قلبی پر از یاقوت های خوشمزه
نام این میوه از کلمه لاتین (granatum) به معنی
میوه ای با دانه های بسیار اقتباس شده است. درخت انار را بومی کشور
ایران می دانند ،جایی که نزدیک به 4000 سال پیش انار در آن کشت می شده است و در حال حاضر نیز نقش مهمی در آشپزی ایرانی ایفا می کند. انار در کشورهای غربی تا قرن 19 محبوب بوده ، ولی از آن به بعد جذابیت خود را به خصوص به عنوان یک میوه ی تازه از دست داده است.انار به عنوان جواهر زمستان در آب و هوای گرمسیر رشد می کند و در مناطقی با زمستان های سرد و تابستان های گرم بهترین رشد را دارد .
ایران ،
هند و
ایالات متحده امریکا از کشورهای اصلی عمل آورنده ی آن هستند.
کلمه ی انار در کتاب مقدس آمده و اغلب به عنوان نماد حاصل خیزی در
تاریخ اسطیر نام برده شده است. این میوه در
نقاشی های قدیمی چینی وجود داشته و
مصری های باستان نیز مردگان خود را با انار به خاک می سپارند.
فواید انار
بر طبق تحقیقات سازمان
کشاورزی ایالات متحده امریکا (USDA) انار منبع خوبی از
آنتی اکسیدان ها ،
پتاسیم و
ویتامین C می باشد که بدن را در مقابل بیماری هایی نظیر
سرطان ،بیماری های قلبی –عروقی و
فشار خون بالا محافظت می کند.
انار برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیف ،مشکلات
گردش خون ،دریافت پایین غذایی و چربی خون بالا (LDL) دارند ،مفید است.
آب انار حاوی
تانن ها ،
آنتوسیانین ها ،
پلی فنول ها (گروهی از آنتی اکسیدان ها) و نیز مقادیر زیادی
فیبر ،
نیاسین ،
پتاسیم است. آنتی اکسیدان های موجود در انار در پیشگیری یا کاهش سرعت آسیب سلولی که در شروع بسیاری از بیماری های دخیل است ،مرتبط می باشد.
نکات قابل توجه قدرت آنتی اکسیدانی آب انار است که قریب به 3 برابر بیشتر از
چای سبز می باشد.
نکاتی در مورد انتخاب انار
برای انتخاب انار باید انواع سنگین تر آن را انتخاب کرد و پوست آن باید صاف ،شفاف ،نازک و بدون ترک باشد.
ارزش غذایی 100 گرم انار
97/80 | درصد آب
|
68 کیلو کالری | انرژی
|
95/0 گرم | پروتئین
|
3/0 گرم | چربی
|
17/17 گرم | کربو هیدرات
|
6/0 گرم | فیبر
|
1/6 میلی گرم | ویتامین C
|
3/0 میلی گرم | نیاسین
|
259 میلی گرم | پتاسیم |
این مقدار بیان کننده ی درصدی از میزان توصیه شده ی روزانه برای یک فرد بالغ است.
منبع:
مجله هنر آشپزی