منو
 صفحه های تصادفی
کنانه بن عتیق و شهادت در کربلا
منشا چسبندگی چسب
السالوادور
تعدد زوجات
خواص موجی ذرات
رقابت در عرصه انرژی
خلوص نیت
دیوان خاصه
ویژگی های خوارج
بهاره کردن
 کاربر Online
826 کاربر online
 : شیمی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فیروزه نجفی 3 ستاره ها ارسال ها: 775   در :  پنج شنبه 25 خرداد 1385 [14:05 ]
  پای علم نانوبه دنیای کنسروسازی هم باز شد!
 

یک ظرف پلاستیکی که در آن از نانوذرات نقره استفاده شده است، مواد غذایی را در طولانی مدت ، کاملاً تازه نگه می‌دارد. این کار ماحصل همکاری فن‌آوری نانو با صنعت بسته‌بندی می‌باشد.

از زمانی که محققان ، وعده حل معضل اصلی صنعت مواد غذایی را داده‌اند، فناوری نانو بسیار مورد توجه این صنعت قرار گرفته است. تحقیق و توسعه در این صنعت شامل مواردی از قبیل سیستم‌های توزیع مواد غذایی ، روش‌های بهینه‌سازی ظاهر مواد غذایی مانند رنگ، بو، مزه و ... می‌باشد.

در بخش بسته‌بندی غذا ، با توجه به خواص ویژه حرارتی و مکانیکی نانو مواد ، آنها مورد مطالعه قرار دارند تا با استفاده از آنها محافظت بهتر مواد غذایی از گزند عوامل خارجی مانند اثرات میکروبیولوژیکی ، شیمیایی ، گرمایی و مکانیکی صورت گیرد.

ظروف جدید ، توسط شرکت Sharper Image در آمریکا عرضه شده است که دارای نانوذرات نقره‌ای است که ذاتاً خاصیت ضد باکتری دارد.

به ادعای این شرکت ، ظروف ساخت آنها مواد غذایی را سه تا چهار برابر تازه‌تر نسبت به حالت معمولی نگه می‌دارد.

این ظروف قادر هستند میوه‌ها ، سبزیجات ، داروها ، نان ، پنیر ، سوپ ، سس ، گوشت را در طولانی مدت بدون تغییر رنگ ، مزه و خواص غذایی‌شان نگهداری کنند.

نقره ذاتاً خاصیت آنتی باکتریال ، ضدکپک ، ضد قارچ دارد. با استفاده از این ظروف در مقایسه با ظروف معمولی در 24 ساعت اولیه میزان رشد باکتری‌ها 98 درصد کاهش یافته است.

جهت حفظ بیشتر ارزش مواد غذایی به همراه بو و مزه آن و به تأخیر انداختن و کاهش سرعت فساد مواد غذایی ، این ظروف دارای درپوش سیلیکونی غیر قابل نفوذ جهت سیستم بسته‌بندی است.

این ظروف همچنین دارای لایه پلیمری از پلی پروپیلن است که نسبت به هوا و بو غیرقابل نفوذ است.

میانگین قطر نانوذرات نقره در حدود 25 نانومتر است.

رنگ این ظروف ، طلایی است. شرکت‌های مختلف دیگری نیز در توسعه صنعت بسته‌بندی مواد غذایی پیش گام هستند که فعالیت‌هایشان در زمینه روش‌های بهبود ایمنی نگهداری غذا می‌باشد. یعضی از فرآورده‌های فناوری نانو مانند فیلم‌های آنتی باکتریال هم اکنون وارد بازار شده‌اند.

هر چند که نگرانی دانشمندان و افکار عمومی در مورد اثرات این فن‌آوری بر سلامتی و عدم شناخت طبیعت آن باعث توسعه کند این فن‌آوری در صنایع غذایی شده است.

مطابق مطالعه شرکت آلمانی Helmut Kaiser ، فروش جهانی محصولات فناوری نانو در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی از رقم 150 میلیون دلار (120میلیون یورو) در سال 2002 به 860 میلیون دلار (5/687 میلیون یورو) در سال 2004 رسیده است.

این شرکت آلمانی پیش‌بینی کرده است که فن‌آوری نانو 25 درصد تجارت بسته‌بندی مواد غذایی در دهه آینده را تغییر خواهد داد و بازار آن به 30 میلیارد دلار (24 میلیارد یورو) در سال خواهد رسید.

منبع:خبرگزاری دانشجویان ایران

  امتیاز: 0.00