منو
 کاربر Online
1071 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  شنبه 09 اردیبهشت 1385 [09:04 ]
  چقدر به فکر سلامت خود هستید؟
 

با سلام خدمت دوستان

در این بخش میخواهیم بحثهایی را پیرامون مباحث تغذیه ، سلامتی ، بیماریهای شایع ، سرویسهای مراکز بهداشت و درمان ، وضعیت بیمارستانها ، بهداشت در مدارس ، بهداشت در ورزشگاهها و ... انجام دهیم.

منتظر هر نوع مطالب شما در ارتباط با مباحث اخیر یا شبیه آنها هستیم.
حتی یک سوال سازنده شما و یا یک انتقاد، پیشنهاد و یا پاسخ سازنده‌تر شما میتواند در بهداشت و سلامت جامعه مفید و موثر باشد.

ما منتظریم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  سه شنبه 12 اردیبهشت 1385 [07:50 ]
  درمان غیر دارویی فشار خون
 

آیا درمان غیر دارویی فشار خون ممکن است؟

بر طبق گزارش گردهمایی ملی `کشف و ارزیابی و درمان فشار خون` آمریکا ورزش متوسط درمان غیر دارویی فشار خون است. بیشترین مکانیزمهایی که موجه کننده درمان ورزشی فشار خون هستند به کاهش قابلیت کشش و انقباض اعصاب سمپاتیک بر اثر ورزش استفاده می کنند و آن را عامل کنترل فشارخون خفیف می دانند.

چشم انداز بحث

با انجام ورزشهای مناسب می توان از ابتلا به بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد. با رشد روز افزون علم طب ورزشی و ایجاد دیدگاههای مناسب در زمینه برنامه ریزی و طراحی تمرینات ورزشی جهت افراد مختلف خصوصا بیماران ، در بسیاری از کشورها کلوپهای ویژه ورزشی برای بیماران مختلف ایجاد شده که عامل مهم کاهش معلولیت ناشی از عوارض بیماری و ایجاد روحیه نشاط و سرزندگی در این افراد می گردد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 13 اردیبهشت 1385 [14:39 ]
  تغدیه خوب چیست؟
 

تغدیه خوب چیست؟

تغدیه خوب یکی از کلیدهای راز تندرستی است. غذای خوب آن است که حاوی ویتامینها و املاح و فیبر زیاد باشد و بر عکس حاوی چربی زیاد نباشد. رژیم غذائی حاوی فیبر زیاد برای اکثر افراد رژیم بسیار خوب و مناسبی است و در رژیم غذائی سالم باید 5 وعده میوه و سبزی گنجانده شود. تغذیه خوب این است که توجه به آنچه که می خوریم و تا چه اندازه باید بخوریم، داشته باشیم و برآن باشیم که روزانه بیشتر از کالری مصرفی انرژی دریافت نکنیم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 14 اردیبهشت 1385 [15:00 ]
  سلامتی
 

با سلام:
دلیل دیر به دیر مدفوع کردن چیست؟
با تشکر-16 ساله

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 16 اردیبهشت 1385 [13:38 ]
  ذائقه مان را برای استفاده گسترده از سبزیها تغییر دهیم.
 

استفاده از سبزیها و میوه ها

خبرها نمی گویند، میوه ها و سبزیها برای شما خوب هستند، بلکه می گویند میوه ها و سبزیها خیلی برای شما خوب هستند. آنها می توانند ضامن سلامت شما باشند. آخرین تحقیقات دانشمندان ، حاکی از این است که سلسله گیاهی پر است از هدایایی که می توانند دشمن انواع بیماریهای مزمن باشند.
گروه بزرگی از ترکیبات با نام مواد شیمیایی گیاهی در انواع سبزیها از سیر گرفته تا کلم و برگهای سبز چای پیدا شده اند که مشخص شده است ، می توانند بوسیله جلوگیری از تخریب سلولی با انواع بیماریها مبارزه کنند. همچنین مشخص شده است یک رژیم غذایی پرفیبر می تواند کمکی باشد به کاهش خطر بیماریهای قلبی ، فشار خون بالا ، چاقی ، دیابت و سرطان.

پس چرا ما از خوردن برخی سبزیها امتناع می ورزیم؟

برای رفع این معضل ، باید سعی کنید به خودتان حقه بزنید، یعنی روشهایی بیابید که سلسله گیاهی را برای شما به غذایی لذیذ تبدیل کنند. دوست ندارید یک بشقاب پر از بامیه یا کلم بروکلی روبه روی شما باشد؟ مجبور نیستید سعی کنید به تنوع روی آورید و سبزیهای مختلف را در سالادها ، سوپها و سس ماکارونی و غذاهای مختلف دیگر بگنجانید. گرچه تازه خوری بهترین کار است ، اما اگر میوه و سبزی تازه در دست نداشتید، می توانید از انواع کنسروی و یا منجمد آنها استفاده کنید. یک سیب در هر روز میوه یک منبع انرژی آن هم از نوع طبیعی است.

از آنجا که میوه ها بسیار متنوع هستند، می توانید از انواع طعمها و مزه های میوه های مختلف لذت ببرید. سعی کنید به روشهای جدیدی برای افزودن میوه به خوراکیهای روزمره تان بیندیشید. هر روز صبح را با یک نوع میوه از قبیل موز یا میوه های توتی و ریز آغاز کنید. هلو ، گلابی یا خربزه و هندوانه را به وعده غذایی ظهر خود بیفزایید و میوه های تازه یا خشک را به عنوان شیرینی و تنقلات و میان وعده برگزینید. ماجراجو باشید. نترسید و انواع میوه و سبزیها را در انواع غذاها امتحان کنید، تا در نهایت به طعم دلخواه خود دست یابید. باید ذائقه خود را از حالت کنونی تغییر دهید و آن را با دیگر طعمها آشنا کنید.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline لیلا مهرمحمدی 3 ستاره ها ارسال ها: 411   در :  شنبه 23 اردیبهشت 1385 [10:52 ]
  تغذیه در ایام امتحانات
 

در این دوره خاص، دانش آموزان بیش از هر زمان دیگری نیاز به تغذیه مناسب دارند، چرا که اشتهای

دانش آموزان، به هر دلیلی، خواه به جهت استرس و هیجان زیاد و یا به دلیل فعالیت بیش از حد مغز،

افزایش می یابد؛ اما آنچه می تواند نیازهای تغذیه ای دانش آموزان را تأمین کرده و مانع از پرخوری و

بدخوری آنها نیز بشود، انتخاب رژیم غذایی مناسب، سالم و مغذی است.

صبحانه

پژوهش های انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاه هاروارد و بیمارستان تخصصی کودکان

ماساچوست آمریکا نشان می دهد کودکانی که صبحانه می خورند، نمرات درسی به مراتب بالاتری

نسبت به همسالان خود که صبحانه نمی خورند و یا صبحانه مناسبی نمی خورند، دارند. از سوی دیگر

این کودکان از جهت رفتاری، تعادل بیشتر داشته و به بیش فعالی دچار نمی شوند.

پژوهش های انجام شده توسط پژوهشگران دانشگاه هاروارد و بیمارستان تخصصی کودکان

ماساچوست آمریکا نشان می دهد کودکانی که صبحانه می خورند، نمرات درسی به مراتب بالاتری

نسبت به همسالان خود که صبحانه نمی خورند و یا صبحانه مناسبی نمی خورند، دارند. از سوی دیگر

این کودکان از جهت رفتاری، تعادل بیشتر داشته و به بیش فعالی دچار نمی شوند.


غلات پخته شده، غذاهای کم نشاسته، میوه تازه همراه با نان و پنیر به طور کلی هر خوراکی طبیعی و

مغذی می تواند به عنوان صبحانه مصرف شود.

متخصصان تغذیه مصرف غذاهای پرشیرین، شیرینی های غیرطبیعی، نان سفید (باگت)، شکلات

صبحانه، شیره خرما و انگور و.... را نامناسب دانسته و معتقدند این قبیل خوراکی ها نه تنها دانش

آموزان را تا هنگام ظهر سیر نگه نمی دارند، بلکه به سرعت باعث تحریک اشتهای کودکان شده و به این

ترتیب آنها از فاصله صبحانه تا ناهار حداقل ۳ بار از انواع خوراکی ها به ویژه خوراکی های مضری چون

چیپس، پفک، ساندویچ و ... استفاده می کنند.

بهترین رژیم غذایی مصرف صبحانه کامل و مغذی و یک میان وعده سالم در فاصله بین صبحانه تا ناهار

است.

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد با کنترل شیوه تغذیه کودکان چند مدرسه در ایالت های گوناگون و

جایگزین کردن مواد غذایی با ارزش تغذیه ای بالا به جای خوراکی های مضر با ارزش تغذیه ای پایین به

نتایج جالبی به این ترتیب دست یافتند:

رفتار کودکان به شدت تعدیل شد.

مشکلات گوارشی آنها برطرف شده و به طور کامل درمان شد.

راندمان فراگیری آنها به ویژه در ساعات نخستین روز افزایش یافت.

کاهش وزن در کودکان مشاهده شد
.

این پژوهشگران به والدین توصیه کردند که نه تنها برنامه منظم و سالم تغذیه ای توسط والدین تأثیر

بسزایی بر سلامت کودکان دارد، بلکه آموزش به کودکان می تواند روند بهبود تغذیه ای آنها را تسریع

بخشد.

به عقیده پژوهشگران بهترین گزینه برای وعده ناهار، مصرف غذاهای غنی از پروتئین - گوشت سفید و

ماهی در اولویت است - سبزی های پخته شده؛ سالاد بدون سس - غلات و حبوبات و انواع غذاهای

تهیه شده با سبزی تازه است. بهترین نوشیدنی نیز آب و آبمیوه طبیعی اعلام شده است.

عصرانه

در فاصله بین ناهار تا شام، کودکان نیاز دارند تا پیش از آغاز تکالیف مدرسه؛ مرور دروس امتحانی و یا

حتی تفریح و بازی، تجدید قوا کنند.

بهترین عصرانه یک فنجان آجیل خام، یک بشقاب میوه شامل یک عدد سیب و پرتقال یا موز و پرتقال،

کمی نان و پنیر و سبزی یا گوجه فرنگی، یک لیوان شیر و چند عدد بیسکویت ساده و یک لیوان آبمیوه

طبیعی است.

خوردن بستنی یا شکلات فقط هفته ای یک بار توصیه شده و مصرف بیش از این مقدار اضافه وزن را به

دنبال دارد.

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد معتقدند مصرف عصرانه بسیار شیرین همان طور که برای صبحانه توصیه

نمی شود- به دلایلی که گفته شد - برای عصرانه نیز توصیه نمی شود، چرا که با ایجاد گرسنگی کاذب

در کودکان، نیاز به خوردن شام را افزایش داده و اضافه وزن کودکان را در پی دارد.

شام

متخصصان تغذیه مصرف شام برای همه رده های سنی را مجاز نمی دانند، اما اگر غذاهای سبک برای

این وعده انتخاب شود، چندان مضر نیست.

میوه و سبزی تازه، سبزی های پخته شده، سالاد، نان و پنیر و گردو و یک لیوان شیر و غذاهای سبکی

از این دست نه تنها نیاز بزرگسالان، که نیاز کودکان - از همان سنین کودکی - را نیز تامین می کند.

فراموش نکنیم اضافه وزن و چاقی از همان کودکی بیماری های مختلفی را چه در کودکی و چه در

بزرگسالی ایجاد می کند و چاقی دوران کودکی، چاقی و بیماری دوران بزرگسالی به ویژه هنگام بلوغ را

به دنبال دارد.

هر چند دانش آموزان نیاز دارند تا در طول امتحانات از تغذیه مناسبی برخوردار شوند اما نباید تغذیه

مناسب با پرخوری و خارج شدن تغذیه از حالت تعادل اشتباه گرفته شود.


متخصصان تغذیه معتقدند رژیم غذایی غنی از پروتئین - گیاهی یا حیوانی - انواع ویتامین ها و مواد

معدنی - با مصرف میوه و سبزی تازه - و لبنیات به ویژه ماست و شیر، بهترین برنامه غذایی برای دانش

آموزان در همه حال به ویژه در طول امتحانات است....


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  شنبه 30 اردیبهشت 1385 [17:07 ]
  قابل توجه رژیمی‌ها
 

چند روایت در مورد شام خوردن

پیامبرصلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم: خوراک شام را فرو نگذارید، هرچند دانه‌ای خرمای خشک باشد. من از ترک شام برای امتم از پیری زودرس هراس دارم، زیرا خوراک شام مایه نیرومندی پیر و جوان است.

امام علیعلیه‌السلام: شام پیامبران در آغاز شب است. شام را ترک نکنید که ترک آن سبب ویرانی بدن است.

امام باقرعلیه‌السلام: آغاز ویرانی بدن ترک شام خوردن است.

امام صادق علیه‌السلام: ترک شام خوردن مایه پیری زودرس است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  دوشنبه 08 خرداد 1385 [21:18 ]
  تاثیر گیاهان دارویی دربیماری صرع
 

تاثیر گیاهان دارویی دربیماری صرع

به گفته پژوهشگران برخی از گیاهان دارویی می‌توانند در کنترل حملا‌ت صرع موثر باشند. نتایج پژوهشی میکروب شناس ایران حاکیست گیاه بادرنجبویه` با نام علمی ملیسان افیسینالیس نتایج چشم گیری در کاهش حملا‌ت تشنج دارد. این گیاه که به صورت وحشی و خودرو یافت می شود،‌در طب سنتی نیز از آن به عنوان گیاه ضد تشنج نام برده شده است.

براساس این پژوهش مولکولهای شیمیایی عصاره این گیاه به میانجیهای عصبی وارد شده و مقدار آن را کاهش می‌دهند و درنهایت سبب تضعیف تشنج و حملا‌ت صرع می‌شوند.

دو گیاه انغوزه واسطوخوددوس نیز از جمله گیاهان دارویی دیگر هستند که پژوهشگران درصددند درباره ساز و کارآنها برای کاهش حملا‌ت تشنج و مشکلا‌ت عصبی به یافته های جدیدی دست یابند. صرع یکی از بیماریهای اختلا‌لا‌ت مغزی محسوب می‌شود.

منبع: سایت رسمی شبکه خبر سیما

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  سه شنبه 09 خرداد 1385 [06:26 ]
  تاثیر حس شنوایی در غذا خوردن انسان
 

هنگام غذا خوردن حس شنوایی نقش زیادی ایفا می کند .

زمانی که غذا جویده می‌شود اصوات زیادی تولید می‌شوند که بر حس شنوایی تاثیر گذارند,بویژه زمانی که غذاهای ترد جویده می‌شود اصوات تولید شده درباره کیفیت غذا اطلا‌عات مهمی به بدن می‌دهند.

به گفته محققان صدای غذا در دهان به اندازه مزه آن اهمیت دارد و در تصمیم ما برای انتخاب غذا موثر است .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 10 خرداد 1385 [16:23 ]
  تغذیه در دوران نوجوانی و بلوغ اهمیت زیادی دارد.
 

تغذیه در دوران نوجوانی و بلوغ اهمیت زیادی دارد.

تغذیه در دوران نوجوانی و بلوغ اهمیت زیادی دارد. زیرا نوجوانان و جوانان به دلیل سوخت و ساز بالای بدن و فعالیت زیاد به انرژی بیشتری نیاز دارند. البته لازم به ذکر است که پرخوری زیاد در این دوران سبب چاقی بیش از حد نوجوان خواهد شد. تا جایی که ،‌ گاهی نوجوان برای حفظ تناسب اندام ناچار به رژیم گرفتن می شود. بنابراین در صورتی که تغذیه مناسب باشد و تمام مواد لازم به بدن برسد ، هم انرژی مورد نیاز نوجوان به حد کافی تأمین خواهد شد و هم نیازی به رژیم خاص غذایی وجود نخواهد داشت.

صبحانه وعده غذایی مهمی برای نوجوانان است. زیرا صبحانه ناکافی یا کم کالری گاهی می‌تواند زمینه ساز کمبودهای تغذیه‌ای شود. توصیه می‌شود که در برنامه غذایی نوجوانان سه گروه اصلی مواد غذایی شامل: چربیها ، مواد قندی و نشاسته‌ای و پروتئینها حتما وجود داشته باشد. البته مصرف زیاد قندهای ساده مثل نوشابه‌های گازدار ، شکلات ،‌ آب نبات و سایر موادی که فقط انرژی‌زا هستند و ارزش غذایی ندارند باید محدود شوند و به جای آنها از مواد نشاسته‌ای مانند برنج ، نان و سیب زمینی استفاده شود.

بر گرفته از




  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  شنبه 13 خرداد 1385 [04:41 ]
  تاثیر ویتامین دی بر عملکرد ریه‌ها
 

بررسی های جدید محققان نشان می‌دهد که جوانانی که مقدار کمتری ویتامین دی در رژیم غذایی شان وجود دارد از ظرفیت های ریوی کمتری برخوردارند . پایین بودن ظرفت های ریوی مشکلا‌ت زیادی را برای سلا‌مت ریه افراد در آینده به وجود می‌آورد.

به گفته محققان با آنکه عمده تحقیقات انجام‌شده درباره فواید ویتامین دی‌به نقش این ماده در رشد استخوان ها محدود بوده است این ماده فوایددیگری نیز دارد و از جمله انکه نقش این ماده در جلوگیری از بروز برخی سرطان های شناخته شده است.

بسیاری از کارشناسان مقادیر فعلی ویتامین دی موجود در رژیم غذایی و حتی مقادیر توصیه شده فعلی را کافی نمی‌دانند و معتقدند با توجه به نقش ویتامین دی در سلا‌مت باید از مقادیر بیشتری ویتامین دی در هر روز استفاده شود .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  شنبه 13 خرداد 1385 [04:54 ]
  میوه و سبزی بخورید
 

مصرف منظم میوه در کودکی و نوجوانی احتمال ابتلا به نوعی اختلا‌ل بینایی موسوم به تخریب لکه زرد بینایی را کم می‌کند زیرا میوه ها حاوی مواد بسیار موثری به نام آنتی اکسیدانها هستند .تخریب لکه زرد چشم علت اصلی نابینایی در افراد سالخورده است.

تصویر


تحقیقات همچنین نشان می‌دهد سبزیجات , ویتامینها و رنگدانه کاروتنوئید که سبب قرمز , نارنجی یا زرد شدن برخی میوه ها می‌شود تاثیری در حفظ چشم از خطر یاد شده داشته باشند.

دانشمندان دریافتند مردان و زنانی که سه بار یا بیشتر در روز از میوه استفاده می‌کنند به میزان 36 درصد از خطر بروز تخریب لکه زرد بینایی چشم خود می‌کاهند.

دکتر یون یانگ چو سرپرست گروه دانشمندان دراین مطالعه گفت : کسانی که عمر زیادی دارند در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با سن از جمله نابینایی هستند که می‌توانند با برنامه صحیح به راحتی مانع از ابتلا به این ناراحتیها شوند.

این محقق افزود: ازانجا که روشهای درمانی محدودی برای کنترل تخریب لکه زرد بینایی وجود دارد لذا محققان در تلا‌شند روشهایی را بیابند که با استفاده از انها , مانع از بروز این اختلا‌ل شوند.

در زندگی بشر, انتی‌اکسیدانها اهمیت فوق‌العاده‌ای دارند.

مطالعات نشان دادند که میزان بروز بیماری‌های کرونر قلب در بدن افرادی که آنتی‌اکسیدان بیشتری دریافت می‌کنند به مراتب کمتر از افراد دیگر است.

آنتی اکسیدانها فرایند تشکیل پلا‌ک را در دیواره سرخرگها کاهش می دهد.

امروزه با وجود آنکه آنتی اکسیدانهای مصنوعی مجازی برای مصارف غذایی وجود دارد اما هنوز گرایش روزافزون برای استفاده از آنتی اکسیدانهای طبیعی وجود دارد.

برخی از گیاهانی که دارای آنتی اکسیدان قوی هستند عبارتند از : سبزی‌هایی نظیر کلم‌, کدو سبز, کدو حلوایی‌, گوجه فرنگی و پیاز , سبزی‌های غددی مانند هویج , سیب‌زمینی , چغندر و انواع میوه‌ها مانند سیب‌, پرتقال‌, تمشک‌, هلو, انگور, اناناس , زردآلو و دیگر گیاهان مانندجوانه گندم و چای.

برای بهره‌مندی از فوایدمربوط به آنتی اکسیدها و برای افراد در معرض خطر یا مبتلا به بیماری های قلبی , عروقی‌, مصرف فراوان انواع سبزی ها و میوه‌ها و دیگر غذاهای حاوی این ترکیبات توصیه می شود .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  سه شنبه 16 خرداد 1385 [05:56 ]
  تضمین سلا‌مت دندان
 

تضمین سلا‌مت دندان با پیاده روی در آفتاب

پیاده روی پس از ناهار در نور آفتاب برای سلامت دندانها مفید است .

پیاده روی 15 دقیقه ای در نور مستقیم آفتاب , دو بار در هفته ویتامین دی لازم برای سلامت دندانها را تامین می کند .

` کمبود ویتامین دی ناشی ازکم قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید , خطر فاسد شدن دندانها را افزایش می دهد`.

همچنین کمبود ویتامین دی در بدن به پوکی استخوان و بیماری لثه می انجامد که برای جبران کمبود ویتامین دی لازم برای حفظ سلامت دندانها , استفاده از مکمل های این ویتامین یا حتی استفاده از خمیر دندانهای ویژه توصیه می شود .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline صابر همتی 3 ستاره ها ارسال ها: 71   در :  شنبه 20 خرداد 1385 [10:53 ]
  در مورد رژیم گیاهخواری چه می دانید
 

شروع گیاهخواری با تاریخ پیدایش انسان در روی زمین آغاز شده است . انسان های اولیه در جنگل های گرمسیری زندگی می کردند و خوراک آنها میوه درختان بود. اما به واسطه پیش آمدهای ناگهانی مانند زمین لرزه ، سیل و غیره به نواحی دیگری کوچ کردند و به تناسب تغییرات آب و هوایی و کمیاب شدن میوه ها و به علت گرسنگی مجبور شدند از گوشت جانورانی را که برای دفاع از خود می کشتند بخورند و پس از کشف آتش این عادت را حفظ نمودند. بودا ، زرتشت ، فیثاغورث ، سقراط ، افلاطون ، مولانا و عطار نیشابوری از جمله افرادی هستند که گیاهخوار بوده و به شاگردان و پیروان خود این شیوه را توصیه نموده اند.


گیاهخواری چیست؟
در مقابل اصطلاح رژیم همه چیزخواری یا OMNIVOROUS DIET که شامل تمام منابع حیوانی و گیاهی می باشد ، رژیم گیاهخواری یا VEGETARIAN DIET وجود دارد یعنی محدود کردن رژیم غذایی به غذاهای گیاهی و پرهیز از مصرف انواع گوشت ها و محصولات حیوانی.

انواع رژیم گیاهخواری :

رژیم گیاهخواری انواع گوناگونی دارد که ما آنها را برای شما بیان می کنیم. در بعضی از گروه های گیاهخوار علاوه بر غذاهای گیاهی، از مواد غذایی دیگر با منشا حیوانی نیز استفاده می شود.

LACTO - VEGETARIAN : علاوه بر غذاهای گیاهی ، از فرآورده های لبنی به جز بستنی نیز استفاده می کنند.

OVO- VEGETARIAN: علاوه بر غذاهای گیاهی ، از تخم مرغ نیز استفاده می کنند.

LACTO-OVO- VEGETARIAN : این گروه علاوه بر غذاهای گیاهی، از شیر و تخم مرغ در برنامه غذایی خود استفاده می کنند که متداول ترین و راحت ترین نوع گیاهخواری است.

SEMI- VEGETARIAN : به نام رژیم نیمه گیاهخواری است. این گروه فقط گوشت قرمز را از برنامه غذایی خود حذف می کنند، ولی محصولات لبنی ، تخم مرغ ، مرغ و ماهی را مصرف می کنند. این نوع رژیم ممکن است به دلایل مذهبی و سنتی ، الگوهای فرهنگی و یا جهت حفظ سلامتی اتخاذ شود.

VEGAN : تحت عنوان گیاهخواری تام می باشد که هیچ نوع گوشت و محصولات حیوانی را مصرف نمی کنند. رژیم این افراد شامل سبزیجات ، غلات ، حبوبات ، انواع مغزها ، دانه ها و میوه ها می باشد. این گروه حتی از محصولات چرمی ، پشمی ، ابریشمی یا هرگونه محصول بدست آمده از حیوانات نیز استفاده نمی کنند.

PESCO- VEGETARIAN: این گروه از فرآورده های لبنی ، تخم مرغ و ماهی تغذیه می کنند، اما از انواع دیگر گوشت پرهیز می کنند.

FRUITARIAN : این گروه فقط از میوه های خام یا خشک شده ، انواع مغزها ، عسل و روغن زیتون استفاده می کنند و غذاهای پخته را به میزان حداقل مصرف می کنند.

فواید رژیم گیاهخواری:

رژیم گیاهخواری دارای انرژی کمی است و کمتر از 30 درصد کالری آن توسط چربی ها تأمین می شود . بیشتر چربی های مصرفی در این رژیم ، اسیدهای چرب غیر اشباع می باشد که حدود 60 درصد آن اسید لینولئیک است. همچنین دارای مقدار زیادی کربوهیدرات های پیچیده و فیبر است. بنابریان برای کاهش وزن و درمان بسیاری از بیماری ها موثر و مفید است .
با توجه به این توضیحات ، رژیم گیاهخواری دارای مزایای زیر می باشد:

- کمک به کاهش وزن

- کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق

- کاهش سکته مغزی

- کاهش ابتلا به سنگ کیسه صفرا

- کاهش ابتلا به سرطان روده ، ریه و سینه

- کاهش ابتلا به دیابت نوع 2

- کاهش ابتلا به فشار خون و آرتریت روماتوئید

- کمک به درمان یبوست


معایب رژیم گیاهخواری :

1ـ ویتامین های B2 , B6 , B12 ، اسید فولیک و عناصری مثل روی و آهن در منابع حیوانی بیشتر و قابل جذب تر هستند.

2ـ وجود مهار کننده های جذب درمنابع گیاهی مثل ` فیتات ` ( در غلات سبوس دار ، انواع مغزها و دانه ها )، اگزالات ( در اسفناج ، ریواس ، جعفری ، بادام زمینی و انواع مغزها ) و سیترات ( در مرکبات ) باعث کاهش جذب مواد مغذی می شوند.

3ـ کمبود اسید های آمینه ضروری در غذاهای گیاهی

4ـ مصرف زیاد ویتامین C ( در اثر مصرف زیاد میوه و سبزی ) باعث می شود که مازاد ویتامین C به اسید اگزالیک تبدیل شود و خطر ابتلا به سنگ های اگزالاته در گیاهخواران افزایش یابد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline صابر همتی 3 ستاره ها ارسال ها: 71   در :  شنبه 20 خرداد 1385 [10:55 ]
  عوارض رژیم های غیراصولی
 

عوارض رژیم های غیراصولی: پوکی استخوان، ریزش مو و ...

رئیس انجمن تغذیه ایران؛ دکتر سید ضیاءالدین مظهری پوکی استخوان ، ریزش مو ، ریختن دندان، کم خونی ، کاهش بینایی ، ضعف اعصاب غیر قابل جبران را از عوارض رژیم‌های غیر علمی و نامتناسب می داند.

وی در مصاحبه ای با ایسنا گفت: اگر عدم تناسب بین وزن و قد ایجاد شود، این عدم تناسب را چاقی یا لاغری می‌گویند که در اغلب موارد تغییرات قابل توجهی نیز در مقادیر بیوشیمیایی مایعات بدن ایجاد می‌شود که خود زمینه ‌ساز اغلب بیماری ها و ناتوانی‌ها در فرد می‌شود.

وی با اشاره به این که عوامل مختلفی در ایجاد چاقی در فرد مؤثرست، افزود: برای مبارزه با هر نوع چاقی روش خاصی وجود دارد. علت هر چاقی پرخوری نیست، بلکه زمینه ژنتیکی در بروز چاقی در فرد مؤثر است . پدر و مادری که هر دو لاغر هستند، احتمال چاق بودن فرزند آنها 9 درصد و پدر و مادری که یکی از آنها چاق و دیگری لاغر باشد 40 تا 50 درصد و پدر و مادری که هر دو چاق باشند 60 تا 80 درصد احتمال این که فرزندشان چاق شود وجود دارد.

دکتر مظهری ادامه داد: افرادی که از پدر و مادر چاق به دنیا می‌آیند، باید نسبت به سایر افراد بیشتر مراقب غذا خوردن خود باشند ، زیرا کوچکترین غفلت در عدم تناسب انرژی دریافتی موجبات چاقی آنها را فراهم می‌کند. در ضمن اصولا این افراد در مقایسه با همسالان و همجنسان خود به انرژی کمتری نیاز دارند.
وی با اشاره به این که اختلالات غدد درون ریز هم می‌تواند در ایجاد چاقی مؤثر باشد، گفت: کم کاری غدد تیروئید، وجود کیست تخمدان ، اختلالات هیپوتالاموس، هیپوفیز و غدد فوق کلیوی می‌تواند موجبات چاقی را فراهم کند.
رئیس انجمن تغذیه ایران با تاکید بر اینکه در دو دهه اخیر تغییرات عظیمی در نحوه تغذیه در کشور ایجاد شده است، افزود: گسترش شهرنشینی، هجوم مهاجرین از روستاها به شهر،‌ کاهش فعالیت بدنی و همچنین مشغله زیاد جهت تامین معاش، فرصت تهیه و پخت غذاهای سنتی را از مردم گرفته و گرایش آنها را به غذاهای آماده و غربی افزایش داده است. انواع همبرگر و پیتزا، ضمن اشتها آور بودن فاقد مواد مغذی لازم برای حفظ سلامتی بدن هستند و باعث انباشته شدن انرژی اضافی در بدن و بروز چاقی می شوند. چاقی در زنان و مردان بالای 40 سال زمینه‌ بروز بیماری های متعدد متابولیکی را فراهم می‌کند.
دکتر مظهری با اشاره به گستردگی بیماری های قلبی ـ عروقی و انواع سرطان در کشور اظهار کرد: گرایش جوانان به پشت میز نشینی در محل کار، مصرف بیش از حد موادی مانند چیپس، پفک، عدم دسترسی گروهی از افراد به سبزیجات، میوه و لبنیات و گرایش به مصرف مواد انرژی‌زا و پرچرب، زمینه افزایش بیماری های متعدد را فراهم کرده است.

فشار خون بالا ، انواع بیماری های قلبی ، تنگی رگ‌ها، دیابت نوع دوم، بالا رفتن اسید اوریک خون، قطع نفس و خرناس کشیدن در هنگام خواب و بیدار شدن با صدای آن، ناباروری و انواع سرطان‌ دستگاه گوارش و اندم های دیگر بدن، از جمله عوارض چاقی است و حدود 35 تا 40 درصد افراد بالای 40 سال کشور ما اضافه وزن دارند یا چاق هستند.

وی مهم ترین و اولین گام در جهت کاهش وزن را تشخیص علل چاقی عنوان کرد و به ایسنا گفت : اگر علت چاقی ناشی از اختلال غدد درون ریز نباشد، بهترین روش کم کردن وزن، کاهش مقدار انرژی روزانه و افزایش فعالیت بدنی است. رئیس انجمن تغذیه ایران گفت : کاهش وزن مناسب و استاندارد، در هفته نیم تا یک کیلو و در یک ماه 2 تا 4 کیلو است. این مقدار کاهش وزن به سلامتی بدن لطمه ای وارد نمی کند. هر یک کیلو اضافه وزن ( چربی بدن ) معادل 7000 کیلو کالری انرژی ذخیره شده است و فردی که در هفته یک کیلو وزن خود را کاهش می‌دهد ، در واقع روزانه 1000 کالری از مقدار نیاز انرژی روزانه خود را کاهش داده و کاهش بیش از این مقدار انرژی در روز، اگرچه موجب کاهش سریع وزن می شود، ولی باعث مقاومت بدن در برابر کاهش پیوسته وزن و بروز عوارضی مثل ناراحتی‌های عصبی، خشکی پوست ، ریزش مو ، افت شدید فشار خون، ابتلا به کم خونی شدید و آسیب به ارگان‌های حساس بدن می‌شود.
دکتر مظهری ژنتیک ( مسئله ارث )، ورزش ،‌ تغذیه و استراحت را در افزایش قد مؤثر خواند و افزود : با ورزش هورمون رشد بیشتری در بدن ترشح می‌شود ، در نتیجه مقدار قد نیز بیشتر افزایش می یابد.

وی گفت: اگر فردی که زمینه ژنتیکی لازم را برای بلندی قد داشته باشد ، با وجود عواملی مانند تغذیه نامناسب، عدم تامین ریز مغذی ها، عدم تحرک و انجام ورزش‌های سنگین در زمان رشد ممکن است کوتاه قد باقی بماند.

رئیس انجمن تغذیه ایران گفت : تناسب قد و وزن را می‌توان از چندین راه محاسبه کرد. یک روش این است که قد فرد را به سانتیمتر اندازه ‌بگیریم و عدد بدست آمده را از 100 کم ‌کنیم . اگر عدد بدست آمده 10 درصد برای مردان و 15 درصد برای زنان کمتر باشد این وزن تا سن 25 سالگی برای افرادی که جثه متوسطی دارند ایده آل است. برای کاهش وزن باید مصرف انرژی کم شود. هر انسانی در روز به 50 ماده حیاتی نیازمند است که باید از طریق گروه های مختلف غذایی تامین شود. بنابراین برای کاهش وزن باید مصرف مواد انرژی‌زا کاهش یابد، ولی سایر مواد حیاتی باید به نحو مطلوبی تامین شوند.

وی بهترین روش لاغری را استفاده از تمام گروههای غذایی نان و غلات، فرآورده‌های غلات، سبزیجات، میوه‌جات، لبنیات، گوشت قرمز و سفید، تخم‌مرغ و حبوبات دانست و افزود: برای کاهش وزن به تعادل و تنوع مواد غذایی و میزان آنها باید توجه کرد. اگر فردی یک رژیم غذایی برای کاهش وزن خود انتخاب کرده است که مقدار انرژی روزانه آن تا 1200 کالری یا کمتر می باشد، باید در صورت نیاز از مکمل ویتامین‌ها و مواد معدنی استفاده کند.

پیروی از رژیم‌هایی که خیلی سریع فرد را لاغر می‌کند، به همان سرعت وزن فرد را به مقدار اولیه خود بر می گرداند و او را دچار انواع بیماری های مختلف می‌سازد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline لیلا مهرمحمدی 3 ستاره ها ارسال ها: 411   در :  شنبه 10 تیر 1385 [14:07 ]
  ورزش برای حفظ سلامت سرخرگ‌ها ضروری است
 

به گفته محققان، ورزش منظم با افزایش تولید اکسید نیتریک در سلول‌های جدار داخلی سرخرگ‌ها به سلامت سرخرگها و تسهیل گردش خون کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس از بوستون، مطالعه بر روی موش‌ها نشان می‌دهد ورزش مغز استخوان را تحریک می‌کند تا سلول‌های جدیدی برای جدار داخلی سرخرگها تولید کند. این سلولها جایگزین سلول‌های پیر شده و سرخرگ‌های آسیب دیده را ترمیم می‌کنند.

ورزش به شیوه‌های متعددی به پیشگیری از تصلب شرایین کمک می‌کند. ورزش کلسترول بد را پایین و کلسترول خوب را بالا نگه می‌دارد و دیگر عوامل موثر در بروز تصلب شریان و تشکیل لخته‌های خون مانند فشار خون بالا، دیابت ، چاقی و فشار روانی را کاهش می‌دهد.

حتی در افراد سالم که تصلب شریان ندارند بالا رفتن سن بر سلامت سرخرگ‌ها تاثیر می‌گذارد.

با بالا رفتن سن، سرخرگ‌ها سخت‌تر ، چسبنده‌تر و باریکتر می‌شوند، اما مطالعات نشان می‌دهد افزایش سن در افرادی که بطور منظم ورزش می‌کنند تاثیر بسیار کمتری بر سرخرگ‌ها می‌گذارد.

دکتر `هاروی سیمون` سردبیر نشریه `دیده‌بان سلامت انسان` در هاروارد که مشروح این مطالعه را منتشر کرده است گفت: فقط ‪ ۳‬تا چهار کیلومتری پیاده روی سریع در روز می‌تواند به حفظ جوانی سرخرگ‌ها کمک کند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  دوشنبه 17 مهر 1385 [06:36 ]
  مواظب رگ‌هایتان باشید!
 

پرفشاری خون مسأله‌ای است که جمعیت بشری گسترده‌ای را درگیر کرده است.
نزدیک به 58 میلیون نفر از مردم ایالات متحده از این بیماری رنج می‌برند و در ایران نیز شمار زیادی از افراد نه تنها در سنین بالا، بلکه در سنین میانسالی و حتی جوانی با این مشکل دست به گریبانند.

در واقع فشار خون بالا به صورت افزایش فشار خون در شریان‌ها تعریف می‌شود و به طور کلی فشار خون 7/11(یازده روی هفت میلی‌متر جیوه) طبیعی تلقی می‌شود و مقدار بالاتر از آن (چیزی حدود 9/14 و بالاتر) در بزرگسالان، بالا محسوب شده و باید کنترل شود.این مشکل از دسته تهدیدکننده‌های سلامتی است که در صورت بالا بودن، احتیاج به یک فرایند طولانی مدت دارد که باید در طول سالها عمر ادامه داده شود.

این فرآیند شامل تغییراتی در رژیم غذایی، ورزش کردن و کنترل وزن است. وجود رابطه بین رژیم غذایی و فشار خون، دارای مفاهیم مهمی برای پیشگیری و درمان پرفشاری خون است که حتی در صورت نیاز به درمان دارویی نیز باید رعایت شود، البته رعایت رژیم غذایی و مصرف داروها، تنها در صورتی مؤثر است که بیمار به دقت به توصیه‌های پزشک خود عمل کند.



در این زمینه مراقبین بهداشتی باید آگاه باشند که در بسیاری موارد، به‌ویژه در بیماران مبتلا به پرفشاری خون خفیف، اصلاح رژیم غذایی و شیوه زندگی، نیاز به دارودرمانی را رفع یا دوز دارو را کاهش می‌دهد.

عوامل تغذیه‌ای که در ایجاد این مشکل مؤثرند، عبارتنداز: چاقی، دریافت زیاد سدیم، مصرف کم پتاسیم و کلسیم و مصرف زیاد الکل.

لازم به ذکر است که در برخی موارد، بیماری‌های کلیوی یا مشکل در غدد درون ریز و... می‌توانند منجر به پرفشاری خون شوند، ولی در بیش از 90 درصد موارد علتی برای فشار خون بالا یافت نمی‌شود، که به آن «فشار خون بدون علت» می‌گویند.در واقع جنبش روی‌آوری به مواد خوراکی برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها، چند سالی است که مورد توجه مجدد قرار گرفته است، اما یافته‌‌های نوین در تأیید آن موجب شده است که دامنه و سرعت این گرایش به طرز شگفت‌‌انگیزی افزایش یابد.

اکنون این رویکرد در بسیاری از نقاط جهان طرفداران بی‌شماری دارد و تنظیم رژیم غذایی، در جهت کاهش فشار خون جزئی تفکیک‌ناپذیر از زندگی افراد درگیر با این اختلال را تشکیل می‌دهد.

اگر از مشکلات تغذیه‌ای نظیر پرفشاری- اختلال در چربی‌ها، بالا بودن قند خون، چاقی و... رنج می‌برید و تا به حال به ترکیب مواد غذایی که استفاده کرده‌اید، توجه نداشته‌اید، علت را در همین امر جست‌‌وجو کنید و به عنوان یک اصل ابتدا به تهیه جدولی بپردازید که نشانگر مواد غذایی باشد که در روز قبل مصرف کرده‌اید (یادآمد 24 ساعته) سپس با نگاهی به الگوی تغذیه سالم که در پایان به آن خواهیم پرداخت، مشخص کنید که کدام موارد، موارد تخطی شما از یک رژیم غذایی سالم و مناسب بوده است (امیدوارم در این امتحان تجدید نشوید.)

در اینجا بهتر است به ذکر اهداف تغذیه‌ای در افراد مبتلا به پرفشاری خون بپردازیم:
1 - کاهش دریافت سدیم و چربی‌ها
2 - افزایش دریافت پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید
3 - کاهش مصرف دخانیات
4 - تشویق به رعایت عادات بهداشتی در خوردن غذا و تبعیت از رژیم غذایی متعادل

در واقع ویتامین‌های متعددی نیز وجود دارند که وجود آنها، برای تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری‌های قلب و عروق بسیار کارآمد است. علاوه بر ویتامین‌ها، مواد معدنی و‌آنتی‌اکسیدان‌ها و همچنین بیوفلاونوئیدها نیز در این زمینه نقش دارندکه عبارتنداز:

ویتامین ، کولین، منیزیم، سلنیم، بتاکاروتن، ویتامین C و... بعد از بحث ویتامین‌ها و مواد معدنی، پرداخت جزیی‌تر به برخی مواد غذایی که از اهمیت ویژه‌‌ای تعدیل چربی‌ها و فشار خون دارند، خالی از فایده نخواهد بود، زیرا اغلب داروهای فشارخون از طریق غیرمستقیم اثر کرده و غالباً ممکن است عوارض جانبی ناراحت‌کننده‌ای نظیر سرگیجه، ناتوانی جنسی، ضعف و خستگی مفرط و بی‌نظمی ضربان قلب و... ایجاد کنند، در عوض برخی مواد غذایی وجود دارند که می‌‌توانند باعث کاهش فشار بدون عوارض جانبی شوند.

کرفس:
دکتر الیوت در جریان پژوهش‌هایی دریافته است که در کرفس ترکیب شیمیایی با نام فتالید وجود دارد که روی عضلات نرم رگ‌های خونی اثر کرده و آن را گشاد می‌کند و از این طریق به شکل مستقیم و ساده در کاهش فشار خون، تأثیر دارد.


پیاز:
پیاز حاوی ماده‌ای به نام آدنوزین است و در ضمن دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده که در انواع تیره آن مقدار بیشتری موجود است و در اصل پیاز را عامل مؤثری در پایین آوردن کلسترول و فشار خون و کاهش لخته شدن خون در سرخ‌رگ‌های قلب می‌دانند که به این لحاظ تأثیری کاملاً شبیه به آسپرین دارد.


سیر:
حداقل در هفده آزمایش بالینی نشان داده شده است که سیر قادر به تعدیل فشار خون است و میزان کاهش آن در اغلب آزمایش‌ها با خوردن 600 میلی‌گرم سیر از پنج تا ده درجه است.


شنبلیله:
تحقیقات نشان داده است که گرد تخم شنبلیله آسیاب شده، کلسترول خون را پایین می‌آورد و ثانویه به آن، منجربه کاهش فشار خون خواهد شد. ماده ژله‌ای که از انواع فیبر قابل حل در آب به نام گالاکتومان است و در تخم شنبلیله وجود دارد، به اسیدهای صفراوی باند شده و موجب کاهش کلسترول حتی در حد تأثیر داروهای مصنوعی می‌شود.


چای سبز:
چای سبز سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری از جمله: پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و... است. هر فنجان چای حدود 2/0 میلی‌گرم فلوئور دارد که در چای سبز از دیگر گونه‌های چای بیشتر است. وجود این مواد مغذی در چای سبز، آن را ماده مناسبی برای تعدیل فشار خون کرده و علاوه بر آن به حفظ سلامت اعصاب و عروق نیز کمک می‌کند.


خرما:
جداول علمی تعیین کرده است که نیاز روزانه بدن انسان به ماده معدنی منیزیم در حدود 250 میلی‌گرم است در حالی‌که هر صد گرم خرما 63 میلی‌گرم از این ماده‌معدنی مفید را داراست.


بنابراین این میوه با دارا بودن طیف وسیعی از مواد‌معدنی که خاصیت کاهش فشار خون را دارند به راحتی و شایستگی می‌تواند به عنوان جایگزین شیرین کننده‌های تصفیه شده مثل قند و شکر قرار گیرد.


گلابی:
این میوه مفید و خوش‌طعم دارای ویتامین‌های A، B1، B2 و PP یا B3 و مقداری پروتئین بوده. همچنین حاوی چربی، قند طبیعی، منگنز، کلسیم و آهن است. تانن و املاح پتاسیم که در گلابی وجود دارد، برای مبتلایان به فشار خون بالا نافع است.


زیتون و برگ زیتون:
زیتون حاوی ویتامین‌های A‌ و C و پیش ساز ویتامین A (بتا کاروتن) است. روغن زیتون در به تعادل رساندن چربی‌های خون، اثر فوق‌العاده‌ای دارد. دم کردن برگ زیتون نیز به مقدار یک قاشق غذاخوری در یک فنجان آب یکی از بهترین داروهای معالج ازدیاد فشار خون و انسداد مجاری صفراوی به شمار می‌آید. بدین طریق که روزانه 3 الی 4 فنجان از این دم کرده را به فواصل بنوشند.


تره فرنگی:
تره‌فرنگی- پیازچه- ترب و... به دلیل دارا بودن فیبرهای غذایی و همچنین ویتامین‌های گوناگون نظیر ویتامین‌های گروه B و C ، همچنین گوگرد و موادی نظیر سلولز و ازت خواص ضد عفونی‌کنندگی داشته و در کنار آن قادر به کاهش فشار خون و چربی‌های خون است.


سویا:
اسید آمینه موجود در پروتئین‌های سویا عاملی برای تنظیم فشار خون هستند. مقادیر کم گوگرد و پروتئین‌های سولفوره موجود در پروتئین‌های سویا باعث افزایش دفع نمک از کلیه و کاهش دفع کلسیم می‌شود.

کلسیم ماده‌ای است که علاوه بر ساخت و نگهداری و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها در تنظیم فشار خون نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند. افزودن حداقل 25-20 گرم محصولات پروتئینی دانه کامل سویا(مثل آجیل سویا) فشار را تا حد زیادی پایین می‌آورد.


گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی یک «میوه- سبزی» است که دارای ویتامین‌های اساسی مانند ویتامین C، ویتامین A و... است. لازم است که تمامی گوجه خورده شود(یعنی پوست، تخم و گوشت آن) تا اثرات مفید آن نمایان شود. در واقع آب گوجه فرنگی «خون گیاهی» نامیده می‌شود و برای پایین آوردن فشار خون (البته بدون افزودن نمک) از آن استفاده می‌کنند.


گریپ فروت و لیموترش:
این دو میوه مفید به عنوان سردسته‌هایی برای مرکبات معرفی شده‌اند که در حقیقت بالا بودن میزان ویتامین C و املاح معدنی در آنها موجب شده تا از دیرباز برای کاهش فشارخون مورد استفاده قرار گیرند، استفاده از این میوه‌ها در وعده‌های میانی(میان وعده‌ها) می‌تواند به سایر عوامل در پایین‌ نگه داشتن سطح فشار خون کمک کند.


با صحبت در رابطه با میوه‌ها و سبزی‌ها به این نتیجه رسیدیم که هر نوع سبزی و میوه تازه، سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز و ضروری برای سلامت دستگاه‌های بدن است و استفاده روزانه 7-6 وعده از آنها می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی(فشار خون بالا- چربی خون بالا) و انواع سرطان‌ها جلوگیری کند، مضاف بر این که عنصر حرارت دهی در رابطه‌ با آنها قابل حذف بوده و مصرف آنها بدون درگیری در پروسه طبخ و فراهم سازی قابل اجراست. بنابر این مصرف میوه و سبزیجات خام (حدالامکان) و پخته را در برنامه غذایی خود داشته باشید.


حالا بد نیست کمی در رابطه با مواد پروئئینی صحبت کنیم:

مواد لبنی:
همان طور که بارها گفته شده است، شیر، ماست، پنیر و کلاً محصولات لبنی با دارا بودن مقدار زیادی کلسیم و به همراه ویتامین‌ها از منابع غذایی سرشار از مواد مغذی به شمار می‌آیند، اما شرط بهره بردن از آنها در یک رژیم سالم استفاده از انواع کم چرب آنهاست، بنابر این مصرف 3-2 وعده شیر یا ماست بدون چربی و یا 3-2 قوطی کبریت پنیر کم نمک و کم‌چربی را به شما توصیه می‌کنیم.


گوشت:
مصرف گوشت‌های قرمز به دلیل وجود چربی در لابه‌لای بافت و همچنین به دلیل افزایش دادن میزان اوره در افراد چندان توصیه نمی‌شود، ولی از آنجایی که منابع خوب آهن و روی و Vit B12 به شمار می‌آیند استفاده از انواع بی‌چربی آنها را تا حداکثر 2 بار در هفته هر بار حداکثر 180 گرم توصیه می‌کنیم. اما در رابطه با مرغ و ماکیان در صورتی که پوست آنها گرفته شده باشد تا 250 گرم هم قابل قبول است.


ماهی بهترین گزینه در رابطه با گوشت‌ها به حساب می‌آید و جالب است بدانید که چربی موجود در بافت‌های ماهی نه تنها موجب افزایش کلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون و عوارض قلبی- عروقی نمی‌شود، بلکه کلسترول خون را کاهش داده و به سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. ماهی علاوه بر اسیدهای چرب امگا 3(که تأثیرات شگرفی در کاهش فشار خون به دلیل جلوگیری از گرفتگی عروق دارد)، دارای مواد مغذی بسیار مفیدی است که این مواد در حفظ سلامتی عروق خونی تأثیر قابل توجهی دارند.


این روزها برخی از افراد از کپسول‌های امگا 3 برای تعدیل چربی‌های خون استفاده می‌کنند، این کپسول‌ها غالباً در دوزهای 300میلی‌گرمی در بازار موجود است و همچنان مصرف آنها جای بحث دارد.


توصیه اکید وجود دارد که امکا3 مورد نیاز خود را به جای کپسول از ماهی تأمین کنید، زیرا عناصر سودمندی در ماهی وجود دارد که در مکمل‌های دارویی موجود نیست. به علاوه مصرف این قرص‌ها هرگز به مبتلایان به فشار خون بالا توصیه نمی‌شود، زیرا خطرات زیادی را برای این افراد به همراه دارد.


همچنین در بعضی متون به نقش افزایش دهنده فشار خون در سفیده تخم‌مرغ اشاره گردیده است، اما از آنجایی که تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه صورت نگرفته است و همچنین سفیده تخم‌مرغ از منابع عالی پروتئینی به شمار می‌آید نمی‌توان منع مصرف آن را توصیه کرد، اما احتیاط در مصرف آن می‌تواند عاقلانه باشد.


حبوبات:
حبوبات منابع بسیار خوب و غنی‌ای از نظر فیبرهای قابل حل در آب هستند و استفاده از آنها برای کاهش دادن فشار خون نافع است. همچنین برخی از حبوبات از جمله عدس و لوبیا و نخود منابع خوبی برای به دست آوردن پروتئین(به جز منابع حیوانی) به شمار می‌آیند و در عین حال از آنها سوپ‌ها و آش‌های مقوی تهیه می‌شود که می‌تواند جایگزین غذای اصلی شود.

همچنین افزودن موادی مثل رب انار- آب نارنج- آب غوره و ما‌ست‌های کم چرب به عنوان چاشنی برای سوپ‌ها و آش‌ها دارای اثرات مفید تغذیه‌ای خواهد بود.


از آنجایی که بسیاری از افراد درگیر و مبتلا به فشارخون، از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه بر پایش منظم آن وجود دارد، زیرا این بیماری مانند بالا بودن چربی‌های خون می‌تواند برای سالها به صورت بی‌سر و صدا وجود داشته باشد، بدون آن که هیچ گونه علائمی را در شخص مبتلا بروز دهد، از این رو مواردی به شکل توصیه‌وار در زیر مطرح می‌گردد و امید است با به کاربندی این موارد به حل مشکل بالا بودن فشارخون بپردازید:


1 - مصرف آب سالم و گوارا به میزان قابل توجهی در روز توصیه می‌کنم، یک لیوان آب میوه رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخ‌رگ‌ها می‌شود.


2 - مصرف نان‌ها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس(تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نان‌های سبوس‌دار به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید.


3 - مصرف قند و شکر و سایر فرآورده‌های تهیه شده از آنها مثل نوشابه‌ها، مربا، ژله، شکلات، کیک‌ها و شیرینی‌ها را محدود و یا حذف کنید.


4 - تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز 4 وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می‌کنند در نوجوانی فشار خون پایین‌تری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله قلبی، سکته و سایر بیماریهای ناتوان‌کننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا می‌شوند بیشتر است.


5 - سعی در جویدن کامل غذا کرده و حتماً غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل فرمایید.


6 - با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد اعمال هضمی را بهبود بخشید.

7 - نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.

8 - از مصرف غذاهای سرخ کرده و یا غذاهایی که در درجه حرارت‌های بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می‌شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید استفاده چند باره از روغن‌های آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است.

9 - از مصرف مواد حاوی افزودنی‌ها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه‌ها هستند مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشی‌ها، چاشنی‌های کارخانه‌ای غذاها جداً خودداری کنید.

10 - چای، قهوه و شکلات را بسیار محدود کنید و تا 1 ساعت پس از صرف غذا چای ننوشید و به جای آنها از چای‌ها و دم‌کردنی‌های گیاهی(گل گاوزبان) استفاده کنید.

11 - از مصرف نمک و غذاهای پرنمک و ادویه بپرهیزید، به جای نمک می‌توانید از گیاهان تازه یا خشک، ادویه‌‌جات مفید(زردچوبه- دارچین و...)، پودر سیر و پیاز و آب لیموی تازه استفاده کنید.

12 - موادی مثل کره- خامه- مارگارین- دنبه- چربی‌های هیدروژنه- سس‌ها و روغن‌های جامد را از برنامه غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون- روغن‌های گیاهی مایع و روغن‌ ماهی استفاده کنید.

13 - مغزه‌ها و دانه‌های گیاهی مثل گردو حاوی موادمغذی بی‌شماری هستند، می‌توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها کمک شایانی می‌کند.

14 - از ماهی به میزان حداقل 3 بار در هفته بهره ببرید و جایگزین گوشت‌های سفید به جای گوشت‌های قرمز را در برنامه غذایی خود داشته باشید.

15 - از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می‌کنند، استرس و عصبانیت است.

16 - هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید، کار کردن بی‌وقفه بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد، حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه روز ندارید برای دقایقی چشم‌ها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید.

17 - ورزش‌هایی مثل: پیاده‌روی- شنا- دوچرخه سواری ورزش‌های مناسبی برای پایین آوردن فشار خون به شمار می‌آیند، بنابر این حداقل 3 بار در هفته هر بار حداقل 30 دقیقه ورزش کنید.

18 - از گلپر- آویشن- نعناع خشک- کنجد و... به جای جانشین‌های نمک استفاده کنید.

19 - سیگار و الکل را به طور کامل از برنامه‌ زندگی خود حذف کنید.

امید است با راهکارهای تغذیه‌ای ارائه شده گامی مؤثر در جهت کاهش فشار خون و از بین علل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی برداشته و جاده زندگی را با همواری بیشتری طی کنید.


عواملی که باعث بالا رفتن فشار خون می‌شوند


  • استرس:
هنگامی که در وضعیتی فوق‌العاده، اعم از تغییر موقعیت، اضطراب، عصبانیت و... قرار می‌گیریم، بدن ما فعالیت خود را با یک سری تغییرات سریع داخلی تنظیم می‌کند که یکی از مهم‌ترین آنها، آزاد شدن هورمون آدرنالین از غدد فوق کلیوی است که با افزایش تعداد ضربان قلب و تنگ کردن عروق به کمک یک سری ترشحات دیگر، منجر به بالا رفتن فشارخون و رسیدن خون اکسیژنه به عضلات و مغز می‌شود.


  • نمک:
ثابت شده است که شیوع فشار خون بالا در مناطقی از جهان که مصرف نمک بالاست، بیشتر است. مصرف نمک زیاد از دوران شیرخوارگی پایه‌ای برای بالا رفتن فشار خون در سنین بالاتر خواهد شد. محدود کردن نمک در سالهای بعدی برای بازگرداندن فشار خون به سطح عالی کافی نیست و تا حدی منجر به بهبودی می‌شود. یک قاشق چایخوری نمک حاوی 2300 میلی گرم سدیم است که این مقدار معادل کل مقدار مصرفی توصیه شده روزانه را تشکیل می‌دهد.


  • سیگار:
با اولین پک به سیگار یا پیپ، فشار خون سیستولیک تا 25 میلی‌متر جیوه افزایش می‌یابد و علت آن نیز، آزاد شدن آدرنالین است.


  • تصلب شرائین (سخت‌شدن دیواره رگ‌ها):
تصلب شرائین علت اصلی پرفشاری مزمن خون است که عامل آغازین آن، آسیب به جدار داخلی عروق بوده و به دنبال رسوب کلسیم، کلسترول و فیبرین و... در جدار عروق رخ می‌دهد.


  • چاقی:
فشار خون بالا در افراد چاق، دو برابر نسبت به افرادی که اضافه وزن ندارند و در محدوده وزن نرمال قرار دارند، شایع‌تر است. در این موارد، کاهش اندک وزن نیز به پایین آوردن فشار خون شما کمک می‌کند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  سه شنبه 18 مهر 1385 [05:39 ]
  2 روش جدید برای تشخیص آلودگی غذا
 

محققان دو فناوری جدید برای تشخیص آلودگی غذا ابداع کردند .

پایگاه دانشگاه پوردو : فناوری های جدید زمینه را برای پیشگیری از بسیاری از بیماری های گوارشی که به علت عفونت های غذایی اتفاق می افتد , فراهم می کنند.

در فناوری ابداعی جدید از لیزر برای تشخیص انواع متنوعی از میکروب ها استفاده می شود.

این روش حدود سه برابر از روشهای فعلی تشخیص میکروب ها در مواد غذایی سریعتر و از نظر هزینه ها هم حدود ده برابر ارزان تر است.

فناوری دیگری که محققان ابداع کرده اند از ترکیبات گازی کلر برای کشتن میکروب های موجود در موادغذایی و میوه ها و سبزی ها استفاده می کند.

هم اکنون روشهایی که مورد استفاده قرار می گیرند از کفایت لازم برای از بین بردن عوامل عفونی برخوردار نیستند به همین علت باوجود شستشوی زیاد همچنان میزان بیماری های گوارشی بالاست.

تعیین دقیق نوع عامل بیماری زا نیز می تواند در اقدام به موقع برای از بین بردن موفقیت آمیز آن بسیار موثر باشد.

برخی از عوامل بیماری زا قدرت عفونت زایی بسیار بالایی دارند و وجود تنها ده باکتری کافی است تا فرد دچار مسمومیت شود.

برخی عوامل بیماری زا از شدت بیماری زایی بسیار بالایی برخوردارند در حالی که در گروه دیگر این قدرت چندان نیست بنابراین تفکیک دقیق این عوامل از یکدیگر می تواند زمینه را برای درمان بهتر بیماران فراهم کند .

  امتیاز: 0.00