شکلات داغ




تعریف

شکلات داغ یا شیر کاکائو، نوعی نوشیدنی است که از مخلوط نمودن شیر با شکلات و شکر به دست می آید. این نوشیدنی امروزه در سراسر دنیا رواج دارد.

تاریخچه

اولین کسانی که از کاکائو استفاده نمودند، مردمان آمریکا (تمدن اولمک) بودند. آنها از دانه های کاکائو که در منطقه ی زندگی شان یعنی کانتالپا رشد می کرد، نوشیدنی تهیه می کردند. نوشیدنی آنها که شکلات نام داشت، از دانه های برشته کاکائو، آب و کمی ادویه تهیه می شد. البته آنها از دانه های کاکائو به عنوان پول هم استفاده می نمودند. پس از این که اروپاییان قاره آمریکا را کشف نمودند، اولین بار فردی به نام "کریستوفر کلمبوس" بود که دانه ی کاکائو را به اروپا آورد. در سال1517م، فردی به نام هرنان کورتز در بندر مکزیک توقف نمود. قصد او این بود که دولت معروف امپراطور مونتزوما و امپراطوری آزتک را ببیند.

مونتزوما به کورتز نوشیدنی محبوب خود، شکلات را معرفی کرد. آن زمان این نوشیدنی را از شکلات، وانیل و ادویه جات تهیه می کردند. این نوشیدنی می بایست غلظتی همچون عسل داشته باشد که به تدریج در دهان آب شود. و آن را سرد مصرف می کردند.

کورتز در سال 1528م به اسپانیا بازگشت، در حالی که مقدار زیادی کاکائو و مواد لازم برای تهیه ی نوشیدنی شکلات همراه خود آورده بود. پادشاه اسپانیا، چارلز پنجم و دیگر درباریان، از این نوشیدنی خوششان آمد و خیلی زود این نوشیدنی در میان طبقه ثروتمند رایج شد. به علاوه زمانی که دختران دربار با اشرافی های دیگر نقاط اروپا ازدواج می کردند، بخشی از جهیزیه ی آنها را کاکائو تشکیل می داد. تقریباً یک قرن طول کشید که این نوشیدنی بین مردم اروپا رایج شود، چون مردم اسپانیا طرز تهیه ی این نوشیدنی را مخفی نگه داشته بودند.

تحولات

در قدیم این نوشیدنی را از دانه کاکائوی آسیاب شده، آب و فلفل تهیه می کردند. به تدریج این نوع نوشیدنی را گرم نموده و برای بهتر کردن طعم آن، شکر اضافه می نمودند.

زمانی که این نوشیدنی به کشور انگلستان راه یافت، انگلیسی ها به آن شیر هم اضافه کردند و به عنوان نوشیدنی بعد از شام از آن استفاده می نمودند. البته باز هم این نوشیدنی خیلی گران بود و تنها ثروتمندان قادر بودند که آن را مصرف کنند.
در قدیم به این نوع نوشیدنی، شکلات می گفتند. بعدها با به وجود آمدن انواع شکلات های جامد، مجبور شدند که نام این نوشیدنی را به شکلات داغ تغییر دهند.

تا سال 1828م، اولین ماشین تولید کننده ی پودر کاکائو اختراع شد که کاکائویی تولید می کرد که بیشتر عمل آمده بود و بنابراین، حالت اسیدی آن کمتر بود. این نوع پودر کاکائو، راحت تر در شیر یا آب گرم حل می شد.

نوشیدنی شکلات داغ در جوامع امروز

این نوشیدنی امروزه در سراسر دنیا مصرف می شود. مصرف آن مخصوصاً در کشور انگلستان در فصل های سرد بسیار رایج است.

همچنین ببینید



تعداد بازدید ها: 37202