منو
 صفحه های تصادفی
برهان کندی در باب حدوث عالم
موتور اشتعال جرقه‌ای
انفاق و ایثار امام علی علیه السلام
مهاجرت به حرم عبدالعظیم در مشروطه
پلی میوزیت و درماتومیوزیت
heartbeat rapid
تاریخ شهادت امام هادی علیه السلام
لاک
تیره کور
زندگینامه مسعودی
 کاربر Online
1262 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  سه شنبه 07 شهریور 1385 [06:23 ]
  نخستین نانومواد سه‌بعدی تولید شد.
 

شیمیدان‌های دانشگاه آرکانزاس اعلام کردند که موفق به تولید نانوموادی سه بعدی از جنس ورقه‌های نانوسیم‌های دی‌اکسید تیتانویم شده‌اند.

این نانو ورقه‌ها دارای این قابلیت هستند که به‌عنوان یک فیلتر بکار رفته و تاب تحمل گرما تا 700 درجه سلسیوس را دارند.

به گفته این شیمیدانها این ورقه‌ها همچنین دارای این قابلیت هستند تا بوسیله فشار دست ، خم شده ، بوسیله قیچی بریده شده و با آنها اشیاء سه بعدی تولید کرد.

تاکنون اشیاء دو بعدی با استفاده از فن‌آوری نانو تولید شده بودند، اما تولید اشیاء سه بعدی تجربه جدیدی است.

به گفته این شیمیدانها ، مقاومت گرمایی قابل توجه آنها از مهمترین نکات این پروژه است که تحول قابل توجهی را در زمینه تولیدات نانویی ایجاد کرده است.

به عقیده آنها این تحول بزرگ راه را برای بکارگیری از نانوتکنولوژی در تولید مواد و محصولات جدید هموار کرده است.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  شنبه 11 شهریور 1385 [08:28 ]
  ساخت دستگاه سی‌تی‌اسکن جدید بوسیله نانولوله‌ها
 

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای جنوبی روشی جدید را برای عکس‌برداری CT ارائه داده‌اند که در آن با استفاده از اشعه ایکس نانولوله‌های کربنی می‌توان با صرف انرژی کمتر و سریع‌تر به نتیجه مطلوب رسید.

`دکتر otto zhou و Lyle gones` استاد رشته علم مواد و عضو گروه فیزیک و اخترشناسی این دانشگاه معتقد است: این کار گامی به سوی توسعه روبشگرهای مورد استفاده در پزشکی و بخش ایمنی منازل است که با قیمت کمتر ، کوچک‌تر و سریع‌تر عمل می‌کند. روبشگرهای CT رایج بسیار آهسته و با بازده کم تصویربرداری می‌کنند.

این محققان با به کار بردن اشعه ایکس نانولوله‌های کربنی ، امکان چند تصویربرداری همزمان را فراهم کردند.

CT روبشگرهای رایج یک منبع اشعه ایکس دارند که با چرخش منبع یا جسم قادراست تقریباً هزار تصویر را از زوایای مختلف با سرعت بالا اسکن کنند.

در سال 2005 ، zhou و همکارانش روبشگری ساختند که چند منبع اشعه ایکس داشت و آن را روبشگر چند پیکسلی نام داشت.

این دستگاه بی‌نیاز از چرخش بوده و قادرست بدون تغییر مکانیکی و فقط با تغییر اشعه ایکس چندین تصویر را از زوایای مختلف به سرعت اسکن کند.

این اختراع از ترکیب چند منبع اشعه ایکس حاصل شده است که بر مبنای اصلی به نام تکثر بنا شده است. طبق این اصل ، ‌منابع مختلف اشعه ایکس به طور همزمان از چند نقطه متفاوت از جسم مورد نظر عکس‌برداری می‌کنند.

Zhou می‌گوید: برای درک بهتر این قضیه فرض کنید نیازمند 10 تصویر هستید که هر تصویر یک ثانیه زمان نیاز دارد. اگر بخواهید از روش قدیمی سی‌تی‌ اسکن ، استفاده کنید ابتدا تصویر اول گرفته می‌شود و سپس تصویر دوم که برای آن هم یک ثانیه زمان لازم است. کل این 10 تصویر 10 ثانیه زمان لازم دارند. اما اگر از روش جدید برای این 10 عکس‌برداری استفاده شود، هر ده عکس شاید فقط 2 ثانیه به طول انجامد و شما نه تنها سریع‌تر این 10 تصویر را گرفته‌اید بلکه با نصف انرژی لازم برای روش متداول ، این کار صورت گرفته است.

تکثر یک اصل شناخته شده است که برای مثال در تلفن‌های همراه استفاده می‌شود. میلیون‌ها سیگنال تلفن همراه با یک پهنای فرکانس در فضا حرکت می‌کنند و در مقصد پیام‌ها به‌طور جداگانه توسط گیرنده گرفته می‌شوند.

چیزی که ساخت سی‌تی اسکن چند منبع را امکان‌پذیر می‌کند، استفاده از چند منبع اشعه x در این دستگاه است که این گروه توانسته‌ است این کار را انجام داده و همچنین موفق به زمان‌بندی این منابع به صورت الکترونیکی شده‌اند.

در این تحقیق ، zhou و همکارانش از یک صفحه مدار چاپی رایانه‌یی با استفاده از روبشگر چند منبعی، تصویر گرفتند و آن را با تصویر به دست آمده از روبشگرهای متداول اشعه ایکس مقایسه کردند.

تصویر گرفته شد تفاوت‌های جزئی در وضوح یا همان شفافیت را داشت، ولی سرعت انجام کار با استفاده از روبشگر چند منبعی جدید بیشتر از روبشگرهای رایج بود.

برای این پروژه این گروه یک دستگاه روبشگر را به صورت نمونه اولیه و آزمایشی ساختند که قادر بود تصاویری از چند زاویه محدود بگیرید این گروه در قدم بعدی درصد ساخت سی‌تی‌اسکن کوچک جهت تصویربرداری از حیوانات کوچک هستند.

نتایج این کار در مجله Applied physics letters به چاپ رسیده است.

منبع:ایسنا

  امتیاز: 0.00