منو
 صفحه های تصادفی
بعد پنجم
ماجرای اعمش با منصور
امام حسین علیه السلام و وداع با قبر رسول خدا
گروه های فتوت چه جایگاهی در جامعه صفوی داشتند ؟
کودکستان و مهد کودک
آزمایش تهیه بلور
دفتر روزنامه
کمیت برداری
روح پیامبر
افسردگی
 کاربر Online
966 کاربر online
تاریخچه ی: خرمالو

نگارش: 2




خرمالـــــــو


خرمالو (Diospyros) رسته ای است که تقریباً دارای 500-450 گونه برگ ریز و درختان همیشه سبز می باشد. بیشتر این گونه ها بومی مناطق گرمسیر هستند و تنها تعداد کمی از آنها در آب و هوای معتدل گسترش دارند.

خرمالوی ژاپنی(Diospyros kaki) گونه ای است که در سطح وسیعی و به جهت میوه خوشمزه آن کشت می شود. این گونه که بومی چین می باشد خوش طعم بوده و برگهایی پهن و سفت دارد. ابتدا به جهت استفاده از میوه آن ، در سایر نواحی آسیای شرقی پرورش یافت و بعدها در دهه اول قرن نوزدهم به کالیفرنیا و جنوب اروپا معرفی شد.

خرمالوی آمریکایی (Diospyros virginiana)بومی مناطق شمال شرقی آمریکا می باشد. خرمالوی سیاه(Diospyros digyna) بومی مکزیک است و میوه آن درحالت نرسیده دارای پوستی سبز و گوشتی سفید است که درزمان رسیدن به رنگ سیاه در می آید. گونه ای به نام مابولـو یا سیب مخملــی نیز وجود دارد(Diospyros discolor) که بومی فیلیپین می باشد. رسیده این گونه به رنگ قرمز روشن است.

خرماندو(Diospyros lotus) ( بومی جنوب غربی آسیا و جنوب شرقی اروپا) برای یونانیان باستان با عنوان میوه خدا شناخته شده بود یعنی Dios pyros که نام علمی این رده می باشد.نام انگلیسی آن از میوه کوچکی گرفته شده که طعم آن مانند آلو و خرما است.

میـــــــوه


میوه بسیاری از گونه های خرمالو خوراکی می باشد ؛ رنگ آنها از نارنجی و زرد روشن تانارنجی و قرمز تیره متفاوت است و قطر آنها بنابر گونه بین 2 تا 8 سانتیمتر است. معمولاً پس از چیدن کاسه گل همراه با میوه باقی می ماند. شکل خرمالو براساس گونه آن ممکن است کروی یا شبیه بلوط باشد. آنها دو گونه گس و غیر گس دارند : میوه های گس تا قبل اززمان پخته شدن گس هستند و هنگامی که می رسند شیرین و نرم می گردند . گونه های غیر گس زمانیکه کال هستند کمتر گس می باشند و حالت گسی خود را خیلی زودتر از دست می دهند ؛ آنها در حالت رسیده سفت می باشند. حالت گسی این میوه را می توان طی چند روزبا قرار دادن آن در معرض نور خورشید در سرما از بین برد ؛ به این فرآیند bletting (رسیدن میوه) می گویند. خرمالو را می توان به شکل خام یا در غذا استفاده کرد. نوع غیر گس آن برای خوردن به شکل خام بهتر است.

خرمالوی ژاپنی( گونه Hachiya )– آبرنگ 1887
گونه های تجاری عبارتند از :
● گس
- کره ای
- هاچیا
●غیرگس
- Fuyu یا خرمالوی ژاپنی
- جیرو
- هاناگوشو

چوب


چوب درخت خرمالو با نام آبنوس شناخته می شود که سنگین و محکم است و مغز چوب در چندین گونه گرمسیری به رنگ سیاه براق می باشد( عمدتاً Diospyros ebenum). این گونه هایی که مغز چوب سیاه رنگ دارند بیشتر از نظر چوبشان اهمیت دارند تا میوه آنها.




تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 شنبه 30 اردیبهشت 1385 [04:01 ]   6   سمیه فارابی اصل      جاری 
 شنبه 24 اردیبهشت 1384 [06:15 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 اردیبهشت 1384 [11:13 ]   4   نفیسه ناجی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 اردیبهشت 1384 [11:13 ]   3   نفیسه ناجی      v  c  d  s 
 یکشنبه 25 بهمن 1383 [09:53 ]   2   ندا سعادتی      v  c  d  s 
 شنبه 28 آذر 1383 [09:18 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..