منو
 کاربر Online
751 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 01 شهریور 1385 [06:37 ]
  ماه چگونه ماه شد؟
 

تصویر


ماهواره اسمارت-1 با استفاده از ابزار خود موفق به کشف عناصری مانند کلسیم در محدوده کوچکی از ماه شد. این یافته به دانشمندان سیاره شناس کمک کرد تا به منشأ ماه پی ببرند.

به نوشته سایت پارس اسکای، درباره منشأ ماه سه نظریه از همه قابل توجه تر است. اولی می گوید که ماه همراه با زمین در سحابی بزرگی که منظومه شمسی و دیگر سیارات از آن ساخته شده است به وجود آمده است. دومین نظریه ماه را جسمی سرگردان در فضا در نظر می گیرد که به طور ناگهانی هنگام عبور از کنار زمین توسط گرانش آن به دام افتاده است و اکنون به دور زمین می چرخد.

اما سومی از همه جالبتر است. این نظریه می گوید هنگامی که زمین تشکیل شد صخره ای سرگردان در فضا با آن برخورد کرد و آن را به دو تکه بزرگ و کوچک تقسیم کرد. قسمت بزرگتر زمین است و تکه کوچکتر هم ماه. اما هر سه این نظریات علاوه بر توجیهات زیادی که از منشأ ماه و زمین دارند دارای ابهاماتی نیز هستند.

برای مثال دانشمندان مخالف با نظریه سوم می گویند که اگر چنین برخوردی بین زمین و ماه روی داده پس ترکیباتی که در ماه وجود دارد باید با ترکیبات و عناصر موجود در زمین یکسان باشد چون هر دو از یک جنس و یک سیاره پیشین بوده اند. اخیرا ماهواره اسمارت-1 با استفاده از ابزار مخصوص خود که در اشعه ایکس فعالیت می کند موفق به کشف عناصری چون کلسیم و آلومینیوم و منگنز در محدوده خاصی از ماه شده است. این اکتشاف علاوه بر آنکه جواب دانشمندان مخالف نظریه سوم را می دهد احتمال جدا شدن زمین و ماه را که از یک سیاره بوده اند نیز قوت می بخشد.

اسمارت-1 علاوه بر آنکه پی به وجود چنین عناصری بر روی سطح ماه برد نقشه دقیقی را از عوارض آن که امکان وجود عناصر احتمالی دیگر را نیز دارد فراهم کرد. البته وجود عنصری مانند کلسیم بر روی ماه قبلا توسط مدارگرد روسی لونا-24 که نهم آگوست سال 1976 به سمت ماه پرتاب شد به اثبات رسید.

همچنین بعد از فرود انسان به ماه نمونه هایی از خاک آن به زمین آورده شد ولی عناصری مانند منگنز در آن دیده نشد. با این یافته نظریه سوم که درباره منشأ ماه پیش بینی های جالبی را کرده بود طرفداران بیشتری پیدا کرد. اگر داستان به همین منوال پیش رود و وجود عناصر بیشتر مشترک در ماه و زمین روز به روز افزایش یابد به احتمال زیاد نظریه سوم به عنوان واقعیتی انکارناپذیر در مورد منشأ ماه مطرح خواهد شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 30 خرداد 1385 [03:52 ]
  ماه گرفتگی
 

چرا هر ماه ماه گرفتگی اتفاق نمی افته؟ اینو معلممون پرسیده لطفا جواب دهید

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  پنج شنبه 05 مرداد 1385 [15:11 ]
  دریاهای ماه
 

دریاهای ماه


با سلام
دوستان تا حالا راجع به ماه فکر کردید؟ این به ظاهر تکه سنگه درخشان که در دل تاریکی شب می درخشه و جلوه خاصی به آسمان شگفت انگیز میده ؟

انسا با سفر خودش با ماه یا با فرستادن سفینه‌ها و ماهواره‌های فراوان به آسمان پرده از بسیاری رازهای آسمان برمی‌داره.
یکی از این نکات جالب وجود دریاهای بسیار در کره ماه است.wink

تعدادی از مهمترین دریاهای ماه اینها هستند:
1- دریای آبنوش
این دریا در مجاورت دریاهای ` صفا ` و ` آرامش` واقع شده و در کف آن دره‌ای به نام ` مالدر ` وجود دارد که طول آن به حدود 32 کیلومتر می‌رسد.

2- دریای آرامش
در نیمه شرقی قرص ماه قرار دارد و از این رو در روزهای پنجم تا پانزدهم هر ماه ، مشاهده شدنی است. مساحت آن حدود 270 هزارکیلومتر مربع است. به دریاهای ` صفا ` ، ` آبنوش ` ، `بارخیزی ` و مرداب ` خواب` ارتباط دارد. در اطراف این دریا ، ارتفاع‌های بلندی وجود نداشته و دره‌های بزرگی در کف آن مشاهده نمی‌شود و از این رو آن را دریای آرامش نام نهاده‌اند. در غرب این دریا ، ناحیه آراگو که محل گنبدهای ماه است قرار دارد.

بقیه اش رو هم بعدا میگم.

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  چهارشنبه 08 شهریور 1385 [10:10 ]
  ماه کمی می گیرد
 

ماه گرفتگی جزیی پنجشنبه شانزدهم شهریور در ایران رویت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شهر، این ماه گرفتگی از ساعت 21 و 35 دقیقه آغاز می‌شود و ساعت 22 و 21 دقیقه به بیشترین حد خود می‌رسد که در این هنگام سایه زمین فقط 12 درصد از سطح ماه را می‌پوشاند.

پس از به حداکثر رسیدن این ماه گرفتگی ماه شروع به بازشدن می‌کند و ساعت 23 و 8 دقیقه ماه گرفتگی پایان می‌یابد.

این گرفتگی جزیی در سراسر ایران قابل رویت خواهد بود و همچنین در سراسر قاره آسیا، به جز بخشی از شرق روسیه، و نیز اقیانوسیه، اروپا، آفریقا و بخش عمده‌ای از جنوب مشاهده خواهد شد.

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  یکشنبه 16 مهر 1385 [11:08 ]
  اگر ماه نباشد!
 

با سلام

در پیوند زیر مطالب زیبایی هست، ببینید:


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline مجید آقاپور 4 ستاره ها ارسال ها: 1637   در :  چهارشنبه 20 دی 1385 [09:47 ]
  استفاده از واحدهای متریک در سفر به کره ماه
 

سازمان هوانوردی و فضایی آمریکا ناسا اعلام کرد در برنامه بعدی خود برای اعزام انسان به سطح کره ماه از واحدهای متریک نظیر متر، کیلومتر و کیلوگرم به جای واحدهای انگلیسی نظیر فوت، مایل و پوند استفاده خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این تغییر سبب استاندارد شدن تجهیزات و اجزای مختلف مورد استفاده در ماموریتهای فضایی می‌شود به طوری که مثلا در آینده می‌توان از آچارهای روسی ساخته شده بر اساس واحدهای متریک، برای تعمیر نشتی هوا در شیرها و دریچه‌های پایگاه فضایی آمریکا روی سطح ماه استفاده کرد. تغییر یاد شده همچنین در تسهیل ارتباطات فضایی نیز نقش خواهد داشت.

سازمان ناسا از سال ‪ ۱۹۹۰‬تاکنون به استفاده از واحدهای متریک در ماموریتها و برنامه‌های فضایی خود روی آورده اما واحدهای انگلیسی هنوز نیز در برخی ماموریتهای این سازمان مورد استفاده قرار می‌گیرند و در برخی ماموریتهای دیگر نظیر ایستگاه فضایی بین‌المللی، از ترکیبی از هر دو استاندارد واحدها، استفاده می‌شود.

پیچیدگی‌های ناشی از به کارگیری دو استاندارد مختلف برای واحدها در سال ‪ ۱۹۹۹‬سبب شکست ماموریت کاوشگر روباتیک سیاره مریخ به نام مارس کلایمت اوربیتر شده بود. در آن ماموریت یکی از شرکتهای پیمانکار ناسا اطلاعات مربوط به موتور پیشرانه این سفینه کاوشگر را با واحدهای انگلیسی محاسبه کرده بود در حالی که ناسا خود در محاسباتش واحدهای متریک را مورد استفاده قرار داده بود.

تصمیم جدید ناسا در زمینه استفاده از واحدهای متریک و کنار گذاشتن کامل واحدهای انگلیسی پس از مذاکرات ناسا با ‪ ۱۳‬سازمان فضایی کشورهای دیگر در ماه‌های اخیر، اتخاذ شد. اغلب سازمانهای فضایی کشورهای مختلف جهان هم‌اکنون از واحدهای متریک استفاده می‌کنند.

به گفته جف ولوسین سرپرست سامانه‌های ماموریتهای اکتشافی ناسا، این سازمان پیش از این به علت اصرار بر ادامه روند استفاده از واحدهای انگلیسی احتمالا از دید سایر سازمانهای فضایی اندکی خودسر و لجوج تصور شده‌است اما تصمیم جدید نشان می‌دهد ناسا در ماموریتهای مربوط به ماه خواهان همکاری بیشتر با سایر سازمانهای فضایی است.

سازمان ناسا به علاوه بر اساس تصمیمات جدید، برای ارتباطات مخابراتی مربوط به ماموریتهای کره ماه در آینده از پروتکلهایی مشابه پروتکلهای مورد استفاده در شبکه اینترنت استفاده خواهد کرد که این امر سبب می‌شود سایر شرکتها و سازمانهای فضایی در زمینه برقراری ارتباط با سامانه‌های مخابراتی مربوط به برنامه‌های اکتشفای در قمر ماه دچار مشکل نشوند.

  • ایرنا

  امتیاز: 0.00