ژله نوعی غذای
ژل مانند شور یا شیرین است که معمولا با اضافه نمودن
ژلاتین و یا
پکتین <ژلاتین گیاهی> تهیه می شود.
غذاهای ژل مانند شیرین عبارتند از:
دسرهای ژلاتینی، مثل
خوراک ژله،
بلنک مانژ (Blancmange) یا
مربا.
غذاهای ژل مانند شور عبارتند از:
aspic یا ژلاتین ساده.
ژله سلطنتی نوعی ژله است که زنبورها آنرا می سازند. اگر این ماده غذایی را به لارو زنبور بدهند، تبدیل به زنبور ملکه می شود.از انواع شیرینی های ژلاتینی می توان ژله های کوچک و یا پاستیل های خرسی که مخصوص کودکان است را نام برد.