منو
 کاربر Online
782 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  دوشنبه 11 اردیبهشت 1385 [09:53 ]
  کرم‌های ضد چروک به پیرشدن پوست سرعت می‌بخشد
 

دکتر “نسترن فتوحی ” متخصص پوست و مو گفت : استفاده از کرم‌های ضد چروک که در بین بانوان به شکل گسترده استفاده و تبلیغ می‌شود به پیر شدن پوست صورت سرعت می‌بخشد.

وی در همایش یک روزه بیماری‌های پوست در دانشگاه‌علوم پزشکی اصفهان ، افزود : این نوع کرم‌ها، حاوی اسیدهای ” آلفا هایدوکسی” است که‌حساسیت پوست را نسبت به پرتوهای فرابنفش خورشید افزایش می دهد. همچنین این اسیدها که در اصطلاح ، اسیدهای میوه‌ای نامیده می‌شود با جدا کردن لایه‌های خارجی پوست که اولین سیستم دفاعی پوست می‌باشد به صورت شادابی و شفافیت را می‌دهد ، اما ترکیباتش آسیب پوست را بعد از مدتی افزایش می‌دهد.

وی افزود : چنانچه‌مصرف‌کننده پس از مصرف کرم در معرض آفتاب قرار بگیرد باعث التهاب ، خارش و قرمزی و تورم پوست می‌شود. وی با اشاره به این که جنس و ژن در نوع پوست دخیل است، گفت: پوست افراد مطابق سن و نوع شغلی که دارند به مرور زمان لطافت و شادابی‌اش را از دست می دهد و برای جلوگری از پیری زودرس استفاده از ماست بومی در شب به عنوان ماسک و نرمش صورت توصیه می‌شود.

  • منبع: www.avalinkhabar.com

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 11 اردیبهشت 1385 [19:35 ]
  فرایند پیری پوست
 

فرایند پیری پوست

پیدایش چین و چروکهای پوستی عمدتا ناشی از تغییراتی است که در سطح سلولها و بافت های لایه درم (لایه دوم) پوست رخ می دهد. مثلاً تعداد و حجم الیاف انعطاف پذیر کلاژن و الاستین کاهش می یابد و عملکرد آن دو ضعیف می شود، همچنین سلول های سازنده آنها کم می شود. در نتیجه، از حالت ارتجاعی و کشسانی پوست کاسته می شود. در پوست یک فرد جوان، رشته های کلاژن متعدد است، به طور منظم قرار گرفته و شبکه بیضی شکلی را تشکیل می دهد. در زیر این الیاف کلاژن، رشته های دیگری به نام الاستین وجود دارد. رشته های الاستین در زیر محل اتصال لایه دوم و اپیدرم در تمام سطوح پوست پراکنده شده اند. اما در پوست یک فرد پیر، این رشته ها دچار تغییرات فیزیکی و شیمیایی می شوند که به دنبال آن، چین و چروک پوستی ظاهر میشود. در پوست پیر، ضخامت لایه ها کاهش می یابد که ناشی از کم شدن تعداد و اندازه رشته های قوام دهنده و سفت کننده پوست است.

در لایه خارجی پوست (اپیدرم) هم طی فرآیند پیری تغییراتی به وجود می آید. تعداد سلول های این لایه نسبت به اپیدرم فرد جوان کمتر می شود. همچنین، در اندازه، شکل و عملکرد سلول های لایه اپیدرم تغییراتی ایجاد می شود. سرعت تکثیر و ازدیاد سلولی، و میزان سوخت وساز آنها کاهش می یابد. نفوذپذیری این لایه نسبت به مواد خارجی و عوامل محیطی اعم از ترکیبات شیمیایی و غیرشیمیایی بیشتر می شود. در کل، پوست آسیب پذیرتر می شود و، در صورت پیدایش زخم، دیرتر بهبود می یابد.

تغییرات دیگری هم در روند پیری رخ می دهد: تغییر رنگ پوست، سفید شدن موها، کاهش عملکرد و فعالیت غدد چربی ساز (سباسه) و غدد عرق، تغییرات بافت تغذیه کننده پوست، کاهش بافت عروقی و کاهش خون رسانی پوست. همچنین تغییراتی در سطح سلول های ایمنی پوست، که مسئول دفاع از بدن در مقابل عوامل محیطی و میکروب ها هستند، رخ می دهد که ماحصل آن کاهش قدرت دفاعی و مقاومت نسبت به بیماری ها و افزایش آسیب پذیری پوست در مقابل عوامل آسیب رسان فیزیکی و شیمیایی است. طی فرآیند پیری، فعالیت غدد چربی ساز و غدد عرق کم می شود. فرد پیر کمتر چربی می سازد، بنابراین، پوست او خشک تر به نظر می رسد.

  امتیاز: 0.00