تاریخچه ی:
انبه «داروئی»
تفاوت با نگارش: 6
| !کلیات گیاه شناسی | | !کلیات گیاه شناسی |
- |
+ | انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر میرسد. منشا انبه هند و مالزی و برمه میباشد ولی هم اکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت میشود. انبه از 4000 سال پیش وجود داشته است. برگهای این درخت نیزهای شکل ، گلهای آن زرد یا قرمز رنگ و به صورت خوشهای وجود دارد. میوه آن که انبه یا منگو نامیده میشود بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین بوده و دارای هستهای نسبتا بزرگ است.
dir align = left>
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/anbeh.jpg} |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/6/68/manguier1.JPG} |
| | | |
| | | |
| | | | | |
- | انبه درتی ات زیبا ک ارتاع آن ا 10 ((م)) می رسد . من نبه ((هند)) و ((مازی)) و ((مه)) می باشد ولی هم اکنن در م مناق توایی اره کت ی شود . انبه ا 4000 ل پی وج داته اس .برگهای ای درخ یزه ای ک ، لهای آن رد ی قمز رنگ بصورت خوش ای ود ارد . میوه ن که انبه یا و نایده می ود بیی شکل و دای می مطبو ویین بده دای هته ای نس بزرگ ت . نه در وئل ما می ی رسد ا و سامر موو است . /> __ترکیبت یمیای:__ انبه دارای مادی مانند ((اسید زوئیک ))Benzoic Acid ((اسی یریک ))Citric Acid و پیوی یو دی Puri yellow Dye ه اه زرد نگی ت می باشد . انبه ر حد15% ((تانن)) درد . هسته نب دارای ((چربی)) زیاد و ((نشاته)) و اسید گلیک Gallic Acid است .در د گرم انبه موا یر موود است :
/> />
border=2 align=right>
+ | !ترکیبات شیمیایی انبه داری موای ان ((ید بنویک)) Benzoic Acid ((اسید سیتریک)) Citric Acid و Puri yellow Dye که ماد زرد رنگی ت میباشد. انب در د 15 صد تان ارد. هت انبه داای چی زید و ((اته)) و ((اسی گالیک)) Gallic Acid است.. !خاص داروئی خوص یوه ان سه از نر ب قیم ایران گر و خشک نارس رد و شک است. انبه نارس تی کنده بلغم و ودا در ب میباشد. />*انه سی مقوی بوه و قوی کنده بد ا. />*انبه قویت کننده قوای جنسی . />*رنگ وت درا میکد. />*دان ا و یکن. *اررآو است. > > *((یبوت)) ا برطرف میکند. />*انبه دارای مدر زیادی اسید گیک اس. نبری ((دتاه گاش)) را ضد فونی و می میکند. />*انبه ی کننده ون یباشد. />*خوردن انه بوی د دن را ا ین میرد.
ir align = left>
| | | |
| | | | | |
- | انرژی r />d> /> | r />45کالری |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/1/12/manguier2.JPG} |
| | | |
| | | |
| + | | |
| + | *انبه حرارت بدن را کاهش میدهد و تب را پائین میآورد. |
| + | *برای رفع ((اسهال)) مفید است. |
| + | *خوردن انبه ، ((سردرد)) ، ((تنگی نفس)) و ((سرفه)) را از بین میبرد. |
| + | *برای درمان ((بواسیر)) مفید است. |
| + | *عطش را برطرف میکند. |
| + | *انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آن را با ((سکنجبین)) بخورند. |
| + | !خواص مغز هسته انبه |
| + | انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که به جای مغز بادام میتوان از آن در شیرینیجات استفاده کرد. |
| + | *خوردن مغز هسته اسهال را برطرف میکند. |
| + | *برای معالجه ((سرماخوردگی)) مصرف میشود. |
| + | *سرفههای سخت را درمان میکند. |
| + | *درمان کننده بواسیر خونی است. |
| + | *خانمهایی که دچار خونریزی از رحم میباشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند. |
| + | *مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است. |
| + | *برای تسکین ((آسم)) و تنگی نفس مفید است. |
| + | *ضد استفراغ است. |
| + |
|
| + |
| | | |
| | | | | |
- | آب r /></td><br /> | r />80 گرم |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/e/eb/manguier3.JPG} |
| | | |
| | | |
| + | | |
| + | !دیگر خواص درخت انبه |
| + | *گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع میکند. |
| + | *اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 گرم آن را با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه میکند. |
| + | *صمغ درخت انبه را با روغن و آبلیمو مخلوط کنید برای ناراحتیهای پوست مفید است. |
| + | *برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید. |
| + | *برای تقویت دندان و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید. |
| + | !مضرات |
| + | هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید. اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آن را با زنجبیل خورد. |
| + | !مباحث مرتبط با عنوان |
| + |
| | | |
| | | | | |
- | نشاسه /> | /> />12 گرم /> |
/> /> />روتئین /> | /> />0/5 ر /> |
/>
/>چری /> | /> />0/15 ر /> | /> /> /> کیم /> | /> />6 ر /> | />
/> />فر /> | /> 9 یلی ر
| /> /> /> هن /> |
0/15 میلی ر
|
ویاین
|
3500 ود /> |
/> /> ویاین 1
|
0/4 یی گر
| /> /> /> ویاین ب 2
|
0/35 یلی ر /> |
ویتاین ب 3
|
0/6 میی رم /> |
ویاین
|
25 یلی ر |
+ | || ((آرتیشو «داروئى»))|((آقطی سیه «داروئی»))|((آوکادو «داروئی»))|((اسطوخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «داروئی»))|((هویج «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»)) ((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زینی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «ارئی»))|((پرتقال «داروئی»)) ((پیاز «داروئی»))|((تخم تا «داروی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «ارئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»)) ((خاک شیر «داری»))|((ختمی «داروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارچین «داروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «ارئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))| ((زرد آلو «داری»))|((زردچوبه «داروئی»))|((زرشک «داروئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «داروئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «دارئی»))|((سنبل الطیب «ارئی»))|((سیب «داروئی»)) ((سیب زمینی «داروئی»))|((سیر «اروئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «ارئی»))|((شوی «دارئی»))|((شیرین یان «داروئی»))|((صبر زرد «داروی»))|((دس «داروئی»)) ((علف هفت بند «داروئی»))|((ناب «دارئی»))|((فندق «اروئی»))|((قاصدک «داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «دارئی»))|((کد «داروئی»))|((کنجد «داروئی»))|((وشا «دارئی»))|((گاوزبان «داروئی»)) ((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گنه «دارئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «دارئی»))|((لوبیا «ارئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «دارئی»))|((اروبه «داروئی»)) ((مامیرا کبیر «اروئی»))|((موز «داروئی»))|((میخک «داروئی»))|((واص داریی نارگیل))|((نخود «اروئی»))|((نعناع «داروئی»))|((هل «دارئی»))|((هلو «داروئی»))|((هندوانه «ارئی»))| || |
| | | |
| | | |
| | | | | |
- | | |
- | __خواص داروئی: __خواص میوه انبه رسیده از نظر ((طب قدیم ایران)) گرم و خشک و نارس آن سرد و خشک است . انبه نارس تولید کننده بلغم و سودا در بدن می باشد . | |
- | #انبه بسیار مقوی بوده و تقویت کننده بدن است . | |
- | #انبه تقویت کننده قوای جنسی است . | |
- | #رنگ صورت را درخشان می کند . | |
- | #دهان را خوشبو می کند . | |
- | #ادرار آور است . | |
- | #((یبوست)) را برطرف می کند . | |
- | #انبه دارای مقدر زیادی ((اسید گالیک ))است . بنبراین سیستم هضم را ضد عفونی و تمیز می کند . | |
- | #انبه تمیز کننده خون می باشد . | |
- | #خوردن انبه بوی بد بدن را از بین می برد . | |
- | #انبه حرارت بدن را کاهش می دهد و تب را پائین می آرود . | |
- | #برای رفع اسهال مفید است . | |
- | #خوردن انبه ، سردرد ، تنگی نفس و سرفه را از بین می برد . | |
- | #برای درمان بواسیر مفید است . | |
- | #عطش را برطرف می کند. | |
- | #انبه چون گرم است برای گرم مزاجان مناسب نیست و این اشخاص باید آنرا با ((سکنجبین)) بخورند .خواص مغز هسته انبه انبه دارای هسته بزرگی است که در وسط آن مغز آن قرار درد که بجای مغز ((بادام)) می توان از آن در شیرینی جات استفاده کرد . | |
- | مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است . | |
- | #خوردن مغز هسته اسهال را برطرف می کند . | |
- | #برای معالجه ((سرماخوردگی)) مصرف می شود . | |
- | #سرفه های سخت را درمان می کند . | |
- | #درمان کننده بواسیر خونی است . | |
- | #خانم هائیکه دچر خونریزی از رحم می باشند و یا بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند برای رفع آن باید از مغز انبه استفاده کنند . | |
- | #مغز هسته انبه کرم کش و ضد اسهال است . | |
- | #برای تسکین آسم و ((تنگی نفس)) مفید است . | |
- | #ضد استفراغ است . | |
- | __دیگر خواص درخت انبه:__ | |
- | #گل انبه سرد و خشک است و اسهال را رفع می کند . | |
- | #اگر شکوفه درخت انبه را خشک کرده و هر روز حدود 3 ((گرم)) آنرا با 10 گرم شکر بخورند سرعت انزال را معالجه می کند . | |
- | #صمغ درخت انبه را با ((روغن)) و ((آبلیمو)) مخلوط کنید برای ناراحتی های پوست مفید است . | |
- | #برای برطرف کردن ریزش مو ، آب برگهای درخت انبه را روی سر بمالید . | |
- | #برای تقویت ((دندان)) و لثه دم کرده برگ درخت انبه را مضمضه کنید . | |
- | __مضرات :__ هضم انبه برای بعضی از افراد سخت است و ممکن است ایجاد خارش و دمل نمائید .اگر خون انبه ایجاد نفخ بکند باید آنرا با ((زنجبیل)) خورد . | |