منو
 صفحه های تصادفی
آزمایش انتقال انرژی حرارتی
سروانیتیت
محمد تقی خان شیرازی
گروههای خونی
توصیه به پرهیزگاری در خلوتها
بانک
موسکویت
استعداد های منحصر به فرد خود را تقویت کنید
عفونت و عوامل آن
درس کارگاه محاسبه و ترسیم 2
 کاربر Online
1112 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline لیلا مهرمحمدی 3 ستاره ها ارسال ها: 411   در :  چهارشنبه 27 اردیبهشت 1385 [10:55 ]
  تغذیه در نوجوانی
 

دوران نوجوانى دورانى است که در آن از مرحله کودکى عبور شده و تا جوانى هنوز یک مرحله باقى

مانده است. در این مرحله با یک جهش در رشد جسمى و بلوغ شخص همراه است. به این دلیل در

این دوران نوجوان باید حداکثر رشد خود را داشته باشد، ولى به دلیل مشکلات و باورهاى غلط غذایى

که اغلب زنان و مادران به آن دچار هستند، در این زمینه مشکل داریم، باید در این زمینه توجه کرد تا

نوجوانان در این مرحله دچار سوء تغذیه نشوند.

به این لحاظ باید در غذاى روزانه آنان از گروه غلات و نان، شیر و لبنیات، میوه ها، سبزیجات، گوشت و

جانشین آن استفاده کرد.

تغذیه نادرست و مشکلات جسمى

در این دوران اگر نوجوان تغذیه درستى نداشته باشد، در ابعاد متفاوت و مختلف جسمى دچار

مشکلاتى خواهند شد.

  • کم وزنى و لاغرى که بیشتر ناشى از تصور غلط نوجوانان از تناسب اندام است و به دنبال آن

بعضى اقدام به رژیم سخت و خودسرانه مى کنند که سلامت آینده آنان را به خطر مى اندازد، بویژه

در دختران که دوران مهم باردارى و شیردهى را به دنبال دارند.

  • اضافه وزن و چاقى که اغلب در اثر کمى تحرک و فعالیت بدنى، استفاده مداوم از تلویزیون و رایانه و نیز

رژیمهاى غلط غذایى و مصرف زیاد تنقلات، نوشابه ها و غیره است.

  • کم خونى ناشى از فقر آهن که یکى از مشکلات شایع تغذیه اى بویژه در دختران در این سنین است

که بر رشد جسمى، ذهنى و سیستم ایمنى آنها اثر سوء دارد. کم خونى در این دوران در اثر افزایش

نیاز به دلیل رشد استفاده از رژیمهاى غذایى فقر غذایى، آلودگى هاى انگلى و آلودگى هاى محیطى

(مانند ذرات ریز سرب معلق در هوا) به وجود مى آید.

  • بى اشتهایى عصبى با پرخورى عصبى منجر به سوء تغذیه مى شود و نیاز به اصلاح رفتار خواهد

داشت.

  • آکنه و جوش صورت مشکل ۸۰ درصد نوجوانان است، بیشتر تحت تأثیر عوامل هورمونى، استرس و

ژنتیک رخ مى دهد. استفاده از مواد غذایى مانند مغزها در بروز آن تأثیر زیادى ندارند. مطالعات نشان

داده است که ارتباطى قوى بین دریافت غذا و بروز آکنه وجود ندارد. اما ارتباط آن با کمبود دریافت مواد

مغذى مانند ویتامین اى (Vit. E) و روى (Zinc) شناخته شده است.

توصیه هاى تغذیه اى

برنامه غذایى نوجوانان باید شامل ترکیبى از غذاهاى مختلف در گروههاى اصلى غذایى باشد.

سه وعده اصلى غذایى با تأکید بر مصرف صبحانه و دو میان وعده توصیه مى شود. در میان وعده ها

به

جاى استفاده از مواد غیر مغذى و بعضاً کالرى زا مثل نوشابه ها، چیپس، کیک ها و... از مواد غذایى

مغذى

مانند شیر، نان، پنیر، خشکبار، میوه ها و مغزها استفاده شود.

جهت پیشگیرى از کم وزنى و لاغرى از انجام هرگونه رژیم خودسرانه بشدت خوددارى شود و تحت نظر

متخصصین تغذیه اقدام شود. جهت پیشگیرى از اضافه وزن و چاقى ضمن توصیه به فعالیتهاى روزانه

استفاده

از یک رژیم غذایى صحیح و متعادل تحت نظر متخصص تغذیه ضرورى است.

  امتیاز: 0.00