منو
 صفحه های تصادفی
اسانس سیترنل
شتابدهنده‌ خطی پروتون
یزید بن معاویه بن ابو سفیان
استیلبیت
برنامه غذایی و مقابله با سرطان
تحرک اجتماعی در جامعه روستایی
ساختار وجودی شتر
عهدنامه گلستان
ایجاد تحول و دگرگونی در طریقت صفوی ( از سلطان جنید تا سلطان حیدر )
حضرت آدم علیه السلام
 کاربر Online
753 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  دوشنبه 20 شهریور 1385 [15:15 ]
  تغییر الگوی آب و هوایی اساس نخستین تمدنها
 

یک نظریه جدید: تغییر الگوی آب و هوایی اساس نخستین تمدنها بوده است. یک دانشمند هواشناسی معتقد است قدیمی‌ترین تمدنها،از شرایط مطلوب حاصل نشدند بلکه آخرین راه چاره در مقابل تغییرات شدید آب و هوایی بوده‌اند. به گزارش خبرگزاری رویترز از `نورویچ` انگلستان، `نیک بروکس` گفت این ایده، درست مخالف این تئوری پذیرفته شده کنونی است که معتقد است تشکیل جوامع ثابت انسانی ناشی از توسعه کشاورزی در شرایط مطلوب آب و هوایی بوده است زیرا این شرایط مناسب باعث تولید مازاد مواد غذایی شد و زمینه را برای تخصصی شدن کارها فراهم کرد.

`بروکس` در `گردهمایی انجمن پیشبرد علم انگلستان` که روز شنبه به کار خود در نورویچ خاتمه داد، گفت `بر عکس این تئوری، ما اکنون به سمت این نظر گرایش داریم که تمدن، محصول جانبی و اتفاقی یک سازگاری برنامه‌ریزی نشده انسانها با یک تغییر فاجعه‌آمیز آب وهوایی بوده که تمدن، آخرین راه چاره مردم در مقابله با آن به شمار می‌رفته است.

بروکس گفت که بازدیدهای دقیق از بقایای تمدن `گارامانتی` در منطقه فضان در جنوب غربی لیبی به همراه شواهدی مبنی بر تغییر الگوهای بارش در سه‌تاپنج هزار سال قبل، اساس و پایه تئوری جدید او را تشکیل می‌دهد. اما به گفته او این الگو در جوامع مختلفی مانند جنوب آسیا، آمریکای جنوبی و چین نیز مشاهده می‌شود.

او می‌گوید زمانی که هوا مرتب خشک تر و خشک تر می‌شد، مردمی که قبلا به صورت عشایر جابجا می‌شدند، ناگزیر شدند گردهم آیند تا از حمایت متقابل برخوردار شوند و به کمک هم از منابع طبیعی کمیاب استفاده کنند.

اما به گفته بروکس، تمامی پیامدهای این حرکت مفید نبود زیرا اجتماع مردم در محل‌های ثابت، نابرابری اجتماعی و خشونتهای سازمان یافته به دنبال داشت، عمر متوسط مردم افزایشی پیدا نکرد و حکومتهای مستبد پدیدار شدند.

بعدها شرایط آب و هوایی رو به بهبود گذاشت اما دیگر نظام گذشته بازنگشت. بروکس می‌گوید،زمانی که چیزی اختراع شد، دیگر نمی‌توان آن را نادیده گرفت و به دوران قبل از آن اختراع بازگشت. این دانشمند می‌گوید گرم شدن کنونی هوای کره زمین را که پیش بینی می‌شود دمای متوسط زمین را در این قرن حدود سه درجه افزایش دهد، نباید با تغییرات شدید آب و هوایی پنج هزار سال قبل که موجب تحولات اجتماعی شد، مقایسه کرد.

  امتیاز: 0.00