تاریخچه ی:
مایع
مایع ماده ای است که آزادی حرکت ان بیشتر از جامدات اما کمتر از گازهاست . ذرات ریزی که مایعات را تشکیل می دهند نسبت به جامدات انرژی بیشتر ، امانسبت به گازها انرژی کمتری دارند. مایعات این تفاوت را نیز با گازها دارند که نمی تونا آنها را با فشرده کردن در فضای کوچکتری جای داد. میزان مقاومت یک مایع در مقابل جاری شدن ، ویسکوزیته آن خوانده می شود . مایعات غلیظ ، مانند قیر ، ویسکوزیته بالا دارند و به کندی جاری می شوند ، اما مایعات رقیق ، مانند آب ، ویسکوزیته پایین دارند و به راحتی جاری می شوند.
کشش سطحی موجب می شود که سطح مایعات مانند نوعی ((پوسته)) عمل کند . این کشش توسط نیروهای بین مولکولهای مایع ، که آنها را کنار هم نگه می دارند ایجاد می شود . در زیر سطح ، مولکولهای مایع از همه طرف توسط مولکولهای دیگر احاطه شده اند ، بنابر این نیروها یکدیگر را خنثی می کنند . اما در سطح مایع ، مولکولها فقط از سه طرف احاطه شده اند. این عدم تعادل مولکولهای سطح را به سمت درون می کشد ، و پوسته مذکور را ایجاد می کند. قطرات و حبابهای آب به دلیل کشش سطحی گرد هستند . مولکولهای سطح به سمت داخل کشیده می شوند و یک شکل کروی را تشکیل می دهند.