منو
 صفحه های تصادفی
امتیاز دارسی در نفت ایران
گردبادهای دریایی
مینیولیت
امام خمینی و آسیب شناسی انقلاب اسلامی - اختلاف و تضعیف دستگاهها و قوای دیگر کشور
ARP»Address Resoulation Protocol»
آزمایش حباب های غول آسا
تراز پرداخت ها
تقوا
سیستم مقاومت مصالح پل
طرزاستفاده :
 کاربر Online
325 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline آزاده پورمحمدی 1 ستاره ها ارسال ها: 19   در :  پنج شنبه 28 اردیبهشت 1385 [19:38 ]
  من شکرپا ره هستم!
 

من شکرپاره هستم : زردآلو!
مرا، رسید بخورید تا به خون سازیم پى ببرید.
در برگم خاصیت ضد کرم وجود دارد.
شکوفه ام ضد خونریزى است و خودم درمان درد گرمازدگان هستم !
من شکرپاره ، همتاى عسل ، زردآلو هستم . یک میوه ى کوهستانى که در ییلاقات به عمل مى آیم .
عده اى زادگاه اولیه ى مرا ارمنستان مى دانند، ولى من خود را ایرانى الاصل مى شناسم و از ایران به ارمنستان رفته ام . من انواع و اقسام به اسامى نورى - قیسى و آغچه نبات دارم ، به من اروق اروک و مشمش هم گفته اند. یک نوع من که میوه اش ریز و هسته اش تلخ است ، مشمش کلیبى ، یا زردآلوى هسته تلخ نام دارد، و میوه نارس مرا در خراسان اخکوک مى نامند.
رسیده من مشروط به این که روى درخت با کمک حرارت آفتاب رسیده باشد، بسیار شیرین و معطر است ، ولى میوه کال و نارس من دیرهضم و نفاخ بوده ترشى معده را زیاد کرده ، و ایجاد آروغ ترش مى کند. کسانى که معده اى تنبل دارند و آنهایى که غذا را ترش مى کنند، نباید به میوه نارس و سفت من لب بزنند و تنها میوه اى از من را بخورند که کاملا نرم و شیرین باشد. من به حد وفور ویتامین آ دارم . به این جهت به رشد اطفال شما کمک مى کنم و به چشمان شما نور و جلا بخشیده ، و از شب کورى جلوگیرى مى کنم و شما مى توانید به جاى روغن ماهى نامطبوع به فرزندان خود از میوه ى خوش مزه و گواراى من بدهید. هرگز مرا بعد از غذاهاى سنگین نخورید، و بعد از خوردن من آب سرد ننوشید و در آب سرد استحمام ننمایید، زیرا در این صورت من در معده زود تخمیر مى شوم ، و ایجاد گاز و نفخ مى نمایم و اما در این مورد باید بدانید اصولا ما میوه ها گناهى نداریم . مقصر واقعى غذاهاى گوشتى هستند که ایجاد عطش مى نمایند و با کمک ویتامین هاى ما، غذاى خوبى براى میکربهاى عفونت زا آماده مى سازند و شما هم با خوردن آب خنک شکم را سرد مى کنید و هضم غذا را به عقب مى اندازید و به میکرب هاى متعفن فرصت نشو و نما مى دهید. و این میکرب ها هستند که در معده تولید گاز مى نمایند.
غذاشناسان جدید و قدیم مرا خون ساز مى دانند، ولى پزشکان قدیم ایران حتى دانشمند بزرگ رازى مرا عامل رقیق شدن خون معرفى کرده است و در این مورد حکیم مؤ من و دیگران نوشته اند هر کس زردآلو بخورد، و بعد خون بگیرد، خون سفید از بدنش خارج مى شود. این اتهام در حق من روا نیست ، مخصوصا امروز که همه مى دانند عامل رقیق شدن خون کمبود ویتامین ث مى باشد من علاوه بر داشتن ویتامین ث داراى آهن بوده ، و هنر خون سازى دارم و از طرفى مى دانیم که پزشکان قدیم ایران با داشتن تجربیات زیاد، کمتر اشتباه کرده اند و مثلى است معروف ، بیهوده سخن به این درازى ممکن نیست ، حقیقت این است که عامل فساد خون در این مورد هم میکرب هایى هستند که در معده در اثر تخمیر مواد غذایى رشد و نمو مى نمایند و در مقابل سربازان مدافع بدن ، یعنى گویچه هاى سفید خون ، از سنگرهاى خود خارج شده ، و براى مقابله با این موجودات خطرناک وارد کارزار شده و در نتیجه نسبت گویچه هاى سفید به قرمز در خون بالا مى رود و خون کمرنگ مى شود و از طرفى همین عمل باعث کمبود ویتامین ث مى گردد و اگر کسانى که دچار نفخ شکم هستند، در خوردن من افراط نمایند، پس از مدتى مبتلا به بیمارى رقیق شدن خون خواهند شد و از این رو ما به این دسته از بیماران توصیه مى نماییم که با خوردن آب لیمو و میوه هاى ترش و شیرین و سبزى هاى تازه با کمبود ویتامین ث مبارزه نمایند.
در اینجا بد نیست مجددا یادآور شویم که تنها میوه کال و نارس من در بعضى از معده ها تولید نفخ کرده و تخمیر مى شود و میوه هاى رسیده و برگه قیسى مخصوصا قیسى که با گوگرد ضد عفونى شده باشد، چنین معایبى ندارد.
کسانى که عطش فراوان دارند، و در شکم خود احساس حرارت زیاد مى نمایند و همچنین آنهایى که حرکات دودى در شکمشان زیاد است ، از خوردن من بهره مند مى شوند و نیز کسانى که مبتلا به گرمازدگى شده اند مى توانند از وجود من یا آب من استفاده کنند و اگر دسترسى به میوه تازه ندارند، از برگه قیسى استفاده کرده و آن را خیس نموده و بعد میل نمایند. قیسى خشک مسهل صفرا و ملین بوده ، عطش را کم مى کند و غلیان خون و التهاب را برطرف مى نماید.
اگر بعد از خوردن من احساس سنگینى در معده نمودید. و دچار نفخ شکم شدید، فورا مقدارى زیره را دم کرده ، و میل نمایید. این عوارض برطرف میشود.
مغز هسته شیرین من کمى دیر هضم است ولى بو داده و نمک زده ى آن زود هضم مى شود.
روغن مغز هسته ى شیرین من ملین معده و نرم کننده ى سینه مى باشد. روغن مغز هسته ى تلخ ضد آماس است ، و خوردن و مالیدن آن جهت مبتلایان به بواسیر نافع است ، و ریختن چند قطره از آن در گوش مسکن درد آن مى باشد. در سایر خواص شبیه روغن بادام تلخ است . مقدار خوراک آن فقط تا پانزده گرم مى باشد، ولى روغن شیرین آن را بیشتر مى توان خورد.
آشامیدن جوشانده برگ ما کرم معده را از بین مى برد - ادرار زیاد مى کند. کمپرس آن اورام را فرو مى نشاند.
خوردن ده گرم از برگ خشک ما، با آب سرد درمان اسهال است . شکوفه درخت ما ضد خونریزى است ، و براى این کار جوشانده اى تهیه کنید، مقدارى از آن را بخورید، یا پنبه را در این آب آغشته کرده ، در بینى مبتلایان به خون دماغ بگذارید و یا روى محل خونریزى قرار دهید و اثر معجزه آساى آن را به چشم ببینید.
اگر میوه مرا با مغز هسته آن بخورید دچار نفخ نخواهید شد.

منبع:زبان خوراکیها -دکتر جزایری

  امتیاز: 0.00