منو
 کاربر Online
362 کاربر online
تاریخچه ی: ویتامین c

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-86Lines: 1-56
-
+
||__~~green:اسید آسکوربیک~~__ ، یک ویتامین محلول در آب است که برای تولید کلاژن در بدن مورد نیاز است. همچنین در جذب آهن از منابع گیاهی کمک می‌کند. کمبود شدید ویتامین C منجر به __~~green:بیماری آسکوربوت~~__ می‌شود. خونریزی لثه‌ها ، التیام نیافتن زخمها و صدمه به استخوانها و دیگر بافتهای بدن از علایم این بیماری است.||



dir align = left>
 
 
  
-{picture file=img/daneshnameh_up/8/85//Vitaminc1.jpg} +{img src=img/daneshnameh_up/9/94/orange.JPG}
  
 
 
 +
 +!مقدمه
 +ویتامینها ترکیبات آلی غیر از ((کربوهیدراتها|قندها)) ، ((چربی|لیپیدها)) و ((پروتئین|پروتئینها)) هستند که در طبیعت توسط ((تک یاخته‌ها و انواع آن|تک یاخته‌ها)) ، ((سلول گیاهی|سلولهای گیاهی)) و پاره‌ای از جانداران تکامل یافته ساخته می‌شوند. چون سلولهای بدن انسان قادر به ساختن ویتامینها نیستند نیاز بدن به ویتامین باید از محیط زیست مرتبا و به مقادیر لازم توسط مواد غذایی تامین شود.

با اینکه ویتامینها نقش سازنده و تولید کننده انرژی را ندارند اهمیت آنها در انجام پدیده‌های حیاتی به اندازه‌ای است که فقدان یا کمبود هر یک از آنها موجب پیدایش اختلالات شدید در یک عضویا تمام بدن می‌گردد. ویتامینها به دو گروه محلول در آب و محلول در چربی تقسیم می‌شوند. ویتامین C در گروه ویتامینهای محلول در آب قرار دارد.
 +!تاریخچه
 +کشف ویتامین C یا اسید آسکوربیک جالب است. در قرن 19 ، دریانوردان انگلیسی برای رهایی از نوعی بیماری که در دریا به آن مبتلا می‌شدند، مقدار زیادی ((لیمو ترش)) در کشتی خود حمل می‌کردند . برای همین به آنها ملوان لیمویی می‌گفتند. آسکوربوت بیماری مهلکی بود که کاشفان سرزمینهای دور پس از مدت طولانی که بر روی آب سفر می‌کردند به آن مبتلا می‌شدند و بسیاری از آنها در اثر این بیماری می‌مردند. آسکوربوت کمبود طولانی مدت ویتامین C است. این مطلب انگیزه‌ای شد برای جستجوی عامل درمان آسکوربوت در ((پرتقال)) ، که منجربه کشف ویتامین C در سال 1928 شد و اسید آسکوربیک نام گرفت.
 +

 +
 
 
  
-{picture file=img/daneshnameh_up/4/4f//Vitaminc2.jpg} +
r />{img src=img/daneshnameh_up/a/ac/accorbicacid4.JPG}
  
 
 
-
 
-کشف __ویتامین C__یا __اسید اسکوربیک__ جالبی دارد . در قرن 19 ، دریانوردان انگلیسی برای رهایی از نوعی بیماری که در دریا به آن مبتلا می شدند و بعداً ((اسکروی)) * نام گرفت ، مقدار زیادی ((لیمو)) در کشتی خود حمل می کردند . برای همین به آنها" ملوان لیمویی" می گفتند. اسکروی بیماری مهلکی بود که کاشفان سرزمین های دور پس از مدت طولانی که بر روی آب سفر می کردند به آن مبتلا می شدند و بسیاری از آنها در اثر این بیماری می مردند. اسکروی کمبود طولانی مدت ویتامین C است. 
-این مطلب انگیزه ای شد برای جستجوی عامل درمان اسکروی در ((پرتقال)) ، که منجربه کشف ویتامینC در سال 1928 شد و ((اسید اسکوربیک)) ** نام گرفت. انسان و بعضی حیوانات فاقد ((آنزیم)) لازم برای تولید ویتامین C در ((بدن)) هستند از اینرو نیازمند دریافت آن از طریق غذا می باشند. ویتامینC از نظر غذایی بسیار حساس است و به راحتی در اثر حرارت و تاثیر مواد قلیایی از دست می رود . حرارت پخت نیزموجب کاهش این ویتامین در سبزیجات می شود .  
-شما از ویتامین C زیاد شنیده اید و از تأثیر آن بر سرماخوردگی آگاهید ، دلیل این همه فوائد ویتامین C در بدن چیست؟ این ویتامین چه اعمال دیگری در بدن انجام می دهد؟ویتامین C در واکنشهای شیمیایی ((بدن)) به عنوان یک حمل کننده ((الکترون)) عمل می کند ، این ویتامین مهمترین ((آنتی اکسیدان))*** محلول در آب است . آنتی اکسیدان به موادی گفته می شود که با حرکت در خون ، مواد شیمیایی را که به بافتها لطمه می رسانند را خنثی می کنند. به این دلیل است که ویتامینC در جلوگیری از بروز یا بهبود بسیاری از بیماری های مزمن دوران کهنسالی مؤثر است . 
-این ویتامین نقش زیادی در بدن ایفا می کند• ویتامین C ، در سلامت ((پوست)) و لایه های محافظتی ((بدن)) مؤثر است. پوست ((انسان)) را با طراوت نگاه می دارد و موجب جوانی پوست می شود ؛ به همین دلیل است که به مخلوط یک قاشق ((آب)) لیموی تازه و یک قاشق ((عسل)) در یک لیوان آب سرد که صبحگاه خورده شود، اکسیر جوانی گویند. ویتامینC موجب حفظ پوست در برابر اشعه ((ماوراء بنفش)) ((خورشید)) می شود از اینرو کسانی که در معرض نور مستقیم خورشید هستند بهتر است برای حفاظت از پوستشان ویتامینC بیشتری مصرف کنند .  
-با کمبود مصرف ویتامین C پوست خشک می شود و در زیر آن ، خون مردگی هایی به صورت دانه دانه مشاهده می شود . لثه زخم شده و ((دهان)) خشک می شود ، در واقع یکی از بارزترین علائم کمبود ویتامین C این است که اگر بازو یا ران فرد را لمس کنید پوست او دانه دانه و بر جسته احساس می شود .  
-ویتامین C ، موجب افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری ها می شود ، به فعالیت مناسب ((هورمون))ی بدن کمک می کند . یکی از نکاتی که در مورد این ویتامین قابل ذکر می باشد ، این است که طی تحقیقاتی که آخرین آنها در سال 92 صورت گرفت مصرف ویتامین Cاز بروز ((سرما خوردگی)) جلوگیری نمی کند بلکه به تخفیف عوارض آن کمک می نماید از اینرو توصیه می شود درطول مدت سرماخوردگی ، مواد غنی ازویتامین C به وفور مصرف شود. از تأثیرات دیگر این ویتامین ، افزایش جذب ((آهن)) موجود در ((غذا)) است ؛ از اینرو توصیه می شود ، به عنوان پیش غذا سالادهای حاوی سبزیجات خورده شود تا ویتامین C موجود درآن جذب ((آهن)) غذا را افزایش دهد . 
-
 
 
 
  
-{picture file=img/daneshnameh_up/a/aa//Vitaminc3.jpg} +<center> /><small>
__ساختمان شیمیایی__
/></small>
/></center>
  
 
 
 
 
-
کسانی ک ا ه کم نی هستند و ژی نی ز آهن و ((ای ولیک)) ار رف ویتامی C ه اتاد بیشر بدن نه از هن رد ک واهد کر .وا کمود یین C مانی ر می ود ک بیش ا یکماه ویامین سیا ک یافت شو ین زمان یمای سکروی با اضی که گه شد ظاهر ده و ا د درا نر به رد می شود . کبود ای ویتامین تی در نوزاان هم یده می ش کوکای ه ((شی ماد)) تیه می کد این ویتامین را من دیر نیز ریاف نمی کنند (()) های ی ون لود دارند ک ات کمود ویتامین ست .میا ویامین مورد یاز دن در یک ر ا ونهmg 600 است که ر اای و شی ی نی ن به فایش می دنع ایی ویتامینC کداها هدویتامین C ، بافهای گیای هم دربی موات حیوای موود ات .



نی ترین مناC میو ها و سزی ا تند مرکبت نی داای میان یادی ویامین C ا. 74

border=2 align=center>
+!ساختمان شیمیایی
اسید آسکربیک از شییایی ز متات قندها است و ینز آن ا ((وکز)) و ((اک)) و یا مشتات نها جا مشو. در نان ه یل فقدا نی لونو اکیداز اسید آسکوریک اه نمی‌ود. یژن مل انولی ک 3 سید آسکربیک داای اصیت سیدی قا تخلاف تو فل می‌باد. اید سکوربیک از جسا ایا کننده وی ه شمار می‌ود و ا ست اد د ات یروژن به دیدو آسکربیک اسید تبدیل میشود. دهیدرو‌آسکربیک اسید نیز دارای خاص ویتامین C ست و بناراین به نر مرسد که عوامل شیییی فال ویاین C __~~green:روه ی نول~~__ باش که می‌تواند ه دو صورت کید شده احیا شد جود داشت باشد.
!نقش
این ویتامین />این ویمین نق یدی ر بدن یف میکند. ویتامین C ، در لامت ((وت بد)) و لایه‌های مظتی بد مثر است. پوست انسان ا با طراو ناه می‌دارد موب جای پوست می‌ود. ویتامین C موب حفظ پوست ر برابر اشع ماوای بنفش خورشید ی‌شود از ینرو کسانی که در عر نو تقیم وید هستند بهتر است رای فا ا پوستشان ویین C بیری مف کنند. با کمد مرف ویامین C پوست خشک میو و در زیر آن ون مگیهایی به صورت دانه داه مشاهده می‌شود.

لث
ه شده و هان خشک می‌شود. ویتامین C ، افایش اینی بد در ببر بیمیا می‌شود، به فعایت مناسب هومونی بدن کمک می‌کند. ا تثیرات دیگر این ویتامین ، افیش ذب آهن موجد در غذا اس. اختات بافت همبند یک علایم زود رس کمبو این ویامین ات و این موضوع نقش مهم ویامین C ا در عمل بیوسنتز ((کلاژن)) و موکوپلی اکاریدها نمایان می سا.
>
>
ir align = left>
<br /><br />
<br />









 
 
  
-هر کیویr />
74 میلی گرم vit c دارد
/>d>
/>

هر فلفل سبز

341 میلی گرم vit c داردr />

هر پرتقال

74 میلی گرم vit c دارد

یک برش بزرگ طالبی

68 میلی گرم vit c دارد
d>

یک لیوان آب پرتقال تازه

124 میلی گرم vit c دارد
+{img src=img/daneshnameh_up/b/b3/accorbicacid1.JPG}
  
 
 
 
 
- />
((توت فرنگی)) ، ((کلم)) بروکلی ، ((گریپ فروت)) ، ((گوجه فرنگی)) ، ((انبه)) ، ((لیمو)) ، ((گل کلم))، ((سیب زمینی)) ، ((هندوانه)) ، ((اسفناج)) ، ((کلم)) ، ((نارنگی)) و دیگر میوه ها و سبزی ها ، منابع گیاهی دارای ویتامین C جگر ، منبع حیوانی دارای ویتامین Cاست.یگاری ها زای که قصهای جوگیی ز اراری تاده می کنند نیاز بهویتامین c بیشتر ارند.افرادی که ی نین یاین c دریفت می کنند دنشن ه میزان زیا vit C اه ده و ا ریافت در ح اتاندارد مبتلا به کمود می وند .

م
ر مکمل ویتامین c نباید ود سرنه اشد خصا در ارادی ک بتل ه دیات تند چا ک ((کلی)) نه نگ از ت مچنین افای که به آنها رژی ایی ک نمک ویه شد با مو شک ویتامین c تکمیلی دریت کد ان باردار و شیرده نیز اید با توی ک ویتامین c یات کنن.
+!منابع ویتامین
((پرتقال)) ، ((توت فرنگی)) ، ((کلم بروکلی)) ، ((گریپ فروت)) ، ((گوجه فرنگی)) ، ((انبه)) ، ((لیمو ترش)) ، ((گل کلم)) ، ((سیب زمینی)) ، ((هندوانه)) ، ((اسفناج)) ، ((کلم)) و ((نارنگی)) منابع گیاهی دارای ویتامین C ستند. جگر ، منبع حیوانی دارای ویتامین C است. رارت پخت غذاها ، خرد کرد سبزیا کهنه ن نها و یر فال این ویتامین میردد که لیل ن اکسی کن مولکول ن اند. در روف مسی این کسیداسیون شیدتر ست. />!میزان نیا بد
اگ وانه دود 75 ا 100 میلی رم ویتامین C به فردی متوسط در حلت ناتا داده ود میان ی ویتامین د سرم ون به 1 ا 1.4 یلی گ در 100 یی یت واهد رسید. ولی اگ غت این وای ین میان ن افای یابد زیادی آن از را رار دع وهد شد. یاز بدن انسان مو ب ین ویتامین حدود 75 میلی گرم در ز است ی د ران بارداری و شیر دهی این میزان فزایش خواهد یافت.
باحث مرتبط با عنو />*((ام ویتامین B)) />*((یویمی))
*((بیوشیمی س
اختانی))
*((م
تابولیسم)) />*((ویتامین A))
*((ویتامی
ن E))
*((وی
امین D))
*((ویتامین K))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 21 دی 1384 [19:44 ]   6   سمیه فارابی اصل      جاری 
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [17:00 ]   5   طه محمدی      v  c  d  s 
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [16:42 ]   4   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [18:31 ]   3   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 11 آبان 1383 [06:16 ]   2   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 دوشنبه 27 مهر 1383 [03:14 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..