تاریخچه ی:
عناب «داروئی»
V{maketoc}
!کلیات گیاه شناسی
عناب درختی است که ارتفاع آن تا 8 متر می رسد نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر بصورت کج و معوج بالا می رود .
عناب بومی مناطق گرمسیر است کشت آن در شمال(( آفریقا)) ،جنوب ((اروپا)) و نواحی ((مدیترانه)) رواج درد .
برگهای این درخت کوچک ، زیبا ، شفاف ،متناوب و دندانه دار است . گلهای آن کوچک و برنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه این درخت که عناب نامیده می شود برنگ قرمز و بشکل تخم مرغ ودارای یک هسته است .
طعم عناب کمی شیرین است
!ترکیبات شیمیایی:
عناب دارای لعاب فراوان ف حدود 5% مواد(( پروتئینی)) ، 4%مواد(( قندی)) و مقدر زیادی ((ویتامین)) C و املاح می باشد . در عصاره آبی چوب عناب ((اسید زی زی فیک)) و ((اسید زی زی فوماتیک ))وجود دارد .
!خواص داروئی:
عناب از نظر طب قدیم ((ایران)) معتدل است . البته ((ابو علی سینا)) اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است .
#عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است .
#ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید .
#ادرار را زیاد می کند .
#عناب آرام کننده اعصاب است .
#خون را تمیز می کند .
#ضد سرفه است .
#خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند .
#جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است .
#آسم وتنگی نفس را برطرف می کند .
#برای معالجه و التیام زخمهای کهنه گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بپاشید .
#هسته عناب خواب آرو است .
#خستگی شدید را برطرف می کند.
#رشد موی سر را زیاد می کند.
#جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف می کند .
#جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه مفید است.
#برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.
#دستگاه هاضمه را تقویت می کند .
#حافظه را تقویت می کند.
#کم اشتهایی را برطرف می کند.
#هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید یک فنجان دم کرده عناب لبخند به لبهای شما می آورد.
#و بالاخره برای درمان سرطان آب عناب را با کاهو بخورید .
!طرز استفاده:
جوشانده عناب : 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.
جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو باصطلاح شکفته شود و 1/5لیتر آّب باقی بماند . این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود . سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .
خیس کرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سپستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند سپس آنرا صاف کرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید .
!مضرات :
عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ می کند . اینگونه اشخاص باید عناب را با شکر و مویز بخورند . ضمنا عناب نیروی جنسی را کم می کند بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود .