منو
 کاربر Online
740 کاربر online
تاریخچه ی: تغذیه

V{maketoc}
* __((تاریخچه تغذیه))__
نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.
تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد.
تر کیب شیمیائی غذای انسان باید شامل ((پروتئین)) ها، ((چربی)) ها، ((کربوهیدرات)) ها، ((مواد معدنی)) ، ((ویتامین)) وآب باشد تا رشد و سلامت یاخته های بدن تامین شود.این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل میکند قابل جذب می شوند و برای تامین احتیاجات حیاتی مورد استفاده یاخته های بدن قرار میگیرند.

::{picture file=img/daneshnameh_up//386059.jpg}::

!غذا چیست؟

غذا به ماده جامد یا مایعی گفته میشود که بعد از خوردن و هضم شدن ایجاد حرارت و انرژی کرده و موجب ترمیم بافتها ،رشد و نمو و تنظیم اعمال حیاتی می گردد.
تمام موجودات زنده برای آنکه بتوانند به زندگی خود ادامه دهند ،احتیاج به غذا دارند.خواه این موجود زنده انسان باشد یا یک حیوان و یا حتی یک موجود بسیار کوچک ذره بینی مانند میکروب و.....
از طرفی هر روز تعدادی از سلولهای بدن می میرندو باید سلولهای تازه جای آنها را بگیرند برای این منظور باید سلولها مواد لازم را از غذا بدست آورند.همچنین حفظ گرمای طبیعی بدن -که در موقع سلامت همیشه ثابت است-،مبارزه با ((میکروب)) ها و عوامل ((بیماری)) زا،رشد روزانه مو و ناخن،کار ((قلب)) و ((دستگاه تنفس)) ،حرکات بدن،قدرت کار و فعالیت انسان و حتی کارهای فکری هم در گروی دریافت کافی مواد غذائی میباشد.
معمولا غذائی که انسان مصرف میکند از مواد مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
مواد قندی و نشاسته ای یا ((کربوهیدرات)) هاو مواد ((چربی)) که انرژی زاهستند و (( انرژی و غذا|انرژی )) روزانه را تامین میکنند، (( پروتئین|مواد پروتئین)) جهت نگهداری و ترمیم بافتها و ساختتن بافتهای جدید لازم است، ((ویتامین)) و ((مواد معدنی)) و ((آب)) انرژی زا نیستند- ((کالری)) ندارند-ولی برای رشد طبیعی مورد نیاز می باشند.دریافت ناکافی آنها باعث بروز کندی رشد،اختلالات خونی وعدم استحکام استخوانها میشود.

!مطالب مرتبط

*((مواد موردنیاز بدن))
*((خواص غذائی و درمانی خوراکیها))
*((بهداشت مواد غذایی))
*((گروههای غذایی))
*((انواع رژیمهای غذایی))
*((آشپزی))
*((آداب غذا خوردن در اسلام))
*((مباحث متفرقه درباره تغذیه))
* ((تاریخچه تغذیه))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 04 آبان 1384 [07:33 ]   11   فاطمه عیوضی      جاری 
 دوشنبه 21 دی 1383 [20:47 ]   10   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 21 دی 1383 [14:40 ]   9   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 21 دی 1383 [14:35 ]   8   طه محمدی      v  c  d  s 
 جمعه 18 دی 1383 [20:12 ]   7   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 15 دی 1383 [13:32 ]   6   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 15 دی 1383 [09:40 ]   5   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 یکشنبه 15 آذر 1383 [17:34 ]   4   طه محمدی      v  c  d  s 
 پنج شنبه 12 آذر 1383 [06:51 ]   3   طه محمدی      v  c  d  s 
 پنج شنبه 12 آذر 1383 [05:41 ]   2   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 05 آبان 1383 [09:01 ]   1   خدیجه جفاکش      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..