منو
 کاربر Online
1055 کاربر online
تاریخچه ی: لوبیا «داروئی»

نگارش: 4

کلیات گیاه شناسی


لوبیا گیاهی است از تیره بقولات ، علفی وب الا رونده که بدور درختان و گیاهان دیگر می پیچد . برگهای آن سبز رنگ ، پهن ، بزرگ و نوک تیز است که شامل سه برگچه بشکل قلب می باشد . گلهای آن سفید مایل به زرد یا بنفش و میوه آن باریک و غلاف مانند است که دانه های لوبیا در آن قرار درد .از پوست و دانه های لوبیا هنگامکیه لوبیا سبز است استفاده می شود که بنام لوبیای سبز معروف است ولی هنگامیکه پوست غلف سفت می شود دانه های داخل آن بصورت لوبیای خشک که برنگ قرمز یا سفید می باشد مورد استفاده غذایی قرار می گیرد .

ترکیبات شیمیایی:در صد گرم لوبیای سبز مواد زیر موجود است :

آب 92 گرم
پروتئین 1/6 گرم
چربی0/2 گرم
مواد نشاسته ای 4/5 گرم
سدیم 4 میلی گرم
پتاسیم 150 میلی گرم
کلسیم 50 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم
آهن 0/6میلی گرم
ویتامین آ 540 واحد
ویتامین ب 1 0/16 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/1 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/5 میلی گرم
ویتامین ث 15 میلی گرم
اینوزیت 0/75 میلی گرم
ساکارز 1/5 گرم



برگهای لوبیا دارای ماده ای بنام آلان توئین می باشد .
خواص داروئی: لوبیا قرمز از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است و لوبیای سفید معتدل است .

  1. ادرار آور است و حجم ادرار را زیاد می کند.
  2. درمان کننده بیماریهای دستگاه ادراری است.
  3. سنگ کلیه را برطرف می کند.
  4. سینه و ریه را نرم می کند.
  5. آب را از بدن خارج می سازد.
  6. لوبیای سبز مقوی قلب است.
  7. نیروی جنسی را تحریک می کند.
  8. قاعده آور است.
  9. کلسترول خون را پائین می آورد.
  10. ضد سرطان است.
  11. برای رفع بیماریهای قلبی مفید است.
  12. بدلیل داشتن مقدارزیادی الیاف روده ها را تمیز می کند.
  13. فشار خون را پائین می آورد.
  14. یبوست را برطرف می کند.
  15. در استعمال خارحی در لوبیا را خیمر کرده و روی زخم های اگزما بگذارید تا آنها را التیام دهد .



در صد گرم لوبیای خشک مواد زیر موجود است:

آب 10 گرم
پروتئین 22 گرم
چربی 1/5 گرم
سدیم15 میلی گرم
پتاسیم 1 گرم
کلسیم 130 میلی گرم
فسفر 420 میلی گرم
آهن 7 میلی گرم
ویتامین آ 20 واحد
ویتامین ب 1 0/55 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/2 میلی گرم
ویتامین ب 3 2/4 میلی گرم



طرز استفاده: جوشانده : مقدار 30 گرم لوبیای خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ده دقیقه بجوشد سپس آنرا صاف کرده و یک فنجان قبل از هر غذا بنوشیدلوبیای پخته : لوبیا را در آب ریخته و بجوشانید تا کاملا پخته و نرم شود و بمقدار یک فنجان در روز بخورید برای جلوگیری از نفخ معده می توان لوبیا را با خردل ، زیتون و آبلیمو مصرف کرد .سوپ لوبیا : از نظر داشتن مواد پروتئینی و الیاف بسیار مفید است . سوپ لوبیا را با جعفری و گشنیز و هویج بپزید .


مضرات : لوبیا بعلت داشتن پروتیئن برای شاخاصی که مبتلا به بیماری نقرس بوده و اسید اوریک خونشان بالاست مناسب نیست . ضمنا لوبیا بدلیل اینکه گاز زیادی در معده و روده تولید می کند باید بمقدار کم استفاده شود و همچنین با طریقه پخت مناسب آنراقابل هضم کرد . بدین منظور باید لوبیا را بعد از شستن در آب گرم ریخته و بمدت چند ساعت بگذارید خیس بخورد سپس آب آنرا دور ریخته ،آب تازه روی آن بریزید و بپزید .




تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 10 بهمن 1385 [19:09 ]   5   سمیه فارابی اصل      جاری 
 شنبه 22 اسفند 1383 [08:27 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 28 بهمن 1383 [06:08 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 28 بهمن 1383 [05:46 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 28 بهمن 1383 [05:36 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..