منو
 کاربر Online
1386 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline آزاده پورمحمدی 1 ستاره ها ارسال ها: 19   در :  سه شنبه 22 فروردین 1385 [06:36 ]
  گرامی داشت شب\\\" یوری گا گا رین\\\"
 

گرامی داشت شب یوری
چهارشنبه ۲۳ فروردین ،‌مردم جهان سالروز پرواز یوری گاگارین،‌نخستین کیهان نورد جهان را گرامی می دارند
پوریا ناظمی
۴۵ سال پیش از این صدای غرش موتورهای موشک وستک ۱ آغاز عصر جدیدی را در تاریخ بشر اعلام کرد .

در اوج رقابتهای فضایی دو ابر قدرت زمان ،‌اتحاد جماهیر شوروی که پیش از این تاریخ، تمامی رکوردهای اولیه را به خود اختصاص داده بود بار دیگر گام بلندی برداشت تا نه تنها شوروی را در این رقابت جهانی جلو بیاندازد بلکه جهان را وارد عصری تازه کند . عصری که انسان توانست قدم از کره خاکی خود بیرون گذارد و برای اولین با به فراسوی جو زمین سفر کند.


یوری الکسویچ گاگارین در ۹ مارس ۱۹۳۴ در منطقه کالیشنو در روسیه متولد شد و پس از پایان تحصیلات خود و علی رغم کوتاهی قدش (قد گاگارین تنها ۱۵۷.۵ سانتیمتر قد داشت) دوره خلبانی جنگنده میگ -۱۵ را سپری کرد و در سال ۱۹۶۰ همراه با ۲۰ نفر دیگر برای تمرینات فضایی انتخاب شد . شاید در آن هنگام هیچ کس گمان هم نمی کرد مرد کوتاه قامتی که در آن بین حضور دارد افتخار جاودانی نخستین بشر فضانورد را از آن خود کند.


یوری در هنگام آغاز سفر تاریخی خود اما در روز ۱۲ آوریل ۱۹۶۱،‌ این گاگارین بود که قدم به بخش فوقانی موشک وستک ۱ گذارد تا دقایقی بعد با ترک جو زمین در مدار سیاره مادری قرار گیرد.مدار گرد او ۱۰۸ دقیقه با سرعت ۲۷۴۰۰ کیلومتر در ساعت زمین را دور زد و در بازگشت در نزدیکی زمین با چتر نجات بر سطح زمین فرود آمد.

یوری در بازگشت به زمین نه تنها تبدیل به قهرمانی ملی برای شوروی که به شخصیتی جهانی برای زمین شده بود او نماینده آغاز عصر پروازهای فضایی سرنشین دار بود اگر چه در پشت سر گاگاین صدها نام کمتر آشنا پنهان شده اند. گاگارین در ۲۷ مارس ۱۹۶۸ در جریان یک پرواز تمرینی با میگ کشته شد و فرصت آن را نیافت تا بار برای بار دوم زمین را از مدار و از فراسوی جو آن ببیند.

تنها ۲۰ سال بعد از پرواز گاگارین و در همان روز بود که نخستین شاتل فضایی به مدار زمین رفت تا یک بار دیگر جهشی غول آسا در پروازهای سرنشین دار فضایی به وجود آید.

تقارن این ۲ رویداد مهم فضایی باعث شده است تا در سراسر جهان به یاد بود این پرواز تاریخی مراسمی با عنوان شب یوی برگزار شود.

در چند سال اخیر نیز گروههای مختلفی در ایران اقدام به برگزاری مراسمی دراین روز نموده اند و امسال نیز شاخه اماتوری انجمن نجوم ایران از همه گروههای فعال نجومی کشور دعوت کرده است تا با برگزاری مراسمی عمومی در پارکها،‌فرهنگشراها، مدارس و سایر نقاط و اجرای برنامه هایی چون نمایش اسلاید،‌رصد ماهواره ها و مرور عصر فضا مردم عادی را در جریان این روز تاریخی قرار دهند.

گروههای فعال می توانند پیش از آغاز برنامه خود اطلاعات آن را به سایت شب یوری به نشانی http://www.yurisnight.net ارسال دارند تا نام گروه انها و کشور ایران نیز در میان صدها گروه برگزار کننده این برنامه در سراسر جهان قرار گیرد.

ضمن اینکه برنامه آسمان شب نیز ویژه برنامه ای را به گرامی داشت این روز اختصاص داده است

  امتیاز: 0.00