تاریخچه ی:
شامپو
||شامپوها از ((پاک کننده سنتزی|پاککنندههای سنتزی آنیونی)) هستند. یک شامپو مناسب بعد از پاک کردن و تمیز کردن ((پوست)) و ((مو)) اثر نامطلوبی بجا نمیگذارد و باعث براق شدن موها میشود. همچنین موها به راحتی آبکشی شده و شانه میشوند. علاوه بر اینها یک شامپو خوب باعث میشود ((چربی)) در پوست سر زیاد نشده ، بار الکتریکی در موها جمع نشود (یعنی هنگام شانه زدن موها به هوا بلند نشوند). بالاخره شامپو نباید باعث تحریک ((چشم)) و ((پوست)) شود.||
!فرمول کلی
اکثر شامپوها دارای فرمول یکسان ((سدیم لوریل اتر سولفات)) و ((تری اتانول آمین لورین سولفات)) هستند. بنابراین بجز برخی از شامپوها که مصارف خاصی دارند، اکثر شامپوها کار مشترکی انجام میدهند.
!نظر پزشکان در مورد نوع شامپو ها
پزشکان متخصص پوست و مو اتفاق نظر دارند که نوع شامپو هیچ تاثیری در کاهش ((ریزش مو)) و یا پیشگیری از ریزش مو ندارد. ((غلظت|غلظت زیاد)) (که تنها با افزودن بیشتر موادی مثل ((نمک طعام)) ایجاد می شود) ، ((عطر)) و بوی دلانگیز ، رنگهای متنوع و شکل و حالت صدفی مانند ، روشهایی هستند که از نظر روانی تاثیر بسزایی برای جلب مشتری دارند.
!اجزای تشکیل دهنده شامپو
*__عامل پاک کننده :__ عامل پاک کننده باعث جدا شدن ذرات چرک و کاهش چربی از سطح مو میشود، که خود شامل 3 دسته مواد فعال سطحی آنیونی (مثل ((سدیم لوریل اتر سولفات)) و ((تری اتانول آمین سولفات))) ، ((مواد آمفوتر|آمفوتری)) (((ثل بتاتین کوکو آمیدو پروپیل))) و غیر یونی هستند.
*__عامل تقویت کننده کف :__ عامل تقویت کننده کف (مثل ((بتاتین))) باعث ایجاد کف غلیظ مقاوم میشوند.
*__عامل حالت دهنده مو :__ عامل حالت دهنده مو باعث میشود، مو به آسانی شانه شده و هنگام شانه کردن به هوا بلند نشود.
*__عامل نگهدارنده :__ عامل نگهدارنده مو را از ((مواد ضدعفونی کننده)) و میکروب کش نگه میدارند.
!مواد جانبی تشکیل دهنده شامپو
*__عامل صدفی کننده :__ عامل صدفی کننده (مانند ((اتیلن گلیکول))) به شامپو حالت و شکل صدفی میدهد.
*__عامل غلیظ کننده :__ عامل غلیظ کننده (مثل ((نمک طعام))) باعث غلیظ شدن شامپو میشود.
!!عامل رنگ و مو
عوامل بالا مواد تشکیل دهنده عموم شامپوها میباشند. اما علاوه بر این مواد گاهی مواد دیگری هم به شامپوها زده میشود که چند نمونه از این مواد عبارتند از:
*__حنا :__ ((حنا)) خاصیت ضدمیکروبی داشته و برای رفع ((بیماری پوستی)) مناسب است.
*__بانونی :__ ((بانونی)) خاصیت ضدمیکروبی و ضدقارچی داشته ، باعث طلایی جلوه دادن ((مو)) میشود. همچنین تقویت کننده پوست و مو است.
*__سدر :__ ((سدر)) برای ((تقویت مو)) و ((دفع شوره سر)) مناسب است. صدر همچنین ضدعفونی کننده بوده و مقاومت ((بیماری پوستی|عفونتهای پوستی)) را افزایش میدهد.
*__کتیرا :__ ((کتیرا)) خاصیت تقویت کنندگی برای ((پوست)) و مو نداشته و به منظورهای غیر ضروری مثل غلیظ شدن شامپو به آن اضافه میشود.
!انواع شامپو بر اساس نوع مو
شامپوها بر اساس نوع مو به چرب ، معمولی و خشک تقسیم میشوند. شامپو برای موهای چرب ، باید دارای قدرت پاک کنندکی بیشتر و روغن کمتر باشد. شامپو برای موهای خشک دارای مقداری ((نرم کننده مو|نرم کننده)) میباشد. موهای چرب باید هر روز ، موهای معمولی یک روز در میان و موهای خشک دو سه روز در میان شسته شوند.
!((شامپوی طبی|شامپوهای طبی))
گفته شد که کارکرد و توانایی شامپوهای مختلف در حفظ موها تفاوت زیادی ندارند. اما برخی از شامپوها ساختمان متفاوتی داشته و کاربردهای بخصوص دارند، مثل شامپوهایی که جنبه دارویی و طبی دارند. از جمله این شامپوها میتوان به ((شامپو ضد التهاب|شامپوهای ضد التهاب)) و ((شامپو ضد جوش|ضد جوش)) ، ((شامپو ضد قارچ|شامپوهای ضد قارچ)) و ((شامپو ضد شوره|ضد شوره)) ، ((شامپو ضد جوش|شامپوهای درمان کننده جوش سر)) و ((شامپو التیام دهنده پوست|شامپوهای التیام دهنده پوست)) و ((شامپو تسریع کننده ایجاد بافت|تسریع کننده ایجاد بافت)) اشاره کرد.
مباحث مرتبط با عنوان
*((بانونی))
*((حنا))
*((رنگ کردن مو))
*((رنگ مو))
*((شامپو التیام دهنده پوست))
*((شامپو تسریع کننده ایجاد بافت))
*((شامپوی طبی))
*((شامپو ضد التهاب))
*((شامپو ضد جوش))
*((شامپو ضد شوره))
*((شامپو ضد قارچ))
*((کتیرا))
*((مواد گندزدا))
*((صابون))
*((سدر))
*((طرز تهیه صابون در منزل))
*((مواد ضدعفونی کننده))
*((نرم کننده مو))