/>
/>
    
 منو
 کاربر Online
1004 کاربر online
تاریخچه ی: تغذیه

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-17Lines: 1-52
-!!((علم تغذیه و رژیمهای غذائی))
* __((تاریخچه تغذیه))__
*__((گروههای غذایی))__
+V{maketoc} /> align=left> />

::{picture=386059.jpg}:: />
-*__((ویتامین ها))__

((یتامین ث))
*((هوه و ار ن بر دیابت))

*((مدا مر ویتامین))

*((مواد غذایی ناسب))

*((افاده در بدن))
/>*((روتین چیست))
/>*((کالری))
/>*((رون ماه بررف کننه افردگی))
*((ویه ای دتی در ماه ران)) />*((انرژی و غذا)) />*((هم ا))
+نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.
تغذی صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد.
تر کیب شیمیائی غذای انسان باید شامل ((روتئین)) ها، ((چربی)) ها، ((کربوهیدرات)) ها، ((مواد معدنی)) ، ((ویتامین)) وب باشد تا رشد و لامت یاخته های بدن تامین شود.این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل میکند قابل جذب می شوند و برای تامین احتیاجات حیاتی مورد استفاده یاخته های بدن قرار میگیرند.

غذا به ماد جامد یا میعی گفته میود که بعد از خورد و هضم شدن ایجاد حرارت و انرژی کرده و موجب ترمیم بافتها ،رشد و نمو و تنظیم اعمال حیاتی می گردد.
تمام موجودات زنده برای آنکه بتوانند به زندگی خود ادامه دهند ،احتیاج به غذا دارند.خواه این موجود زنده انسان باشد یا یک حیان و یا حتی یک موجود بسیار کوچک ذره بینی مانند میکروب و.....
ا رفی هر روز تعدادی از سلولهای ن می میندو باید سلولهای تازه جای آنها را بگیرند برای این نظور باید سلولها مواد لازم را از غذا بدست ورند.همچنین حفظ رمای طبیعی بد -که در موقع سلامت همیشه ثابت است-مبارزه با ((میکروب)) ها و عوامل ((بیماری)) زا،رشد روانه مو و ناخن،کار ((قلب)) و ((دستگاه تنفس)) حرکات بدن،قدر کار و فعالیت انسان و تی کارهای فکی هم در گروی دریافت افی موا غذائی میباشد.
ممول غذائی که اسان مصرف میکند ز واد ملفی تشکیل شده است که عبارتند از:
مواد قندی و نشاسته ای یا ((کربهیرات)) او مواد ((ربی)) که انرژی زاهستند و (( انرژی و غذا|انرژی )) روزانه را تامین میکنند، (( پروتئین|مواد پروتئین)) جه نگهداری و ترمیم فتها و ساختتن بافتهای جدید لازم است، ((ویتامین)) و ((مواد معدنی)) و ((آب)) انرژی زا نیستند- ((کالری)) ندارند-ولی برای رشد طبیعی مورد نیاز می باشند.دریافت ناکافی آنها باعث بروز کندی رشد،اختلالات خونی وعدم استحکام استخوانها میشود.
 +!تاریخچه تغذیه
 +تا اوایل قرن نوزدهم مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم بود و احساس گرسنگی بشر را وادار می‌کرد تا آنچه را در دسترس خود می‌دید بدون توجه به کمیت و کیفیت آن مصرف کند.
 +شهرنشینی و تشکیل اجتماعات باعث ایجاد تغییرات زیادی در طرز تغذیه بشر شده است. اولین اجتماعات و شهرها در بین‌النهرین، آسیای باختری، ((مصر)) و ((یونان)) بوجود آمدند. شهرنشینهای اولیه کشاورزی و دامپروری را به خوبی می‌دانستند و برای تغذیه خود از محصولات متنوع استفاده می‌کردند.ایران نخستین کشور جهان است که انسان اولیه در آن به کشاورزی و پرورش دام پرداخته است. (دو تن از متخصصین به نامهای آرتور کیت و دکتر ارنست هرتسفیلد در کتابی به نام صنایع ایران ثابت کرده‌اند که کشاورزی و تمدن از فلات ایران شروع شده است). در حفاریهایی که در بعضی از نقاط ایران نظیر شوشتر، ((دامغان)) ، تخت جمشید و تپة سیلک کاشان به عمل آمده نشان می دهد که تاریخ کشاورزی در ایران متجاوز از 6000 هزار سال است .
 +تاریخچة تغذیه در یونان نشان می‌دهد که مردم یونان باستان برای تغذیه اهمیت زیادی قائل بودند و این جمله به آنان منسوب است که : " __برای تقویت روح هرگز جسم را نباید فراموش کرد و باید مردم را با ورزش و غذای مناسب تربیت کرد__ ." شواهد نشان می‌دهد که در زمانهای قدیم مردم یونان بیشتر از گیاهان تغذیه می‌کردند و مصرف گوشت گوسفند، پرندگان، شکر، لبنیات و ((ماهی)) نیز در بین بعضی از طبقات اجتماع معمول بوده است. همچنین روغن ((زیتون)) را بسیار دوست داشته و مصرف می‌کرده‌اند.
 +در روم قدیم مردم کشاورزی می‌کردند و از غلات، بقولات و میوه و بعضی از انواع سبزیها تغذیه می‌کردند. غلات غذای اصلی آنها را تشکیل می‌داد و مصرف گوشت منحصر به طبقة اشراف بود.
 +در دورانهای بعد یعنی پس از استقرار امپراطوری در روم وضع تغذیة مردم تغییر کرد و رومیان بعد از فتوحات مختلف از تغذیة مردم سرزمینهای فتح شده تقلید کرده و در این راه جانب افراط می‌پیمودند. البته این طرز تغذیه مربوط به طبقات مرفه و اعیان بود درحالیکه مردم عادی تغذیة ساده‌ای داشتند. در این زمان حتی کتب آشپزی نیز در روم منتشر شده که کتاب Deipnosphistae اثر Athenaeus در قرن دوم میلادی چاپ شده و طرز تهیه غذاهای گوشتی، سبزیها و اطلاعات دیگری در آن شرح داده شده است.
 +در مورد رژیمهای غذایی آغاز پیدایش آن به لوحه ای متعلق به سال 1900 قبل از میلاد مسیح در ناحیه سومر مربوط میشود که در آن برنامه غذایی یک کودک نوشته شده و در حال حاضر در موزه باستان شناسی استانبول نگهداری میشود .
 +طی دورانهای مختلف تاریخ و از دیدگاه مذاهب گوناگون، رژیمهای غذایی حائز اهمیت بسیار بوده و در بسیاری از کتب مذهبی مطالبی در زمینة تغذیه در دوران بارداری، شیردهی و روزه منعکس شده است. ((بقراط)) غالباً نصایح و توصیه‌هایی در زمینة مصرف یا عدم مصرف بعضی از غذاها به بیماران خود می‌کرده است و اکثر پزشکان یونان باستان رژیم درمانی را به عنوان بخش مهمی از معالجة بیماریها بکار می‌بردند.
 +((زکریای رازی)) که از دید عدة زیادی پدر علم تغذیه و رژیمهای غذایی کودک شناخته شده توصیه‌های مختلفی در زمینة رژیمهای غذایی دارد. همچنین در کتاب حفظ الصحه اثر اسرف بن محمد در زمینة تغذیه و رژیم در دوران مختلف زندگی مطالبی سودمند عنوان شده است.
 +با وجود اهمیت زیاد این رشته در حفظ سلامت انسان از گذشته تا حال داشته ، ولی تا سالهای پایان ((وضعیت زندگی استاد درجنگ جهانی اول)) هیچ سازمانی که رسما در این زمینه فعالیت کند وجود نداشت ، تا اینکه در سال 1917 نخستین انجمن مربوط به رژیم دانان توسط گروهی از کارشناسان تغذیه آمریکا تاسیس شد . این انجمن برای اولین بار مجله علمی رژیم شناسان را در سال 1925 منتشر کرد . و به تدریج دامنه فعالیت خود را در زمینه مدیریت خدمات غذایی مراکز تغذیه توسعه داد .
 +فارغ التحصیلان این رشته که رژیم‌شناس (Dietition) نامیده میشوند ، باید تمام اطلاعات و دانش خود را در راه کمک به برقراری وبهبود سلامت بشر بکار گیرند .
 +اصطلاح رژیم درمانی یا درمان با رژیم (Diet-therapy) به معنای استفاده از رژیم غذایی نه فقط برای بیماران بلکه برای افراد سالم نیز می‌باشد. بدین معنی که افراد سالم نیز باید به نوبة خود از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند تا بدین وسیله از ابتلا به سوء‌تغذیه مصون مانده و از سلامت کامل برخوردار شوند.(از سایت:www.mortezavy.com)
 +!مطالب مرتبط
 +*((مواد موردنیاز بدن))
 +*((خواص غذائی و درمانی خوراکیها))
 +*((بهداشت مواد غذایی))
 +*((گروههای غذایی))
 +*((انواع رژیمهای غذایی))
 +*((رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان))
 +*((آشپزی))
 +*((آداب غذا خوردن در اسلام))
 +*((مباحث متفرقه درباره تغذیه))
 +* ((تاریخچه تغذیه))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 04 آبان 1384 [07:33 ]   11   فاطمه عیوضی      جاری 
 دوشنبه 21 دی 1383 [20:47 ]   10   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 21 دی 1383 [14:40 ]   9   طه محمدی      v  c  d  s 
 دوشنبه 21 دی 1383 [14:35 ]   8   طه محمدی      v  c  d  s 
 جمعه 18 دی 1383 [20:12 ]   7   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 15 دی 1383 [13:32 ]   6   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 15 دی 1383 [09:40 ]   5   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 یکشنبه 15 آذر 1383 [17:34 ]   4   طه محمدی      v  c  d  s 
 پنج شنبه 12 آذر 1383 [06:51 ]   3   طه محمدی      v  c  d  s 
 پنج شنبه 12 آذر 1383 [05:41 ]   2   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 05 آبان 1383 [09:01 ]   1   خدیجه جفاکش      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..