|
تاریخچه ی: جو ـ خواص داروئی
تفاوت با نگارش: 6
- | V{maketoc}
__''کلیات گیاه شناسی__''
جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یک ((متر)) می رسد . برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگسبز تیره می باشد . جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو ((پائیز))ه .جو ((بهار))ه در بهار کشت می شود و احتیاج به سرمای ((زمستان)) ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیکه جو پائیزه در پائیز کشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .
! ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم جو مواد زیر موجود است :
آب
|
11 گرم
|
پروتئین
|
8گرم
|
مواد نشاسته ای
|
78 گرم
|
کلسیم
|
16 میلی گرم
|
فسفر
|
189 میلی گرم
|
آهن
|
2 میلی گرم
|
سدیم
|
3 میلی گرم
|
پتاسیم
|
160 میلی گرم
|
ویتامین ب 1
|
0/12 میلی گرم
|
ویتامین ب 2
|
0/05 میلی گرم
|
ویتامین ب 3
|
3 میلی گرم
|
|
ضمنا جو دارای مقدر بسیار کمی آرسنیک می باشد .
! خواص داروئی:
جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود #جو پوست نکنده که هنوز ((سبوس)) آن جدا نشده #جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است. #جو سفید که پوست وسبوس آن رگفته شده است و بنام جو ((مروارید))ی معروف است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است مواد مقوی آن کمتر از ((گندم)) بوده ولی قابض و شخک کننده است . #غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است . #خاصیت نرم کننده دارد . #در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می کردند . #برای ((نقرس)) مفید است . #جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است . #((ماء الشعیر)) برای درمان ((سل)) ،زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است . #ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود. #ماء الشعیر را با ((خشخاش)) کوبیده برای سردرد مفید است . #برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید . #در جو را با ((شکر)) مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است . #بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد. #سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند. #کشک الشعیر برای مزاج های گرم و ((اسهال)) های صفراوی مفید است . #برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید . #برای پائین آرودن ((کلسترول)) از جو استفاده کنید . #جو چون دارای ((پروتئاز)) می باشد بنابراین از ((سرطان)) جلوگیری می کند .
!طرز استفاده:
((سمنو)) یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارات معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامیکه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری کنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .ماء الشعیر : جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می کنند .
کشک الشعیر : جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می کنند و صاف می کنند که خود جو نیز داخل آب شود کشک الشعیر شبیه آَش جو می باشد .((عصاره مالت جو)) : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید که دارای مقدر 60 درصد ((مالتوز)) ، 10 درصد ((ساکاروز)) ، 20درصد دکسترین و مقدری ((مواد معدنی)) و ویتامین های B1 و B2 است.
__''مضرات :__'' مضرات خاصی گفته نشده است .
|
+ | حذف |
|