منو
 کاربر Online
871 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 27 فروردین 1385 [13:39 ]
  بحث هفتگی: بیماری ام اس
 

با سلامwink

به یک شهر بزرگ فکر کنید: در این شهر خیالی ما ، آدمهای زیادی زندگی می‌کنند که هر کدام وظیفه‌ای را انجام می‌دهد. یکی لباس مردم را تأمین می‌کند، دیگری عرضه کننده مواد غذایی است و سومین نفر هم جزء نیروهای انتظامی است و امنیت مردم شهر ما را برقرار می‌سازد. هیچ فکر کرده‌اید بدن هر یک از ما چقدر به همین شهر شباهت دارد؟

هر یک از سلولهایی که بدن ما را می‌سازند به مثابه یکی از شهروندان شهر خیالی ماست که وظیفه مشخصی دارد. مثلا سلولهای پوست لباس بدن را تأمین می‌کنند و گلبولهای قرمز خون مواد غذائی و گلبولهای سفید خون امنیت آن را. بله ، این مأموران انتظامی بدن ما مدام در خیابانها و کوچه‌های آن یعنی رگهای خونی و فواصل کوچک بین سلولی می‌گردند تا هر گونه بیگانه (مثلا چند میکروب) را شناسایی کرده و از بین ببرند.

مثل اینکه یک چیزمهم فراموش شد! نیروگاه برق و سیم کشی برق این شهر چیزی نیست جز سیستم اعصاب مرکزی که شامل مغز و نخاع می‌باشد به کمک رشته‌های ظریف اعصاب که تمام اجزای بدن را به مغز و نخاع ارتباط می‌دهند، در واقع سیم کشی ارتباطی بدن ماست. درون این سیم کشی ها هم جریان برق جاری است، البته با شدتی بسیار ضعیف‌تر از آنکه ما را دچار برق گرفتگی کند!!

رشته عصبی درست مانند یک سیم برق بوسیله یک ماده پوششی محافظت می‌شود. این ماده پوششی سوسیس مانند که میلین نام دارد فقط یک عایق یا حفاظ برای خود رشته نیست بلکه کمک می‌کند پیام الکتریکی با سرعتی چندین برابر منتقل شود به زودی می‌بینیم که همین میلین یکی از بازیگران اصلی قصه ماست.

برگردیم به نیروهای انتظامی یا همان سیستم ایمنی بدن: سلولهای مختلف این سیستم مانند کارمندانی وظیفه شناس دائما و با دقتی بسیار زیاد در حال انجام وظیفه‌اند ، ولی هر کارمند وظیفه شناسی ممکن است گاهی اشتباه کند… در بدن ما وقتی که به دلایلی گلوبولهای سفید اشتباها به میلین به جای یک عامل بیگانه حمله کردند، بیماری ام اس آغاز شد. و هر بار که این گلوبولها به رشته‌های اعصاب مربوط به یکی از اندامهای بدنمان حمله می‌کنند، آن اندام دچار مشکل خواهد شد. مثلا زمانی ممکن است در راه رفتن ، دیدن یا حفظ تعادل دچار مشکل شویم.



*مالتیپل اسکلروزیس چیست؟
  • تشخیص بیماری چگونه است؟
  • عواملMS چیست؟
  • چرا من به آن دچار شدم چرا من؟
  • آیا MSارثی است؟
  • عوامل تشدید کننده MS
  • علائم و مشکلات شایع در ام اس
  • چگونه می توان با ام اس زندگی گرد؟
  • رژیم غذائی مناسب در ام اس (چه بخوریم)
  • فعالیت و ام اس (ام اس و فیزیوتراپی)
  • شیوه‌های حمایتی برای بیماران ام اس

دوستان در این مورد مطالب خود را بفرستید تا بتوانیم به کمک هم مطالب جامعی گرد آوری کنیم.

موفق و موید باشیم.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  سه شنبه 29 فروردین 1385 [20:53 ]
  مولتیپل اسکلروزیس چیست؟
 

مولتیپل اسکلروزیس چیست؟

MS یکی از بیماریهای شایع سیستم عصبی مرکزی است که جوانان را گرفتار می‌کند. حدود پنجاه هزار نفر ازمردان و زنان در کانادا به این بیماری مبتلا هستند. دراین بیماری میلین که در انتقال پیام های عصبی در طول فیبرهای عصبی نقش دارد آسیب می‌بیند اگر آسیب میلین جزئی باشد پیامهای عصبی با اختلالات کمتری منتقل می‌شوند اگر آسیب میلین زیاد باشد بافت اسکار مانند (زخمی شکل) جایگزین میلین می‌شود و از اینرو انتقال پیامهای عصبی ممکن است بطور کامل قطع شوند.

نام این بیماری به این علت مولتیپل اسکلروزیس انتخاب شده است که در مناطق زیادی از سیستم عصبی ضایعه ایجاد شود (مولتیپل) و اسکار که به معنی بافت سخت می‌باشد جانشین میلین آسیب دیده می شود. علائم MS ،‌ شدت بروز آنها و همینطور سیر بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در بعضی افراد سیر بیماری همراه با حملات بیماری و تشدید ناگهانی علائم آن می‌باشد و یا همراه با دوره‌های کامل و یا نسبی بهبودی در تمام طول زندگی است . بعضی از افراد فقط یک یا دو حمله داشته و مابقی عمرشان بدون علامت هستند. دیگران ممکن است بیماری سیر پیشرونده آرامی داشته و تسکین موقتی نداشته باشد.

مولتیپل اسکلروزیس بیماری سنین جوانان می‌باشد و بیشتر در سنین بین 20 تا 40 سالگی تشخیص داده می‌شود اگر چه ممکن است در افراد جوانتر و یا مسن‌تر از این محدوده سنی ، هم پیدا شود. سن متوسط تشخیص این بیماری 30 سالگی است در مقابل 2 نفر مرد ، 3 نفر زن به این بیماری مبتلا می‌شوند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 03 اردیبهشت 1385 [20:48 ]
  نوعی رابطه بیولوژیک بین فلزات و بیماری ام.اس کشف شد!
 

نوعی رابطه بیولوژیک بین فلزات و بیماری ام.اس کشف شد!

نتایج یک تحقیق جدید حاکی از آن است که احتمالا رابطه‌ای بین وجود فلزاتی نظیر آلومینیوم و آهن در خون و بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) وجود دارد. به گزارش ایسنا به نقل از جامعه MS آمریکا ، دانشمندان دانشگاه Keele واقع در Staffordshire ، پس از بررسی نمونه‌های ادرار چند بیمار مبتلا به MS و مقایسه آن با نمونه‌های افراد سالم ، دریافتند مقادیر فلزات آلومینیوم و آهن در ادرار بیماران بطور واضحی بیش از افراد سالم بود.

متخصصان مغز و اعصاب ضمن قابل توجه ارزیابی کردن نتیجه تحقیقات خود، معتقدند با این کشف می‌توان تا حدی پرده از راز بیماری هزار چهره و پیچیده MS برداشت. زیرا بررسیها نشان می‌داد مقادیر فلزات در بدن بیماران مبتلا به مراحل پیشرفته این بیماری تخریب کننده و پیشرونده سیستم اعصاب بالاتر است. پس می‌توان نتیجه گرفت بین پیشرفت بیماری و درصد فلز موجود در بدن رابطه مستقیمی برقرار است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 09 اردیبهشت 1385 [13:40 ]
  خستگی در بیماری ام اس و داروهای آن
 

خستگی در بیماری ام اس و داروهای آن

بیماران مبتلا به ام اس از خستگی یا بی‌رمقی به عنوان یک از شایع‌ترین و ناتوان کنند‌ترین علایم بیماریشان یاد می‌کنند مطالعات نشان می‌دهند حدود 95 درصد بیماران با این نوع خستگی درگیر هستند. خستگی در ام اس همچنین به سست بودن نیز مشهور است و اینگونه تعریف می‌شود : فقدان انرژی فیزیکی یا ذهنی فرد که منجر به توقف فعالیتهای بیمار می‌شود. این خستگی ناشی از نوع ام اس ، شدت بیماری یا دوره بیماری نیست و مکانیسم آن هنوز کاملا روشن نشده است.

آمانتادین Amantadine

آمانتادین یک داروی ضد ویروسی است و از سال 1980 میلادی برای درمان خستگی در بیماران ام اس مورد استفاده قرار گرفته است. نحوه عمل این دارو در کاهش خستگی ناشناخته است. این دارو به عنوان اولین رویکرد برخورد با خستگی مطرح بوده و برای خستگی خفیف توصیه می‌شود. در مطالعات آمانتادین نشان داده است که حدودا برای یک سوم بیماران ام اس توانسته مفید باشد. اثر بخشی این دارو اغلب بعد از یک هفته استفاده از آن دیده میشود. آمانتادین نسبتا کم ضرر بوده و بوسیله بیماران خوب تحمل می شود ضمن اینکه ارزان نیز هست. آثار جانبی آن نیز اغلب خفیف بوده و شامل رویا دیدن – توهم – فعالیت زیاده از حد و تهوع می‌باشد.

مودافیلن Modafinal

مودافیلن ارتقا دهنده هوشیاری است که در درمان خواب آلودگی مفرط روزانه بکار رفته است. مطالعات اخیر سودمندی این دارو را در کاهش خستگی ام اس در دو سوم بیماران طی دو هفته نشان داده است. استفاده از این دارو برای آنهایی که با خستگی شدید و نسبتا شدید و ملایم ام اس مواجهند و همچنین آنهائیکه از آمانتادین نتیجه نگرفته‌اند توصیه می‌شود. مودافیلن کم ضرر بوده و خوب تحمل می‌شود آثار جانبی آن نیز می‌تواند سر درد – تهوع و ضعف در دوزهای بالا باشد.

پمولین Pemoline

پمولین یک داروی تحریک کننده سیستم اعصاب مرکزی است و برای درمان خستگی ام اس بکار گرفته شده است اما مطالعات سودمندی مشخصی را در مقیاسهای ارزیابی خستگی نشان نداده‌اند. پمولین به سختی بوسیله 25 درصد بیماران تحمل شد و دوز بالای آن منجر به ایجاد آسیب به کبد می‌شود. در صورت استفاده از این دارو ضمن اینکه مداوما باید تحت نظر باشید آزمایش خون مداوم نیز لازم است. این دارو بiهعنوان اولین رویکرد درمان دارویی خستگی ام اس توصیه نمی‌شود.

سایر داروها

آمینوپرایدین‌ها ( aminopyridine-4 و aminopyridine-3,4 ) داروهایی هستند که محققان روی آنها در حال مطالعه‌اند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  چهارشنبه 13 اردیبهشت 1385 [13:40 ]
  چرا من به آن دچار شدم چرا من؟
 

چرا من به آن دچار شدم چرا من؟

عوامل بسیار زیادی وجود دارند که باعث می شوند اشخاص معینی نسبت به مولتیپل اسکلروزیس حساستر از بقیه باشند اگر چه آنها در ایجاد و گسترش بیماری نقشی ندارند. افراد با گونه های خاص آنتی ژنهای ناسازگار (آنتی ژنهای H L A ) به M S بیشترحساس هستند. آنتی ژنهای H L A می توانند در آزمایش مشابه به آزمایش طبقه بندی خون مشخص شوند. آنتی ژنهای H L A می توانند در آزمایشی مشابه به آزمایش طبقه بندی خون مشخص شوند. آنتی ژنهای H L A در جمعیتهای خاص براساس توزیع جغرافیایی M S پیدا شده اند.

به عنوان مثال ، آنتی ژنهای H L Aکه اغلب با MS در ارتباطندشامل DW2-B7-A3 هستند . این آنتی ژنها دربین مردمان اروپای شرقی شایع بوده و در بین مردمان اروپای جنوبی کمتر شایع هستند و در ناحیه استوایی نادر می باشند. افرادی که به M S مبتلا هستند بیشتر از دیگران آنتی ژنهای H L A دارند اما در بسیاری از افراد که دارای این آنتی ژنها هستند M S در آنهاپیشرفت نمی کند. سن نیز در شروع علایم و پیشرفت M S نقش دارد. در حدود 3/2 بیماران مبتلا به M S اولین علایم را بین سنین 40-20 سالگی از خود نشان می دهند اگر چه گاهی اوقات تا زمانی که شخص به سن 45 تا 50 نرسیده تشخیص به آسانی امکان پذیر نمی باشد و یک تاریخچه پزشکی نشان می دهد که علایم در گذشته بروز کرده است با این حال علایم در نظر شخص آنقدر شدید یا طولانی مدت نیست که فرد در جستجوی توجهات پزشک برآید. در 3/1 باقیمانده علایم اولیه قبل از 20 سالگی یا بعد از 40 سالگی بروز و تشخیص داده می شوند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سبحانی 3 ستاره ها ارسال ها: 327   در :  دوشنبه 18 اردیبهشت 1385 [06:15 ]
  بیماریهای تقلیدکنندة M.S
 

تشخیصهای افتراقی و یا بیماریهای تقلیدکنندة M.S

بیماری M.S به دلیل داشتن علائم متعدد و سیر متنوع با چندین بیماری دیگری ممکن است اشتباه شود. در تشخیص افتراقی M.S بایستی بیماریهایی که ضایعات متعدد در سیستم عصبی مرکزی دارند و یا بیماریهای سیستم عصبی مرکزی با سیر تشدید یابنده بهبود پذیر ، مدنظر باشد. از جمله بیماریهایی که با M.S اشتباه می شوند عبارتند از بیماری لوپوس سیستمیک ، سندرم آنتی فسفولیپید آنتی بادی ، بیماری بهجت ، بیماری لایم (در اثر نیش کنه رخ می دهد) ، سندرم نقص ایمنی اکتسابی (AIDS)، بیماریهای نخاعی%u2013 مخچه ای استحاله ای ارثی ، کمبود ویتامین B12 ، آرتروز مهره های گردن ، و تومورهای گودال خلفی جمجمه.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline حسین خادم 4 ستاره ها ارسال ها: 1813   در :  یکشنبه 31 اردیبهشت 1385 [14:31 ]
  بیماری ms
 

با سلام

اطلاعات جامعی در پی.ند زیر در مورد ms وجود دارد. ببنید و در پایان نظر خودتان را راجع به مقاله با کلیک روی خش آیکون نظر دهید ارائه نمایید.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  شنبه 06 خرداد 1385 [13:52 ]
  چه کسانی بیشتر در معرض ام اس هستند؟
 

چه کسانی بیشتر در معرض ام اس هستند؟

شیوع این بیماری در مناطق مختلف دنیا باهم متفاوت است. به عنوان مثال در کشورهای شمال اروپا و آمریکا و افرادی نیز که پوست ، مو و چشم روشن دارند شیوع آن بیشتر دیده می‌شود ولی در سیاه‌پوستان و ژاپنی‌ها کمیاب است. همچنین ام اس در خانم‌ها بیشتر از آقایان دیده می‌شود و شروع آن معمولا در سنین 20 تا 40 سالگی است. در مورد اثر مهاجرت به ابتلاء به ام اس دیده شده در افرادی که قبل از 15 سالگی به سرزمین دیگری مهاجرت کرده‌اند میزان شیوع بیماری مانند میزان شیوع آن در مردم سرزمین جدید است. این بیماری بیشتر در کسانی بروز می‌کند که شخصیت خاصی دارند چنین افرادی معمولا مسئولیت پذیر ولی حساس هستندکه هنگام بروز ناملایمات خیلی خودخوری می‌کنند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 04 تیر 1385 [05:57 ]
  سوالهایی که اغلب در مورد ام.اس پرسیده می‌شود.
 

سوالهایی که اغلب در مورد ام.اس پرسیده می‌شود.

سئوالهای پرسیده شده در زیر توسط آقای دکتر سرایی پس از مدتها تماس با بیماران در مرکز تحقیقات ژنتیک ایران تهیه شده است در واقع ایشان فرمودند بیشتر سوالهای بیماران در ارتباط با موارد مطرح شده در زیر بوده است.

آیا فامیل من هم به ام اس مبتلا خواهد شد؟

درباره این مطلب نگران نباشید چون ام اس واگیردار و مسری نیست.

این بیماری چند سال طول می‌کشد؟

فعلا درمان کاملی برای ام اس وجود ندارد و از درمانهای موجود فقط برای تخفیف عوارض جانبی و یا به عنوان مسکن استفاده می‌شود ولی یادآوری می‌شود ام اس انواع گوناگونی دارد و اگر نتوانیم آن را بطور کامل از بدنمان بیرون کنیم لااقل می‌توانیم با شناخت بهتر آن و انتخاب شیوه برخورد مناسب. زندگی آرامی داشته باشیم.

چگونه می‌توانیم با ام اس کنار بیائیم؟

سئوال بسیار مهمی است ولی جواب مشخس و یکسانی ندارد چرا که مشکلات ما هم یکسان و یکی دو تا نیست. در آینده نزدیک اطلاعاتی در این باره به شما خواهم داد. ولی فعلا بیاد داشته باشید هر اقدامی که کمک کند دلواپسی هایمان کمتر شود و در زندگی آرامش بیشتری داشته باشیم، مفید است.

در مورد درمان ام اس؟

در این زمینه پزشک شما صاحب نظر است. همچنین هر روز خبرهائی از تحقیقات جدید ، شیوه های درمانی و داروهای تازه می آید.

آیا صلاح هست که ازدواج کنم؟

ازدواج مانند یک تیغه دولبه است که از یکسو می تواند به نفع شما و از سوی دیگر به ضررتان باشد. اگر واقعا مطمئن هستید که طرف مقابل شما از وضعیت بیماریتان با خبر است و باز هم حاضر به زندگی مشترک است. اگر می دانید در رسیدن به تفاهم مشکلی ندارید و سرانجام اگر می دانید خانواده او مشکل شما را پذیرفته اند ، شاید ازدواج انتخاب مناسبی باشد. بهرحال بهتر است در این زمینه خیلی محتاط باشید.

آیا بیمار ما در بستر استراحت کند خوب است یا بایستی او را وادار به راه رفتن کرد؟

تحرک داشتن بهترین کمک ما برای حفظ روحیه و پیشگیری از عوارض ناخوشایندی نظیر یبوست ، ضعف یا کوتاه عضله است. مسلما بهترین مشاور شما در این زمینه یک فیزیوتراپیست است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline سمیه فارابی اصل 4 ستاره ها ارسال ها: 1188   در :  یکشنبه 19 شهریور 1385 [01:10 ]
  جمعبندی بحث هفتگی
 

با سلام

دوستان برای مشاهده جمعبندی بحث هفتگی میتونید به لینک زیر مراجعه کنید.


  امتیاز: 0.00