منو
 صفحه های تصادفی
خواندن مقدار مقاومتها
مدارتقویت کننده صوت
اکتینومورف
انتخاب میکروفن در تلویزیون
رمز جاودانگی دین اسلام
سنترینو
آزمایشات جالب
تاریخ فلسفه چیست؟
سروانیتیت
رام شدن اسب به امر امام حسن عسگری علیه السلام
 کاربر Online
656 کاربر online
 : عمومی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline فلاحیان 3 ستاره ها ارسال ها: 93   در :  یکشنبه 24 اردیبهشت 1385 [09:11 ]
  خوردنى هاى شب امتحان
 



خوردنى هاى شب امتحان


متخصصان تغذیه معتقدند تغذیه فرد در روزهاى عادى براى ایام پر استرس و غیرعادى مانند امتحانات پاسخگوى نیازهاى بدن نیست و اگر این حالت در دوران امتحانات ادامه یابد، به سوء تغذیه بدل مى شود. مساله بعدى در این دوران، استراحت کافى است. از آن جا که فعالیت فکرى در ایام امتحانات زیاد است، خستگى و بیخوابى قدرت حافظه و یادگیرى را کاهش مى دهد.

تن ماهى و ماهى قزل آلا


ماهى غذاى مغز است. دانشمندان دریافته اند که کمبود شدید این ماده غذایى سبب بروز نشانه هایى مانند عدم تمرکز فکرى در کلاس، درس، بیقرارى و نا آرامى کودک حین درس یا در اثناى مطالعه مى شود. آزمایش ها نشان داده اند که در این کودکان میزان اسید چرب بسیار پایین بوده است. بنابراین چنانچه شما از دسته دانش آموزانى هستید که تخصص فراوانى در تقلید صداى انواع حیوانات در حین درس دادن معلم دارد، بد نیست وعده هاى غذایى سرشار از این ماده غذایى را امتحان کنید. ما تغذیه اى شامل ساندویچ کوچکى از تن ماهى را براى دانش آموزان در مدرسه توصیه مى کنیم.

گوشت هاى قرمز و گروه گوشت ها


دانشمندان تغذیه در امریکا مصرف روزانه ۶۰ تا ۹۰ گرم (چیزى حدود ۲ تا ۳ قوطى کبریت در هر روز» از گروه گوشت ها (مرغ، ماهى، گوسفند، جگر، گاو و گوساله و ... و حبوبات) را در طول یک شبانه روز توصیه مى کنند

آجیل مغزدار - آناناس


قبل از رواج چیپس و انواع پفک ها و سایر تنقلات با ارزش پایین غذایى، بیشتر تنقلات را آجیل و مغزهاى گیاهى تشکیل مى داد، از این رو سلامتى به شکل چشمگیرى در میان کودکان رواج داشت. این مواد مغذى (بادام، نخودچى، کشمش، فندق، گردو و ...) سرشار از منیزیم بوده و کمبود آن به عنوان یکى از علل ناتوانى یادگیرى به شمار مى رود. علاوه بر مواد یاد شده منیزیم در سبزى هاى پر برگ و سبز رنگ، لوبیا، نخود، آجیل مغزدار، برنج قهوه اى (باشلتوک)، نان گندم سبوس دار، دانه هاى روغنى و برخى میوه ها یافت مى شود.

!!عسل

عسل در ردیف مواد غذایى است که به عنوان معجزه در اختیار بشر قرار گرفته است، زیرا حاوى مواد مغذى بیشمار بوده و فواید آن همه جا کارآمد است. گلوکز و مواد قندى طبیعى موجود در عسل باعث ایجاد موفقیت در انجام تست هاى حافظه به خصوص در زمینه به خاطر سپارى لغات شده است. مشخص شده است که نوشیدنى هاى حاوى عسل در کاهش استرس و اضطراب پیش از امتحان نیز بسیار کارآمد است. از این جا مى توان به حکمت آب میوه هاى کنکور پى برد!

سوپ جو


خوردن سوپ جو در وعده صبحانه از ضعف حافظه به میزان چشمگیرى جلوگیرى مى کند. البته این اثر داراى پیش شرط هایى نیز هست، با این عنوان که حدود ۵۰ گرم سیب زمینى در تهیه سوپ به کار رفته باشد، شام سبک بوده و دیر خورده شود.

نان هاى سبوس دار، سنگک و جو


نان هاى سنتى مانند نان سنگک به دلیل دارا بودن سبوس از میزان بالایى ویتامین B1برخوردارند که نقش این ویتامین در سلامت دستگاه اعصاب انکارناپذیر است. این ویتامین نقش بسیار مهمى در کاهش اضطراب دارد، به شکلى که مصرف مکمل هاى حاوى B1 به شکل قرص از یک هفته قبل از فعالیت هاى استرس زا مانند کنکور، شب امتحان، امتحان رانندگى و ... به عنوان درمان مورد استفاده قرار مى گیرد.

شیر کم چرب یا بدون چربى


کارشناسان تغذیه در مجموع مصرف فرآورده هاى لبنى را توصیه مى کنند که شامل: دوغ، کشک، پنیر، شیر و کره است. این مواد براى رشد، حفظ و ارتقاى سیستم عصبى بسیار سودمند است. شیر کم چرب و یا بدون چربى حاوى مقدار زیادى سروتونین است که در آرامش روحى بسیار سودمند است، بنابراین مصرف سه لیوان شیر که یک لیوان آن قبل از خواب میل شود بسیار توصیه مى شود. البته باید یادآور شویم که ویتامین B2 موجود در شیر بسیار به نور حساس است، بنابراین شیرهاى کیسه اى و پاکتى یا بسته بندى شده در قوطى هاى پلاستیکى مات و تیره اولویت مصرف نسبت به شیرهاى شیشه اى دارند.

عدسى


عدسى و سایر حبوبات به شکل پخته بسیار سودمنداند. مصرف صبحانه به خصوص در فصول سردتر به شکل عدسى بسیار لذت بخش خواهد بود. البته براى جلوگیرى از نفخ این مواد بهتر است که قبل از مصرف آن ها را خیس کرده و آب آن را دوبار عوض کنید. بنابراین توصیه مى شود براى صبح امتحان، صبحانه عدسى میل کنید.

آب سالم و گوارا


تمیز و گوارا حداقل ۷ تا ۸ لیوان در روز توصیه مى شود زیرا در برابر استفاده از غذاهاى اسیدى (محصولات حیوانى، ماهى، پنیر و ...) غذاهاى بسته بندى شده، پخته شده با مایکروویو و ... به سلول هاى مغز کمک مى کند.

آب نبات ها و آدامس هاى حاوى نعناع و بدون قند:


نعناع از دیرباز به عنوان ماده هوشیار کننده مورد استفاده قرار گرفته است، بنابراین اگر شما در خانواده دانش آموزانى دارید که در شیفت بعد از ظهر به مدرسه مى روند و بعد از صرف ناهار و درست در زمانى که خواب به طرز وحشتناکى تمرکز را ضایع مى کند مجبور به توجه و دقت براى فراگیرى دروس هستند، توصیه مى شود استفاده از برگ هاى نعناع، آب نبات ها و آدامس هاى حاوى نعناع پس از خوردن ناهار را امتحان کنند.




منبع

بر گرفته از سایت

  امتیاز: 0.00