نخود


ارزش تغذیه ای نخود

img/daneshnameh_up/4/4d/Nokhod1.jpg

نام دیگر نخود، لوبیای گاربانزو( garbanzo bean ) می باشد. نخودفرنگی، عدس و نخود بصورت یکسال در میان و چرخشی با گندم و جو در یک زمین زراعتی- کشت می شوند. این حالت چرخشی باعث تقویت و تجدید نیتروژن در خاک می شود و دیگر نیازی به استفاده از کود نخواهد بود.
معمولاً نخود در زمین های حاشیه بین النهرین و مدیترانه شرقی کشت می شد و از آنجا به هند و سایر نقاط آسیای شرقی گسترش یافت.

جدول ارزش تغذیه ای نخود:

مقدار واحد یک چهارم لیوان یا 35 گرم پخته شده
در هر واحد
115 کالری
انرژی
5 کالری
انرژی حاصل از چربی
(درصد دریافت روزانه%)

75/1 گرم(1درصد)
چربی کل
0 گرم(0 درصد)
چربی اشباع
0
کلسترول
0
سدیم
19 گرم( 7 درصد)
کربوهیدرات کل
11 گرم(44 درصد)
فیبرغذایی
0 گرم
شکر
7 گرم
پروتئین
3 درصد
ویتامین A
2 درصد
ویتامین C
5 درصد
کلسیم
12 درصد
آهن

طرز تهیه و پختن نخود

از شب قبل آن را در آب خیس کنید. سپس به مدت 5/1 تا 2 ساعت آن را بجوشانید.
2 برابر مقدار نخود، آب بریزید.
کنسرو نخود در مغازه ها موجود است و به راحتی می توانید آن را تهیه کنید.
نخود را می توان در یک محل خنک و خشک برای مدت طولانی نگهداری کرد.


نکات تغذیه ای

نخود نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک می کند. این نوع فیبر، گلوکز«قند) و کلسترول خون را کاهش می دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می کند.
در بین گروه های غذایی؛ نخود، عدس و نخود فرنگی، پروتئین، کلسیم و آهن را به مقدار کافی و لازم برای رفع نیاز بدن فراهم می کنند.


تعداد بازدید ها: 71715