منو
 صفحه های تصادفی
برخی انتقادهای امیرالمؤمنین از خلیفه اول
شاگردان امام باقر علیه السلام
جانور گیاهخوار
جعفر بن ابیطالب
رپلوم
اثر پیزو الکتریک
تاثیر ارتعاش کششی C=C در طیف سنجی مادون قرمز
دگرگونی روابط کوچندگان و مردم روستانشین
قصّه
قالی و گلیم بافی استان کهگلویه و بویر احمد
 کاربر Online
461 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline اصغر نامور 3 ستاره ها ارسال ها: 290   در :  چهارشنبه 18 مرداد 1385 [19:30 ]
  شواهدى از موجودات زنده در صخره هاى باستانى
 

بر اساس جدیدترین بررسیها و کشف شواهدى از موجودات زنده در صخرههاى باستانى واقع در گرینلند، دانشمندان عمر زمین را بیش از 8/3 میلیارد سال تخمین زدهاند.
«گریگ اى منینگ» سرپرست تیم پژوهشى چدید و استاد رشته زمین شناسى و شیمى زمین در دپارتمان علوم فضایى و زمین دانشگاه UCLA لس آنجلس اقدام به تهیه نقشه هاى دقیقى از منطقه اى در جزیره آکیلا واقع در غرب گرینلند کرده است که محل کشف صخره هاى باستانى ویژه اى بود که احتمالا شواهدى از ایزوتوپ کربن موجودات زنده را در هنگام شکل گیرى در خود حفظ کرده بود.
منینگ و همکارانش مارک هریسون، استاد شیمى زمین و مدیر موسسه زئوفیزیک و فیزیک سیارات دانشگاه UCLAو استاد دانشگاه ملى استرالیا، و استفان مجزیس، استادیار علوم زمین شناسى دانشگاه کلرادو اقدام به بررسیهاى تازه زمین شناختى و شیمى زمین بر روى این صخره هاى باستانى کرده اند.
بررسیهاى جدید نشان میدهد که آغاز حیات بر روى کره زمین به 8/3 میلیلرد سال پیش، یعنى 400 میلیون سال بیشتر از دورانى که قبلا تصور مى شد، باز مى گردد.
منینگ که بررسیهاى گسترده اى در منطقه گرینلند داشته است، درباره نتایح این مطالعات تازه میگوید: «یافته هاى جدید که به زودى در مجله ساینس منتشر میشود، با اطمینان بسیار بیشترى از آن چه که پیشتر دراین زمینه داشته ایم نشان میدهند که این صخرهها بیش از 8/3 میلیارد سال قدمت داشته اند. ما نشان داده ایم که این صخره ها مکانى مناسب براى تشکیل حیات بوده اند.» منینگ که در زمینه شیمى آب و تاثیر متقابل آب و صخره نیز تخصص دارد، دلیل اصلى سفر تیم پژوهشى خود به گرینلند را کشف قدمت صخرهها و تهیه نقشه زمین شناختى بهتر از این منطقه عنوان کرد چرا که به گفته او در سال 1996 که براى نخستین بار این نظریه مطرح شد، هیچ نقشه زمین شناختى قابل اعتمادى از این منطقه در دست نبود. «ما در صدد تهیه نقشه اى مشابه نقشه هایى که باستان شناسان تهیه میکنند هستیم. پیش از این ما با قدرى شک و تردید به گرینلند رفتیم اما به مرور زمان و کشف شواهد تازه بیشتر و بیشتر اطمینان مییابیم که نتایج بررسیهاى اولیه در ده سال قبل صحیح بودهاند.»
هریسون نیز دراین زمینه گفت: «تحقیقات جدید پاسخهاى جامعترى به منتقدان خواهند داد. ما امروز درباره احتمال وجود شواهدى بر ادوار کهن دراین صخرهها، بسیار مطمئن تر از ده سال قبل هستیم.»
بررسیهاى جارى در گرینلند توسط بیناد علوم طبیعى و موسسه ستاره شناسى ناسا و با همکارى ناسا و دوازده تیم بزرگ تخصصى آمریکا و شش تیم همکاریهاى بین المللى در حال انجام است. دانشمندان در این برنامه پژوهشى در جستجوى کشف شواهدى از حیات بر پایه روشهاى شیمیایى و ایزوتوپ کربن در صخرههاى باستانى واقع در گرینلند هستند.دانشمندان دراین صخره ها موفق به کشف کربن با ظرفیت سبک موجود در ماده معدنى فسفات شدند که ماده اصلى در ترکیب و ساخت استخوان و دندانهاست.به گفته استفان مجزایس یکى دیگر از اعضاى این تیم پژوهشى، شکلى از حیات که دانشمندان معتقد به کشف آن هستنتد احتمالا نوعى میکروارگانیسم ساده است که هر چند شکل واقعى یا طبیعى آن قابل ارائه و اثبات نیست اما عواملى چون حرارت و فشار طى دوران متمادى سبب نابودى ساختار فیزیکى اصلى در این موجودات شده است.»

  امتیاز: 0.00