منو
 صفحه های تصادفی
تعاریف جامعه‏شناختى دین
تفنگ الکترونی
تری لوبیت
زیمبابوه بزرگ
سترون سازی
لشگرکشی ناموفق امام حسن علیه السلام
آزمایش ماشین فواره ساز
ابوالعلاء صاعد بن محمد(ماه نیشابور)
برومین
عدالت و مصلحت
 کاربر Online
786 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  شنبه 02 اردیبهشت 1385 [05:35 ]
  پر کردن دندان، بدون درد
 

بزودی، در تمامی مطب های دندانپزشکی، بی حس کردن لثه ها و از آن مهمتر، صدای آزار دهنده مته تراش دندان؛ به اثراتی مبدل خواهد شد و این کار با `سنتاری` که لیزری است که برای جراحی لثه امکان پذیر خواهد شد.

اخیرا وزارت بهداشت و درمان ایالات متحده، استفاده از این لیزر را برای بافتهای سخت تری مثل دندان نیز تصویب کرده است. این لیزر براحتی از حالت اولیه خود (که برای جراحی لثه در نظرگرفته شده) تغییر وضعیت می دهد و پرتوهای قوی تری تولید می کند که برای کار بر روی دندان مناسب است. همچنین لیزر در اکثر موارد، پوسیدگی دندان را بدون ایجاد درد برطرف می کند و این عمل را درکسری از زمان لازم برای کار با مته دندانپزشکی، انجام می دهد.

لیزر `سنتازی` امواج نوری مادون قرمز تولیدمی کند و این امواج توسط مولکول های آب موجود در قسمت پوسیده دندان جذب می شوند. قسمت مرکزی دندان پوسیده نیست به مینای دندان پوسیده، آب بیشتری دارد. این پرتوها مولکولهای آب را به سرعت تبخیر می کنند و این تبخیر سریع با صداهای ضعیفی همراه است که از ترکیدن ذرات آب ناشی میشود. بر اثر تبخیر سریع، امواج ضربتی ریز و ناگهانی به وجود می آید که بافت پوسیده را متلاشی می کند و از بین می برد.
لیزر، برخلاف مته های دندانپزشکی، ارتعاشات پر سر و صدا و سریع دندان ایجاد نمی کند و مزیت دیگر آن، این است که محل پوسیدگی را استریلیزه (سترون) می کند، به طوریکه هیچ باکتریی در زیر محل پر کردگی دندان، باقی نمی ماند.


ضعف این روش این است که برای محافظت چشم در برابر پرتوهای مادون قرمز در هنگام کار، دندانپزشک و بیمار باید هر دو از عینک های مخصوصی استفاده کنند. البته در صورت استفاده از تجهیزات جدید و پیشرفته، به هزینه پر کردن دندان افزوده خواهد شد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline نیر فارابی اصل 3 ستاره ها ارسال ها: 630   در :  یکشنبه 30 مرداد 1384 [12:10 ]
  یک مژده به کسانی که از ترس مته دندان پزشکی به درمان نمی‌پردازند
 

روش جدیدی برای درمان پوسیدگی دندان ها عرضه شده که نیاز به استفاده از هرگونه تزریق و یا کار با ابزار های دندان پزشکی را مرتفع می‌سازد.

در این روش که د رژاپن و استرالیا مرسوم شده ، در ابتدا به کمک ماده ضدعفونی کننده خاصی که بوسیله لیزر فعال می‌شود، بدون نیاز به مته دندان پزشکی ، کلیه باکتریها از بین می‌روند.

بعد از این مرحله ، دندانها به کمک یک ماده درزگیر SEALANT و خمیردندانی خاص که در خانه استفاده و باعث رشد دندانها می‌شود، ترمیم می‌یابد.




  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline معصومه قاسمی 3 ستاره ها ارسال ها: 372   در :  دوشنبه 25 اردیبهشت 1385 [07:14 ]
  دندان های جدید ارمغانی از دنیای فناوری
 

دوباره جوان می شوید

ایمپلنت های دندانی و دندانپزشکی زیبایی ، اصلی ترین محورهایی هستند که دندانپزشکی هزاره سوم را شکل می دهند. ایمپلنت به دندانپزشک امکان می دهد درمان بهتر و مدرن تری برای بیمار انجام دهد.

به طور طبیعی مردم هم به دنبال درمان های نوین هستند. یکی از بهترین روشهای ارائه شده در این زمینه استفاده از نرم افزار به منظور محاسبه مناسب ترین محل کاشت دندان در فک است که بتازگی در دنیا مطرح شده و در همایشی ، متخصصان کشور ما نیز با این فناوری جدید آشنا شدند.

تلاش برای جایگزینی دندان های از دست رفته قدمتی به اندازه تاریخ زندگی بشر دارد؛ اما این هدف برای بیش از 1500سال در عمل دست نیافتنی به نظر می رسید.در تحقیقات باستان شناسی در امریکا، سنگی سیاه و ظریف که به شکل دندان تراشیده شده بود در جمجمه ای مربوط به سال 600میلادی به دست آمد.

گزارش های باستان شناسی فراوانی از تلاش مصریان باستان برای کاشت دندان وجود دارد که تجسم باستانی همان درمان مدرنی است که از آن با نام ایمپلنت یاد می شود. ایمپلنتولوژی عملی است قدیمی که به اشکال گوناگون بروز کرده است ؛ ولی علم نوین ایمپلنتولوژی از حدود سال 1952به وسیله یک ارتوپدی سوئدی به نام پروفسور برنمارک متولد شد.

او و تیمش متوجه شدند که وقتی پیچ و پلاکهایی از جنس فلز تیتانیوم را برای ترمیم شکستگی روی استخوان پیچ می کنند بعد از مدتی استخوان به این فلز جوش می خورد و حتی روی آن را می پوشاند.دکتر برنمارک از این نکته نتیجه گرفت که شاید بتوان از این قابلیت فیزیولوژیک برای جانشین کردن دندان های از دست رفته در استخوان فک استفاده کرد.

در حال حاضر کیفیت خاص این درمان به گونه ای است که در تمام رشته های دندانپزشکی وارد شده است و امکانات خاصی را برای دندانپزشک و بیمار ارائه می کند. جراحی پریود بیماری های شما، پروتز و ترمیم به صورت مستقیم و رشته های چون ارتودنسی اند و اطفال در موارد تخصصی از این درمان سود می جویند.

ایمپلنت ، پروتزی است که به وسیله جراحی ، داخل استخوان فک قرار می گیرد و پس از طی مدت زمانی مشخص که استخوان کاملا اطراف آن شکل گرفت ، پروتز روی آن پایه یا پایه ها سوار می شود.این پروتزها می توانند ثابت یا متحرک و کامل یا پارسیل باشند؛ بنابراین ایمپلنت در اصل یک درمان پروتز محسوب می شود.

وقتی دندانی از میان برود و جایگزین نشود دندان های اطراف به سمت فضاهای خالی حرکت می کنند و دندان های بالا به سمت پایین می آیند.

این حرکت دندان های اطراف ، کل سیستم دندانی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث جابه جایی تمام دندان ها می شود. از طرف دیگر آن قسمتی از استخوان که دیگر دندان ندارد، چون فعالیت ندارد تحلیل می رود و در نهایت روی کل سیستم فک و صورت تاثیر می گذارد.

اگر برای بیمار از پروتزهای ثابت یا متحرک عادی استفاده شود به هر حال استخوان تحلیل می رود، ولی در ایمپلنت ها چون عملکرد دندان تهیه می شود، این تحلیل استخوان بسیار کمتر از پروتزهای عادی خواهد بود؛ البته باید توجه داشت که کار ایمپلنت نیازمند دانش و وقت کافی در زمینه انتخاب صحیح بیمار، طرح درمان ، انجام دقیق و مرحله به مرحله فرآیند درمان و استفاده از سیستم تناسب ایمپلنت است.

در واقع مهمترین قسمت در درمان های ایمپلنت طرح درمانی است که به دانش و وقت فراوانی نیاز دارد، چون باید این درمان را برای استفاده یک عمر بیماری طراحی کرد.

قبلا برای جایگزینی یک دندان از دست رفته دندان های مجاور تراش داده می شوند، برای بسیاری از بیماران پذیرش آن دشوار بود که دندان های سالم آنها تراش بخورد و بیماران بی دندان ناچار بودند با مشکلات خاص این پروتزها کنار بیایند، ولی در حال حاضر ایمپلنت بسیاری از این مشکلات را رفع کرده است.

ایمپلنت درمانی است که 2 وجه کاملا متمایز و مرتبط جراحی و پروتز را در ذات خود دارد. اگرچه این جراحی ها بسیار ساده هستند، ولی به هر حال باید با دقت و مرحله به مرحله انجام شوند.

برای جراحی ایمپلنت ، لثه روی استخوان در ناحیه بی دندانی برش می خورد و کنار زده می شود. سپس استخوان در چند مرحله با میلهای متفاوت سوراخ می شود و در نهایت ایمپلنت داخل حفره ایجاد شده پیچ می شود.

پس از سپری شدن مدت زمانی مشخص ، بسته به ناحیه ای که ایمپلنت گذاشته شده است ، مراحل درمانی پروتز آغاز می شود. البته روند درمان با ایمپلنت در طول سالهای اخیر دستخوش تغییرات زیادی شده است.

در گذشته پس از چند ماه انتظار، پروتزها برای بیمار نصب می شود، ولی در حال حاضر با پیشرفت تکنیک های جدید این امکان وجود دارد که خیلی سریع پروتزهای بیمار به او تحویل داده شوند؛ اما آیا ایمپلنت واقعا طبق تصور برخی مردم معجزه می کند؟
متاسفانه خیر، چراکه تاکنون کاشت دندان شروع مشکلات و عوارض متعدد برای بیماری از آنها بوده است که علاوه بر مصرف هزینه های بسیار زیاد در نهایت نتیجه دلخواه درمانی حاصل نمی شود.

در این بخش از درمان هم فناوری به خدمت انسان آمده است و آخرین دستاوردهای به دست آمده باعث شده اند کاشت دندان با بهترین روش ، کمترین عوارض و مناسب ترین قیمت انجام شود.

کاشت دندان به کمک نرم افزار

simplant نرم افزاری است که برای اولین بار تحقیقات پزشکی آن را پروفسور تارویو از بلژیک و تحقیقات فناوری و مهندسی آن را متخصصان ایرانی با همکاری مراکز دندانپزشکی در خارج از کشور انجام داده اند.
به گفته آذری به منظور ارائه مزایای این نرم افزار در جراحی های کاشت دندان و ایمپلنت ها، همایشی آشنایی با فناوری simplant در کشور برگزار شده است.

آذری درخصوص مزایای به کارگیری این نرم افزار می گوید: تا پیش از ابداع این روش و استفاده از آن، جراح ناچار بود با استفاده از سیستم های مختلف پرتونگاری و تجزیه های موجود، محل تقریبی ورود به داخل استخوان فک را محاسبه و عمل سوراخ کردن استخوان فک را برای جایگزینی پایه ایمپلنت مشخص کند؛ اما با به کارگیری نرم افزار simplant و سی تی اسکن فک بیمار، تجزیه های لازم انجام می شوند و محل سوراخ کردن استخوان فک به صورت کاملا دقیق با رایانه مشخص می شود.
Simplant جدیدترین روش در محاسبه محل کارگزاری هر نوع Fixture ایمپلنت با استفاده از دقیق ترین روشهای محاسباتی رایانه ای با در دست داشتن سی تی اسکن فک بیمار است.

این نرم افزار باکاهش چشمگیر میزان خطا در دویل کردن (سوراخ کردن) استخوان فک بیمار، تهاجم جراحی را با نتایج عالی و بالاترین دقت به کمترین حد می رساند. استفاده از نرم افزار به دندانپزشک این امکان را می دهد تا با ساختن انعطاف پذیری Surgyguide از هر مارک ایمپلنت مورد دلخواه بیمار، با استفاده از استانداردهای مربوط به سهولت و با حداقل زمان ، عمل کاشت دندان را برای بیمار ممکن کند.

راهنمایی جراحی با Surgyguide وسیله ای است که ایمنی و دقت دریل کردن را با محاسبات نرم افزاری به حداکثر می رساند و باعث اعتماد به نفس و کاهش خطای عمل کننده می شود. آذری خاطرنشان می کند نرم افزار Simplant وسیله جراحی و تکنیک جراحی نیست بلکه نرم افزار و سیستم رایانه ای به منظور محاسبه و تسهیل در شیوه و تکنیک جراحی است.
این نرم افزار دارای استانداردهای بین المللی ADA، CEو استاندارد 42.93 اروپاست و قابلیت نصب و راه اندازی روی رایانه های شخصی در مطبها و مراکز درمانی را دارد.

نرم افزار کاشت دندان هم اکنون در مراکز درمانی اروپا بخصوص بلژیک و فرانسه در حال بهره برداری است. Simplantبا همکاری دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در سمینار بین المللی آشنایی با این فناوری در کشور معرفی شده است.

در این سمینار که با حضور بیش از هزار دندانپزشک و متخصص ایمپلنت به مدت 2روز برگزار شد، نرم افزار جدید و کاربرد آن به شرکت کنندگان ارائه شد و به این ترتیب همزمان با پیشرفته ترین کشورهای دنیا در زمینه علم دندانپزشکی ، شیوه استفاده از فناوری جدید به صورت کارگاه های آموزشی و به وسیله مخترع این نرم افزار در اختیار متخصصان داخلی قرار گرفت.

آذری ضمن آن که کاشت دندان با کمک این نرم افزار راهی بسیار مناسب برای کاهش خطاهای احتمالی گذشته می داند، می افزاید: در این روش 30تا 40درصد هزینه های درمان کاهش می یابند.

ایمپلنت بی تردید گرانترین درمان دندانپزشکی در سراسر دنیاست ، چرا که مواد و وسایل آن بسیار گران است و از آنجا که جایگزین دندان ها تاکنون براساس تجربه دندانپزشک و طی آزمون و خطاهای مستمر انجام می شد، هزینه ها و مشکلات زیادی پس از کاشت دندان بر بیمار تحمیل می شد، اما با کمک نرم افزار Simplant ایمپلنت به صورت سه بعدی در محل مناسب قرار می گیرد و فاصله آن با اعصاب دندانی کاملا در نظر گرفته می شود.به این ترتیب در این روش احتمال صدمه به عصب و در نتیجه مشکلات متعدد بعدی منقضی است.

  امتیاز: 0.00