تاریخچه ی:
سالاد
V{maketoc}
سالاد
__سالاد__، غذایی است که قبل از ((غذا)) به عنوان پیش غذا، بعد از غذای اصلی به عنوان یک وعده مجزا، همراه با غذای اصلی یا خود، به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف می شود. اصل لغت سالاد، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.
معمولاً سالادها مخلوطی از ((سبزیجات)) خام هستند. در سالادهای سبزرنگ، اغلب از سبزیجات سبز برگ مثل انواع ((کاهو))، ((اسفناج))، قاصدک و... استفاده می شود. دیگر موادی که در تهیه سالاد از آنها استفاده می شود عبارتند از:
*((گوجه فرنگی))
*((خیار))
*((فلفل سبز))
*((قارچ))
*((پیاز))
*((پیازچه))
*((هویچ))
*((تربچه))
البته از ((پاستا))، ((زیتون))، ((سیب زمینی)) پخته، ((برنج))، انواع ((گوشت))، ((پنیر))، ((ماکارانی)) و ((ماهی)) هم در تهیه سالادها استفاده می شود.
سالادها معمولاً با انواع سس ها تزئین شده و طعم و مزه خاصی می گیرند (بر حسب سس بکار رفته). از جمله این ((سس)) ها، ((سس مایونز))، ((سس روسی))، ((سس هزار جزیره))، ((روغن زیتون))، ((سس فرانسوی)) و... می باشند.
!دیگر انواع سالاد
در تهیه سالادها به جز سبزیجات سبزبرگ از دیگر مواد غذایی هم استفاده می شود. مثل:
*((سالاد مرغ))
*((سالاد تخم مرغ))
*((سالاد میوه)) که در تهیه آن، از میوه های تکه و پوست کنده شده استفاده می کنند. معمولاً آب میوه را هم داخل سالاد می ریزند.
*((سالاد پاستا))
*((سالاد ماکارانی))
*((سالاد سیب زمینی))
*((سالاد تبولی)) حاوی بلغور گندم، جعفری، گوجه فرنگی، خیار، ((آبلیمو))، ((روغن)).
*((سالاد والدورف)) حاوی سیب، ((کرفس)) و ((خامه)).
*((سالاد واترگیت)) حاوی ((پسته))، ((آناناس)) له شده، ((پرتقال)) مندرین (نوعی پرتقال که پوست نازکی دارد که بآسانی کنده می شود.) و خامه زده شده.
!تاریخچه سالاد
درقرون وسطی، پس از اینکه در زمستان، مردم گوشت ((نمک)) زده و ((ترشی)) سبزیجات می خوردند، با آمدن فصل بهار محتاج سبزیجات تازه می شدند.
تاریخ می گوید بدلیل آن که فقرا نسبت به ثروتمندان، سالاد بیشتری مصرف می کردند سالم تر می ماندند؛ آن هم تنها به این دلیل که سبزیجات از گوشت و دیگر فراورده های حیوانی ارزان تربود. در حقیقت سالادها، چه پخته و چه خام حاوی موادی هستند که برای سلامتی، ضروری می باشند، از جمله املاح، ((ویتامین)) ها و دیگر مواد مغذی. بنابراین مصرف بسیار آن توصیه می گردد.