منو
 کاربر Online
788 کاربر online
تاریخچه ی: ترشی گذاشتن

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-42Lines: 1-41
 V{maketoc} V{maketoc}
 !مقدمه !مقدمه
 __ترشی گذاشتن__ یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت از ((غذا))هاست که ماده غذایی مورد نظر را داخل محلول ((آب نمک)) و یا ((سرکه)) که هر دو ((پ هاش)) پایین داشته و حالت ((اسید|اسیدی)) دارند قرار می دهند. __ترشی گذاشتن__ یکی از فرایندهای نگهداری طولانی مدت از ((غذا))هاست که ماده غذایی مورد نظر را داخل محلول ((آب نمک)) و یا ((سرکه)) که هر دو ((پ هاش)) پایین داشته و حالت ((اسید|اسیدی)) دارند قرار می دهند.
 با استفاده از این فرایند، می توان مواد غذایی فاسد شدنی را تا چند ماه سالم نگه داشت. اگر ماده غذایی خود دارای ((آب)) کافی باشد، تنها اضافه نمودن ((نمک)) برای تهیه ترشی کافی است. با استفاده از این فرایند، می توان مواد غذایی فاسد شدنی را تا چند ماه سالم نگه داشت. اگر ماده غذایی خود دارای ((آب)) کافی باشد، تنها اضافه نمودن ((نمک)) برای تهیه ترشی کافی است.
 در برخی کشورها مثل کره، به انواع ((سبزیجات)) نمک اضافه می کنند و این نمک، آب اضافی موجود در سبزیجات را خارج می کند. سپس سبزیجاتی که آب اضافی شان گرفته شده را می گذارند تا به طور طبیعی تخمیر شوند و محلول سرکه مانندی حاصل شود. بر خلاف فرایند ((کنسرو کردن))، در ترشی گذاشتن احتیاجی به استریل نمودن کامل ماده غذایی نمی باشد.  در برخی کشورها مثل کره، به انواع ((سبزیجات)) نمک اضافه می کنند و این نمک، آب اضافی موجود در سبزیجات را خارج می کند. سپس سبزیجاتی که آب اضافی شان گرفته شده را می گذارند تا به طور طبیعی تخمیر شوند و محلول سرکه مانندی حاصل شود. بر خلاف فرایند ((کنسرو کردن))، در ترشی گذاشتن احتیاجی به استریل نمودن کامل ماده غذایی نمی باشد.
 پ هاش ترشی که اسیدی است سبب می شود که هیچ ((باکتری)) یا ((قارچ| قارچی)) نتواند براحتی در چنین محیطی رشد کند.  پ هاش ترشی که اسیدی است سبب می شود که هیچ ((باکتری)) یا ((قارچ| قارچی)) نتواند براحتی در چنین محیطی رشد کند.
 فرایند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده آنها در خارج از فصل برداشت شان بوجود آمد. از مواد غذایی ترشی شده در مسافرت های طولانی، به خصوص مسافرت های دریایی استفاده می شد. پیش از اختراع موتور بخار، ((گوشت گاو)) و ((خوک)) نمک سود شده، غذای ملوانان محسوب می شد. البته امروزه افراد، نه تنها به دلیل نگهداری از مواد غذایی، بلکه به دلیل لذت بردن از ((طعم)) ((انواع ترشی))، اقدام به ترشی گذاشتن می کنند. فرایند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده آنها در خارج از فصل برداشت شان بوجود آمد. از مواد غذایی ترشی شده در مسافرت های طولانی، به خصوص مسافرت های دریایی استفاده می شد. پیش از اختراع موتور بخار، ((گوشت گاو)) و ((خوک)) نمک سود شده، غذای ملوانان محسوب می شد. البته امروزه افراد، نه تنها به دلیل نگهداری از مواد غذایی، بلکه به دلیل لذت بردن از ((طعم)) ((انواع ترشی))، اقدام به ترشی گذاشتن می کنند.
 اگر چه امروزه واژه ترشی تنها به انواع سبزیجات و صیفی جات ترشی شده اطلاق می شود، در قدیم از انواع غذاها ترشی تهیه می کردند (مخصوصاً مردم آسیایی).  اگر چه امروزه واژه ترشی تنها به انواع سبزیجات و صیفی جات ترشی شده اطلاق می شود، در قدیم از انواع غذاها ترشی تهیه می کردند (مخصوصاً مردم آسیایی).
 برای حفاظت طولانی مدت از انواع ((میوه))، میوه را داخل محلول غلیظ آب و ((شکر «ماده غذایی»|شکر)) قرار می دهند و انواع ادویه جات از جمله ((دارچین)) هم به آن اضافه می کنند.  برای حفاظت طولانی مدت از انواع ((میوه))، میوه را داخل محلول غلیظ آب و ((شکر «ماده غذایی»|شکر)) قرار می دهند و انواع ادویه جات از جمله ((دارچین)) هم به آن اضافه می کنند.
 !غذاهایی که از آنها ترشی تهیه می کنند عبارتند از: !غذاهایی که از آنها ترشی تهیه می کنند عبارتند از:
 *((سبزیجات)) *((سبزیجات))
 #((پیاز)) #((پیاز))
 #((کلم)) یا ((گل کلم)) #((کلم)) یا ((گل کلم))
 #((زنجبیل)) #((زنجبیل))
 #((فلفل)) #((فلفل))
 #((قارچ)) #((قارچ))
 #((ریشه گیاه سدر)) #((ریشه گیاه سدر))
 #((سیر)) #((سیر))
 #((چغندر)) #((چغندر))
 *((میوه)) *((میوه))
 #((انبه)) #((انبه))
 #((آلو)) #((آلو))
-#((لیمو)) +#((لیمو ترش|لیمو))
 #پوست ((هندوانه)) #پوست ((هندوانه))
 *((گوشت)) *((گوشت))
 #((گوشت گاو)) #((گوشت گاو))
 #((شاه ماهی)) #((شاه ماهی))
 #((تخم مرغ)) #((تخم مرغ))
 !همچنین ببینید !همچنین ببینید
-*((نگهداری طولانی مدت از غذا)) 
 *((خشک کردن)) *((خشک کردن))
 *((دودی کردن)) *((دودی کردن))
 *((نمک سود کردن)) *((نمک سود کردن))
- +*((نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [16:37 ]   4   حمید حسن نیا      جاری 
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [16:35 ]   3   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [08:52 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 یکشنبه 08 آذر 1383 [05:05 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..