{picture file=img/daneshnameh_up//gojeh7.jpg}
|
__ویتامین K__ در سال 1935 میلادی کشف و به عنوان ویتامین(( انعقاد خون ))که برای جلوگیری از خونریزیهای کشنده ضرورت دارد شناخته شد. این ویتامین برای تشکیل ((پروتومبین)) ، به وسیله ((کبد)) ، دخالت می کند و کمبود آن سبب خونریزی می گردد.
میکروبهای طبیعی((روده)) قادر به ساختن ویتامین K هستند و در صورتی که(( آنتی بیوتیک)) های وسیع الطیف به مدت طولانی مصرف شود با از بین رفتن این((میکروب)) ها از ((سنتز)) ویتامین K در روده کاسته می شود.
معمولاً بدن انسان مشکل کمبود ویتامین K ندارد زیرا اصولاً میکروبهای دستگاه گوارش به مقدار کافی از این ((ویتامین)) سنتز می کند . فقط در نوزادان در چند روز اول تولد که(( دستگاه گوارش )) ((استریل)) است خطر کمبود این ویتامین وجود دارد .نقش اصلی ویتامین K در انعقاد خون است .
این ویتامین __سه عمل مهّم __در بدن انجام میدهد:
به پیشگیری از__ خون ریزی داخلی __و __خارجی__ کمک میکند.
در__ کم __کردن __خونریزی __عادت ماهیانه __مؤثر است.
__انعقاد خون__ را تنظیم میکند.
!منابع غذایی ویتامین K
علاوه بر تهیه ویتامین K توسط باکتریها در روده گیاهان سبز مانند(( اسفناج)) ، ((گل کلم)) ، ((گوجه فرنگی)) ، ((جوانه گندم)) ، ((ماهی))، ((جگر)) و ((زرده تخم مرغ)) ،((ماست)) ،((روغن نباتی)) نیز دارای این ویتامین می باشند و نیاز انسان را به این ویتامین برطرف می کنند.