منو
 صفحه های تصادفی
بهره برداری از آب زیر زمینی
پرنده آبی کوهی
تاریخچه آزمون‌های روانی
آرتیشو
فرمان خداوند به پیامبر به دوستی با امام علی علیه السلام و دوستدارانش
پرمنگنات پتاسیم
لباس عید و رنگ قرمز
عمر بن مسعود
ژن
کندریوزوم
 کاربر Online
826 کاربر online
تاریخچه ی: عدس «داروئی»

نگارش: 1



کلیات گیاه شناسی

عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیاه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئین بسیار غنی است و دربین گیاهان فقط لوبیای سویا بیشتر از عدس پروتئین درد .
عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار درد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد .
عدس دو نوع است :
1)عدس رسمی که دانه آن گرد و سنبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است .
2)عدس ریز یا عدس قرمز که دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد .

ترکیبات شیمیایی:

عدس منبع غنی پروتئین و ویتامین های گروه B می باشد .
مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زیر است :
انرژی340 کالری
پروتئین25 گرم
چربی1 گرم
مواد نشاسته ای60 گرم
کلسیم80 میلی گرم
فسفر380 میلی گرم
آهن7 میلی گرم
پتاسیم8 میلی گرم
ویتامین آ600 واحد بین المللی
ویتامین ب 10/4 میلی گرم
ویتامین ب20/2 میلی گرم
ویتامین ب 32 میلی گرم
آرسنیک1 میلی گرم

خواص داروئی:

عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .
عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .

عدس دارای خواص زیر است :

  1. عدس زیاد کننده ترشحات شیر است و مادران شیدره حتما باید از آن استفاده کنند .
  2. عدس را در کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند .
  3. برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید .
  4. برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید .
  5. آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست.
  6. پماد در عدس با سرکه برای ترک دست و پا که بعلت سرما عارض شده سودمند است .
  7. عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است .
  8. عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید

مضرات :

عدس با تمام مزایایی که درد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می کند ثانیا قابض است و جریان خون را در رگها آهسته می کند . البته می توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن میکروپروتئین برای افرادیکه ناراحتی کلیه مخصوصا تقویت کلیه دارند زیانبخش است .




تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 10 بهمن 1385 [19:08 ]   4   سمیه فارابی اصل      جاری 
 دوشنبه 17 اسفند 1383 [05:10 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 دوشنبه 26 بهمن 1383 [05:00 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 25 بهمن 1383 [11:47 ]   1   بنفشه گلپور      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..