منو
 کاربر Online
990 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  سه شنبه 06 تیر 1385 [07:30 ]
  همکاری محققان ایرانی و ایتالیایی برای بررسی تکامل انگور با نشانگرهای مولکولی
 

همکاری محققان ایرانی و ایتالیایی برای بررسی تکامل انگور با نشانگرهای مولکولی

رییس دانشگاه زابل از موفقیت محققان این دانشگاه در تعیین شناسنامه ژنتیکی انگور یاقوتی قرمز و 14 رقم انگور بومی سیستان خبر داد. دکتر غلامرضا نوری، رییس دانشگاه زابل با اعلام این مطلب خاطرنشان کرد: در راستای بررسی و تعیین شناسنامه ژنتیکی انگور یاقوتی قرمز و یافتن قرابت ژنتیکی آن با سایر انگورهای بومی منطقه، آزمایش‌های ژنتیکی از طریق استخراج DNA برای اولین بار در ایران و با استفاده از تکنیک RAPD با مشاوره اینترنتی متخصصان ایتالیایی در مرکز بیوسنتز دانشگاه زابل انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: انگور یاقوتی قرمز زابل به عنوان زوردرس ترین میوه بهاره به صورت نوبر در منطقه سیستان به عمل می‌آید. انگور یاقوتی زابل قدمتی پنج هزار ساله دارد به طوری که بقایای دانه‌های انگور و کشمش آن در حفاری‌های شهر سوخته یافت شده است. دکتر نوری با اشاره به این که این تحقیقات با مدیریت مهندس ریگی نژاد از اعضای هیات علمی دانشگاه انجام شده است، خاطرنشان کرد: براساس یافته‌های این پژوهش، بیشترین قرابت ژنتیکی بین انگور یاقوتی قرمز با انگور یاقوتی سفید به دست آمده است.

ولی با پاسخ به این سؤال که آیا این دو انگور با یک جد مشترک، حاصل یک جهش یا موتاسیون بوده یا بر اثر مهاجرت انگور جدید به منطقه حاصل شده‌اند، مستلزم آزمایش‌های تکنیکی می‌باشد. ضمن این که یافتن قرابت انگورهای امروزی با اجداد باستانی آنها که در حفاری‌های شهر سوخته حاصل شده است، نیازمند اجرای پروژه‌های مشترک بین متخصصان بیوتکنولوژی و باستان شناسان می‌باشد.


دکتر نوری تصریح کرد: با توجه به موفقیت دانشگاه زابل و با موافقت F.A.O، تیمی به سرپرستی پرفسور Costantini جهت مقایسه DNA از انگورهای موجود و دانه‌های یافت شده بر اثر حفاری‌های شهر سوخته برای کشف روند تکاملی انگور از پنج سال تاکنون با همکاری این دانشگاه در آینده‌ای نزدیک پروژه مشترکی انجام خواهد شد.

منبع: ایسنا

  امتیاز: 0.00