد درون ریز مصادف است. موری یکی از نخستین کسانی بود که عصاره `تیروئید` حیوانات را برای درمان علایم `میکزدم` هیپوتیروئیدی شدید استفاده کرد.
علت بروز میکزدم که هم در کودکان و هم در افراد بالغ مشاهده میشود، توقف رشد تیروئید و یا نارسایی آن است. میزان سوخت و ساز بدن در افراد مبتلا به میکزدم بشدت کاهش مییابد و درجه حرارت بدنشان پایین میآید. پف آلودگی صورت و دستها به علت تورم نسج زیر پوست، چاقی، بهت زدگی،ضعف حافظه و حساسیت شدید به سرما از جمله علایم ابتلا به میکزدم است.
همچنین در بیست و یکم سپتامبر سال ` ۱۹۷۱برناردو آلبرتو هوسی`، فیزیولوژیست آرژانتینی و برنده جایزه نوبل پزشکی ۱۹۴۷چشم از جهان فرو بست. این جایزه به دلیل تحقیقات در مورد اثر تنظیمی هورمونهای `هیپوفیز` بر قند خون و چگونگی تبدیل `گلیکوژن` به `گلوکز`، بطور مشترک به وی و `کارل زگرتی کوری` اعطا شد.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
لووف، از برندگان جایزه نوبل پزشکی در سال ۱۹۶۵بود. این جایزه به دلیل تحقیق در مورد ` `RNAبه وی و دو دانشمند دیگر (فرانسیس ژاکوب و ژاک مونو) اعطا شد. این دانشمندان فرانسوی پژوهشهای تازهای در زمینه ژنتیک و ویروس انجام بودند. مونو و ژاکوب که پیشتر در دهه ۵۰به تدوین نظریه تبیین فعالیت ژن و چگونگی روشن و خاموش شدن ژنها در مواقع لزوم، پرداخته بودند در سال ۱۹۶۰ اصطلاح `اپرون` را برای گروهی از ژنها معرفی کردند که با یکدیگر پیوند نزدیکی دارند و هر یک از آنها مرحلهای متفاوت از یک مسیر زیست شیمیایی را کنترل میکند.
یک سال بعد، آنها وجود مولکولی به نام RNAپیامبر را فرض کردند که اطلاعات ژنتیکی لازم برای ساخت پروتئین را از اپرون به ریبوزوم ها، یعنی جایی که پروتئین ساخته میشود، میبرد. مونو و ژاکوب به خاطر این کار جایزه نوبل پزشکی سال ۱۹۶۵را دریافت کردند.آندره لووف که روی ژنتیک باکتری کار میکرد، دراین جایزه با مونو و ژاکوب شریک شد.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
هیئت داوران موسسه `کارولینسکا` دو دانشمند آمریکایی به نامهای `اندرو فایر` و `کرگ ملو` به خاطر کشف یک سازوکار اساسی که در کنترل جریان اطلاعات ژنتیکی نقش دارد، برنده جایزه نوبل پزشکی امسال معرفی کرد. به گزارش خبرگزاریها از استکهلم، کشف آنها که `مداخله آرانآ` نامیده میشود و در سال ۱۹۹۸منتشر شد، در مقابله با ویروسها اهمیت دارد و راه را برای درمانهای جدید همواره میکند.
این دو دانشمند سازوکاری را کشف کردند که بطور موثر از فعالیت ژنهای معیوب جلوگیری میکند و امکان تهیه داروهای جدید برای کنترل این ژنها و مبارزه با بیماریها را فراهم میآورد. مداخله آرانآ در حیوانات، انسانها و گیاهان برای تنظیم بیان ژن، مقابله با عفونتهای ویروسی و کنترل ژنهای جهش یافته اهمیت بسیار زیادی دارد.
محققان، مولکولهای آرانآ را وارد سلول میکنند و سازوکار مداخله آن را فعال میسازند تا `آرانآ پیام رسان `mRNAرا با یک رمز مشابه تجزیه شود. این شیوه به یک ابزار تحقیقاتی مهمی در زیست شناسی و زیست پزشکی تبدیل شده است. در آینده امید میرود این شیوه در بسیاری از رشتهها از جمله طب بالینی و کشاورزی نیز کاربرد پیدا کند.
مطالعات اخیر نشانگر موفقیت روش غیرفعال کردن ژن در سلولهای انسانی و حیوانات آزمایشگاهی بوده است. بطور مثال ژن عامل بالا رفتن کلسترول خون با این شیوه غیرفعال شد. در حال حاضر طرحهایی برای غیرفعال کردن آرانآ به منظور درمان عفونتهای ویروسی، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان اختلالات غدد درون ریز و چندین بیماری دیگر در دست تهیه است.
تحقیقات این دو دانشمند در زمینه زیست شناسی مولکولی و اطلاعات ژنتیکی نو و با اهمیت تلقی میشود. `فایر` متولد سال ۱۹۵۹استاد دانشکده پزشکی دانشگاه استانفورد و `ملو` متولد سال ،۱۹۶۰استاد پزشکی مولکولی در دانشکده پزشکی ماساچوست است. هر یک از برندگان جوایز امسال یک مدال طلا دریافت میکنند و ده میلیون کرون سوئد بطور مساوی بین آنان تقسیم میشود.
سال گذشته دو محقق استرالیایی به خاطر تحقیقات در مورد علت بروز زخم معده این جایزه را کسب کردند. نتایج تحقیقات آن دو باور رایج مبنی بر اینکه فشار روانی یا غذاهای ادویه دار علت بروز زخم معده است رد کرد و باکتری را علت بروز زخم معده شناخت که با پادزیستها درمان میشود.
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
بنیاد `اکس پرایز` که به خاطر جایزه انصاری در سال ۲۰۰۴شهرت یافته است اکنون بزرگترین جایزه پزشکی تاریخ را برای محققانی که بتوانند در مدت ۱۰روز نقشه ۱۰۰ژنوم انسان را تهیه کنند اختصاص داده است. هدف از این کار یافتن روشی کم هزینه برای رمزگشایی از ژنوم انسان به منظور پیشگیری از بیماریها است.
به گزارش منابع اینترنتی، این بنیاد اعلام کرد مطالعه اجزای شیمیایی سازنده ژنها ( ,(genetic sequencingدر خط مقدم تحقیقات علمی آینده قرار دارد که نهایتا منجر به تهیه برنامه درمانی ویژه برای هر بیمار خواهد شد. پزشکان در آینده میتوانند با استفاده از این اطلاعات میزان آسیب پذیری افراد در برابر بیماریهای مختلف و ارتباط ژنتیک بیماریهایی مانند سرطان و آلزایمر را تشخیص دهند.
طرح `آرکن اکس پرایز برای نقشههای ژنتیکی` ( The Archon X-Prize for ,(Genomicsدومین طرح بزرگی است که بنیاد اکس پرایز اجرا میکند. این بنیاد در سال ۲۰۰۴به یک گروهی خصوصی که توانست یک فضاپیمای سرنشین دار را به فضا پرتاب کند ده میلیون دلار جایزه داد.
در حال حاضر تحقیقات در ارتباط با رمزگشایی `دی ان ای` یک ژن به میلیونها دلار سرمایه و ماهها وقت نیاز دارد. همچنین، پیش از این پزشکان با انجام آزمایش بر روی ژنهایی معین توانستند درمانهایی مناسب را برای بیماران تجویز کنند.
با این حال، دانشمندان میگویند فقط زمانی که ابعاد اطلاعات ژنتیکی به حدی گسترده رسیده و توانسته باشد به کشف جنبههای زیست محیطی و وراثتی بیماریها کمک کرده باشد، میتوان گفت که چنین تحقیقی به نفع بشریت بوده است.
بنیاد اکس پرایز اذعان دارد که این طرح وارد بخشی از تحقیقات علمی می شود که به لحاظ اخلاقی، حقوقی و اجتماعی بحث برانگیز است. نگرانی عمومی در مورد افشا شدن اطلاعات خصوصی افراد و بیم از این که در آینده فرد نه بر پایه طبقه اجتماعی یا نژادش بلکه بر اساس مشخصههای ژنتیکی او مورد تبعیض قرار گیرد، باعث شده است تحقیقات ژنتیکی به کندی پیش برود.
دکتر `فرانسیس کالینز`، رییس موسسه تحقیقات ژنوم`، میگوید: `در اینجا این سوال پیش میآید که اینگونه تحقیقات تا چه حد سودمند و تا چه حد خطرآفرین است. باید تدابیری برای محافظت از منافع عموم مردم در نظر گرفته شود و خود آنها نیز باید اصول این تحقیقات را به بحث بگذارند.` تقریبا سه سال پیش، سنای آمریکا لایحهای را تصویب کرد که براساس آن کارفرماها و سازمانهای بیمه اجازه ندارند به خاطر نتیجه آزمایش ژنتیکی از پذیرفتن افراد امتناع کنند.
اما در حال حاضر قانون منع تبعیض ژنتیکی در مجلس نمایندگان آمریکا همچنان بدون تصمیمگیری باقی مانده است. برخی امیدوارند جایزه ۱۰میلیون دلاری بنیاد اکس پرایز به تصویب این قانون کمک کند. بنیاد اکس پرایز گفته است به گروه تحقیقی که برنده این مسابقه شود وجه لازم را میدهد تا نقشه ۱۰۰ژنومی را که رمز گشایی کرده است، ترسیم کند. ۱۰۰نقشه ژنتیکی مورد تحقیق از میان افراد نامی، حامیان این طرح و مردم معمولی انتخاب شده است.
دکتر استفان هاوکینگ فیزیکدان نامی، و انوشه انصاری (اولین فضاگرد زن در جهان) از جمله کسانی هستند که حاضر شدهاند در طرح موسوم به `۱۰۰ ژنوم` شرکت کنند. بنیاد اکس پرایز، پس از موفقیت `جایزه انصاری`، قصد دارد هر ساله دو جایزه بزرگ را اعلام کند. انتظار میرود که جایزه بعدی در سال ۲۰۰۷اعلام شود. بنیاد اکس پرایز خود را یک موسسه غیرانتفاعی و آموزشی معرفی کرده است که هدف آن `فراهم کردن زمینه برای کشفیات علوم فضایی و فناوری ذر جهت تامین نیازهای بشری است.`
امتیاز: 0.00
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از
صفحه قبلی
اقدام کنید.
۱۱۰سال پیش ، چارلز گلن کینگ بیوشیمیدان و کاشف ویتامین Cبه دنیا آمد. کینگ، پس از پنج سال کار و تحقیق طاقت فرسا بر روی اجزای تشکیلدهنده عصاره لیمو موفق شد ویتامین Cرا در سال ۱۹۳۲استخراج کند.
ویتامین ث به دلیل نقش پیشگیریکننده آن از بیماری اسکوروی، `آسکوربیک اسید` نیز نامیده میشود. اسکوروی به سندرم کلاسیک کمبود ویتامین ث گفته میشود. این سندرم بهنقص ساخت کلاژن ارتباط دارد که با خونریزی در زیر پوست و جاهای دیگر، ضعف عضلانی، تورم نرم لثهها و سستی دندانها مشخص میشود.
ویتامین ث برای تشکیل استخوانها، دندان ها، رباطها و عروق خونی لازم است .این ویتامین در سبزیجات تازه و میوه یافت میشود. ویتامین ث بعد از سوختگیها و یا جراحتهای شدید تجویز میشوند زیرا در حین فرآیند ترمیم نیاز به این ویتامین بیش از حد طبیعی است. ترکیب این ویتامین با مکملهای آهن باعث میشود که آهن بهتر جذب شود.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!