تاریخچه ی:
اسید چرب
تفاوت با نگارش: 3
| + | {DYNAMICMENU()} |
| + | __واژهنامه__ |
| + | *((واژگان زیست شیمی)) |
| + | *((واژگان بیوشیمی بالینی)) |
| + | *((واژگان بیوشیمی ساختمانی)) |
| + | *((واژگان متابولیسم)) |
| + | __مقالات مرتبط__ |
| + | *((آنزیم)) |
| + | *((اوره)) |
| + | *((انسولین)) |
| + | *((بیوشیمی)) |
| + | *((بیوشیمی بالینی)) |
| + | *((تنفس سلولی)) |
| + | *((طبقه بندی آنزیمها)) |
| + | *((طبقه بندی چربیها)) |
| + | *((هورمون رشد)) |
| + | __کتابهای مرتبط__ |
| + | *((کتابهای زیست شیمی)) |
| + | __[http://217.218.177.31/mavara/mavara-view_forum.php?forumId=44|انجمن زیست شناسی]__ |
| + | __سایتهای مرتبط__ |
| + | *سایتهای داخلی |
| + | **[http://www.ibb.ut.ac.ir/|انستیتو بیوشیمی و بیوفیزیک] |
| + | **[http://www.pasteur.ac.ir/|انستیتو پاستور ایران] |
| + | *سایتهای خارجی |
| + | **[http://acsinfo.acs.org/journals/bichaw/|بیوشیمی] |
| + | **[http://www.google.com/Top/Science/Biology/Biochemistry_and_Molecular_Biology/|بیوشیمی] |
| + | **[http://www.biochemistry.org/|علم بیوشیمی] |
| + | **[http://www.jlr.org/|ژورنالی در مورد چربیها] |
| + | **[http://bcs.whfreeman.com/lehninger/default.asp?s=&n=&i=&v=&o=&ns=0&uid=0&rau=0|بیوشیمی لنینگر] |
| + | __گالری تصویر__ |
| + | *[http://217.218.177.31/mavara/mavara-browse_gallery.php?galleryId=39|گالری علوم] |
| + | **[http://217.218.177.31/mavara/mavara-browse_gallery.php?galleryId=44|گالری زیست شناسی] |
| + | body= |
| + | |~| |
| + | {DYNAMICMENU} |
|
| |
|
| ||اسیدهای چرب به صورت آزاد به مقدار ناچیزی در سلولها و بافتها دیده میشوند. این ترکیبات که غنی از ((اکسیژن)) و ((کربن)) و ((هیدروژن)) هستند قسمتی از واحد ساختمانی بیشتر ((چربی|لیپیدها)) مانند چربیهای خنثی ، فسفوگلیسریدها ، گلیکولیپیدها و استرهای کلسترول را تشکیل میدهند.|| | | ||اسیدهای چرب به صورت آزاد به مقدار ناچیزی در سلولها و بافتها دیده میشوند. این ترکیبات که غنی از ((اکسیژن)) و ((کربن)) و ((هیدروژن)) هستند قسمتی از واحد ساختمانی بیشتر ((چربی|لیپیدها)) مانند چربیهای خنثی ، فسفوگلیسریدها ، گلیکولیپیدها و استرهای کلسترول را تشکیل میدهند.|| |
| !دیدکلی | | !دیدکلی |
| ((چربی|چربیها)) یا لیپیدها ترکیبات آلی غیر محلول در آب هستند که میتوان آنها را بوسیله حلالهای غیر قطبی نظیر ((کلروفرم)) ، ((اتر)) و ((بنزن)) از سلولها استخراج کرد. لیپیدها استرهای یک یا چند اسید با ((الکل|الکلها)) میباشند. بعضی از لیپیدها در ساختمان دیواره و غشای سلولی شرکت داشته و برخی دیگر ماده ذخیرهای انرژیزا را در داخل سلول تشکیل میدهند. اسیدهای چرب به صورت آزاد به مقدار ناچیزی در بافتها دیده میشوند. | | ((چربی|چربیها)) یا لیپیدها ترکیبات آلی غیر محلول در آب هستند که میتوان آنها را بوسیله حلالهای غیر قطبی نظیر ((کلروفرم)) ، ((اتر)) و ((بنزن)) از سلولها استخراج کرد. لیپیدها استرهای یک یا چند اسید با ((الکل|الکلها)) میباشند. بعضی از لیپیدها در ساختمان دیواره و غشای سلولی شرکت داشته و برخی دیگر ماده ذخیرهای انرژیزا را در داخل سلول تشکیل میدهند. اسیدهای چرب به صورت آزاد به مقدار ناچیزی در بافتها دیده میشوند. |
|
| |
|
| |
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/L.5.png} |
+ | {picture=L.5.png} |
| | | |
| | | |
| | | | |
|
| !ساختمان اسیدهای چرب | | !ساختمان اسیدهای چرب |
| تاکنون بیش از هفتاد اسید چرب از نسوج گوناگون جدا کردهاند که همگی دارای زنجیره هیدروکربنی طولانی با یک عامل کربوکسیل انتهایی هستند. بعضی از آنها اشباع شده و برخی دارای یک ، دو یا سه پیوند دوگانه هستند و گروهی در زنجیر خود دارای شاخههای جانبی نیز میباشند. تعداد ((کربن|کربنها)) در اسیدهای چرب به استثنای چند مورد ، همیشه زوج است و احتمالا علت زوج بودن آسان تر بودن سنتز آنها در نزد جانداران است. فرمول کلی اسیدهای چرب __CH3-(CH2)n-COOH__ است که n از صفر تا 30 الی 40 تغییر میکند. | | تاکنون بیش از هفتاد اسید چرب از نسوج گوناگون جدا کردهاند که همگی دارای زنجیره هیدروکربنی طولانی با یک عامل کربوکسیل انتهایی هستند. بعضی از آنها اشباع شده و برخی دارای یک ، دو یا سه پیوند دوگانه هستند و گروهی در زنجیر خود دارای شاخههای جانبی نیز میباشند. تعداد ((کربن|کربنها)) در اسیدهای چرب به استثنای چند مورد ، همیشه زوج است و احتمالا علت زوج بودن آسان تر بودن سنتز آنها در نزد جانداران است. فرمول کلی اسیدهای چرب __CH3-(CH2)n-COOH__ است که n از صفر تا 30 الی 40 تغییر میکند. |
| !خواص اسیدهای چرب | | !خواص اسیدهای چرب |
| اسیدهای چرب غیر اشباع دارای ((نقطه ذوب)) پایینتری نسبت به اسیدهای چرب اشباع هستند و هر چه تعداد کربن اسید چرب بیشتر شود، نقطه ذوب بالاتر میرود. پیوند دوگانه در اسیدهای غیر اشباع بیشتر بین کربن 9 و 10 بوده و این پیوند دوگانه تقریبا در تمامی اسیدهای چرب غیر اشباع طبیعی در وضعیت ایزومر هندسی سیس (Cis) است. اسیدهای چرب با زنجیر طویل در ((آب)) غیر محلول هستند. ولی در قلیایی محلولاند و تشکیل __صابون سدیم__ یا __صابون پتاسیم__ میدهند. اسیدهای چرب غیر اشباع به سهولت اکسید میشوند. تند شدن چربیها بر اثر اکسید شدن و ایجاد عوامل اسیدی و آلدئیدی در چربیها است. | | اسیدهای چرب غیر اشباع دارای ((نقطه ذوب)) پایینتری نسبت به اسیدهای چرب اشباع هستند و هر چه تعداد کربن اسید چرب بیشتر شود، نقطه ذوب بالاتر میرود. پیوند دوگانه در اسیدهای غیر اشباع بیشتر بین کربن 9 و 10 بوده و این پیوند دوگانه تقریبا در تمامی اسیدهای چرب غیر اشباع طبیعی در وضعیت ایزومر هندسی سیس (Cis) است. اسیدهای چرب با زنجیر طویل در ((آب)) غیر محلول هستند. ولی در قلیایی محلولاند و تشکیل __صابون سدیم__ یا __صابون پتاسیم__ میدهند. اسیدهای چرب غیر اشباع به سهولت اکسید میشوند. تند شدن چربیها بر اثر اکسید شدن و ایجاد عوامل اسیدی و آلدئیدی در چربیها است. |
| !ساختمان و خواص انواع چربیها | | !ساختمان و خواص انواع چربیها |
| !!چربیهای خنثی (آسیل گلیسرولها) | | !!چربیهای خنثی (آسیل گلیسرولها) |
| ترکیب اسید چرب و ((الکل|گلیسرول)) را __آسیل گلیسرول__ یا __گلیسرید__ مینامند. گلیسرول الکلی است که بیش از سایر ((الکل|الکلها)) در ساختمان لیپیدها دیده میشود و دارای 2 عامل الکلی نوع اول و یک عامل الکلی نوع دوم است. برحسب آن که یک ، دو یا سه اسید چرب با عوامل الکلی گلیسرول ترکیب شده باشد، به ترتیب مونو ، دی و تری آسیل گلیسرول بدست میآید. نقطه ذوب چربیها خنثی بستگی به نقطه ذوب اسید چرب ترکیبی آنها دارد. تری آسیلها در آب نسبتا نامحلول بوده و تشکیل میسلهای کامل نمیدهند. در حالی که دی آسیل گلیسرولها که تا حدودی قابل یونیزه شدن هستند، به سهولت تشکیل میسل میدهند. | | ترکیب اسید چرب و ((الکل|گلیسرول)) را __آسیل گلیسرول__ یا __گلیسرید__ مینامند. گلیسرول الکلی است که بیش از سایر ((الکل|الکلها)) در ساختمان لیپیدها دیده میشود و دارای 2 عامل الکلی نوع اول و یک عامل الکلی نوع دوم است. برحسب آن که یک ، دو یا سه اسید چرب با عوامل الکلی گلیسرول ترکیب شده باشد، به ترتیب مونو ، دی و تری آسیل گلیسرول بدست میآید. نقطه ذوب چربیها خنثی بستگی به نقطه ذوب اسید چرب ترکیبی آنها دارد. تری آسیلها در آب نسبتا نامحلول بوده و تشکیل میسلهای کامل نمیدهند. در حالی که دی آسیل گلیسرولها که تا حدودی قابل یونیزه شدن هستند، به سهولت تشکیل میسل میدهند. |
| !!فسفو گلیسریدها | | !!فسفو گلیسریدها |
| این لیپیدها که به نام گلیسرول فسفاتید نیز موسومند، بیشتر در ((غشای سلولی|غشاهای سلولی)) وجود دارند و فقط به مقدار خیلی جزئی در چربیهای ذخیرهای یافت میشوند. الکل این لیپیدها گلیسرول است که یکی از عوامل الکلی نوع اول آن توسط __اسید فسفریک__ استریفیه شده است. تمام فسفر گلیسریدها دارای یک انتهای قطبی و دو انتهای طویل غیر قطبی میباشند و به این جهت آنها را __لیپیدهای قطبی__ یا آمفی پاتیک گویند. | | این لیپیدها که به نام گلیسرول فسفاتید نیز موسومند، بیشتر در ((غشای سلولی|غشاهای سلولی)) وجود دارند و فقط به مقدار خیلی جزئی در چربیهای ذخیرهای یافت میشوند. الکل این لیپیدها گلیسرول است که یکی از عوامل الکلی نوع اول آن توسط __اسید فسفریک__ استریفیه شده است. تمام فسفر گلیسریدها دارای یک انتهای قطبی و دو انتهای طویل غیر قطبی میباشند و به این جهت آنها را __لیپیدهای قطبی__ یا آمفی پاتیک گویند. |
| !!پلاسمالوژنها | | !!پلاسمالوژنها |
| یک گروه فرعی از فسفر گلیسریدها هستند که در آنها به جای یک مولکول اسید چرب یک آلدئید چرب قرار گرفته است. این ترکیبات در غشای ((بافت عضلانی|سلولهای عضلانی)) و ((بافت عصبی|عصبی)) فراوانند. | | یک گروه فرعی از فسفر گلیسریدها هستند که در آنها به جای یک مولکول اسید چرب یک آلدئید چرب قرار گرفته است. این ترکیبات در غشای ((بافت عضلانی|سلولهای عضلانی)) و ((بافت عصبی|عصبی)) فراوانند. |
| !!اسفنگو لیپیدها | | !!اسفنگو لیپیدها |
| اینها در غشای ((سلول گیاهی|سلولهای گیاهی)) و ((سلول انسانی|سلولهای حیوانی)) و در بافتهای عصبی و ((مغز انسان|مغز)) به مقدار فراوان وجود دارند. این ترکیبات در اثر ((هیدرولیز)) ایجاد یک مولکول اسید چرب و یک مولکول الکل آمینه غیر اشباع به نام __اسفنگوزین__ میکنند. در اسفنگو لیپیدها گلیسرول وجود ندارد. ترکیب اسفنگوزین و اسید چرب را __سرامید__ گویند. اسفنگو میلین ترکیب سرامید با فسفو کلین میباشد که فراوانترین اسفنگو لیپیدها است. | | اینها در غشای ((سلول گیاهی|سلولهای گیاهی)) و ((سلول انسانی|سلولهای حیوانی)) و در بافتهای عصبی و ((مغز انسان|مغز)) به مقدار فراوان وجود دارند. این ترکیبات در اثر ((هیدرولیز)) ایجاد یک مولکول اسید چرب و یک مولکول الکل آمینه غیر اشباع به نام __اسفنگوزین__ میکنند. در اسفنگو لیپیدها گلیسرول وجود ندارد. ترکیب اسفنگوزین و اسید چرب را __سرامید__ گویند. اسفنگو میلین ترکیب سرامید با فسفو کلین میباشد که فراوانترین اسفنگو لیپیدها است. |
| !!گلیکو لیپیدها | | !!گلیکو لیپیدها |
| این ترکیبات دارای یک انتهای قطبی هیدروفیل (آبدوست) قندی میباشند. برخی شامل اسفنگوزین و برخی دیگر شامل گلیسرول هستند. قندهای آن شامل ((قند خون|D- گلوکز)) و ((کربوهیدرات|D- گالاکتوز)) است. گانگلیوزیدها ترکیبات دیگری از دسته گلیکو لیپیدها هستند. این ترکیبات عبارتند از گلیکو اسفنگو لیپیدهایی که دارای انتهای قطبی متشکل از قندهای مرکب نظیر __اوزامین__ و __اسید سیالیک__ میباشند. این ترکیبات در غشای سلولی بویژه در سلولهای عصبی زیاد دیده میشوند. | | این ترکیبات دارای یک انتهای قطبی هیدروفیل (آبدوست) قندی میباشند. برخی شامل اسفنگوزین و برخی دیگر شامل گلیسرول هستند. قندهای آن شامل ((قند خون|D- گلوکز)) و ((کربوهیدرات|D- گالاکتوز)) است. گانگلیوزیدها ترکیبات دیگری از دسته گلیکو لیپیدها هستند. این ترکیبات عبارتند از گلیکو اسفنگو لیپیدهایی که دارای انتهای قطبی متشکل از قندهای مرکب نظیر __اوزامین__ و __اسید سیالیک__ میباشند. این ترکیبات در غشای سلولی بویژه در سلولهای عصبی زیاد دیده میشوند. |
|
| |
|
| |
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/L.3.jpg} |
+ | {picture=L.3.jpg} |
| | | |
| | | |
| | | | |
|
| !!سربروزیدها | | !!سربروزیدها |
| این ترکیبات را میتوان در گروه گلیکو لیپیدها و یا اسفنگو لیپیدها طبقه بندی کرد. زیرا دارای ((کربوهیدرات|قند)) و اسفنگوزین هستند. این دسته از لیپید بیشتر در غشای سلولهای عصبی بویژه در غلاف میلین و همچنین در ((گویچههای قرمز خون)) ، ((گویچههای سفید خون)) و ((اسپرم)) دیده میشوند. | | این ترکیبات را میتوان در گروه گلیکو لیپیدها و یا اسفنگو لیپیدها طبقه بندی کرد. زیرا دارای ((کربوهیدرات|قند)) و اسفنگوزین هستند. این دسته از لیپید بیشتر در غشای سلولهای عصبی بویژه در غلاف میلین و همچنین در ((گویچههای قرمز خون)) ، ((گویچههای سفید خون)) و ((اسپرم)) دیده میشوند. |
| !!مومها | | !!مومها |
| مومها از نظر ساختمانی و خواص ، شبیه آسیل گلیسرولها هستند. ولی الکلهای آنها دارای زنجیره کربنی طویل هستند که تنها شامل یک عامل الکل میباشند. این ترکیبات در ((پوست|غشای محافظ پوست)) ، پر و جدار برگها و بعضی ((میوه|میوهها)) و پوسته خارجی بیشتر ((حشرات)) دیده میشوند. | | مومها از نظر ساختمانی و خواص ، شبیه آسیل گلیسرولها هستند. ولی الکلهای آنها دارای زنجیره کربنی طویل هستند که تنها شامل یک عامل الکل میباشند. این ترکیبات در ((پوست|غشای محافظ پوست)) ، پر و جدار برگها و بعضی ((میوه|میوهها)) و پوسته خارجی بیشتر ((حشرات)) دیده میشوند. |
| !!لیپیدهایی که صابونی نمیشوند | | !!لیپیدهایی که صابونی نمیشوند |
| لیپیدهایی که تاکنون مورد بحث قرار گرفتند قابل صابونی شدن بوده یعنی با قلیاییها و در اثر حرارت ایجاد ((صابون)) میکنند. در سلولها مقدار کمتری از نوع دیگر چربیها موجودند که غیر قابل صابون شدن هستند. دو گروه اصلی از این لیپیدها یکی استروئیدها و دیگری ((ترپن|ترپنها)) هستند. | | لیپیدهایی که تاکنون مورد بحث قرار گرفتند قابل صابونی شدن بوده یعنی با قلیاییها و در اثر حرارت ایجاد ((صابون)) میکنند. در سلولها مقدار کمتری از نوع دیگر چربیها موجودند که غیر قابل صابون شدن هستند. دو گروه اصلی از این لیپیدها یکی استروئیدها و دیگری ((ترپن|ترپنها)) هستند. |
| *__استروئیدها:__ ساختار استروئیدها از سه حلقه شش ضلعی فنانترن و یک حلقه پنج ضلعی هستند. از میان مهمترین استروئیدهایی که در طبیعت دیده میشوند، اسیدهای صفراوی ، ((هورمونهای جنسی)) ، ((هورمونهای غدد فوق کلیوی|هورومونهای قسمت قشری غدد فوق کلیوی)) و ((ویتامین D)) و ((کلسترول)) را میتوان نام برد. استروئیدها به مقدار بسیار کم در سلولها موجودند و فقط یک نوع آنها که بطور کلی استرول نامیده میشود، بسیار فراوان است. کلسترول فراوانترین نوع استرولها در بافتهای حیوانی است. کلسترول در ((گیاهان)) دیده نمیشود. استرول موجود در گیاهان به نام فیتوسترولها مشهورند. ((قارچ|قارچها)) و ((مخمر|مخمرها)) حاوی استرولهایی به نام میکو استرول هستند. در این دسته ارگوسترول را میتوان نام برد که به ویتامین D تبدیل میشود.
| | *__استروئیدها:__ ساختار استروئیدها از سه حلقه شش ضلعی فنانترن و یک حلقه پنج ضلعی هستند. از میان مهمترین استروئیدهایی که در طبیعت دیده میشوند، اسیدهای صفراوی ، ((هورمونهای جنسی)) ، ((هورمونهای غدد فوق کلیوی|هورومونهای قسمت قشری غدد فوق کلیوی)) و ((ویتامین D)) و ((کلسترول)) را میتوان نام برد. استروئیدها به مقدار بسیار کم در سلولها موجودند و فقط یک نوع آنها که بطور کلی استرول نامیده میشود، بسیار فراوان است. کلسترول فراوانترین نوع استرولها در بافتهای حیوانی است. کلسترول در ((گیاهان)) دیده نمیشود. استرول موجود در گیاهان به نام فیتوسترولها مشهورند. ((قارچ|قارچها)) و ((مخمر|مخمرها)) حاوی استرولهایی به نام میکو استرول هستند. در این دسته ارگوسترول را میتوان نام برد که به ویتامین D تبدیل میشود.
|
| *__ترپنها:__ به مقدار جزیی در سلولها وجود دارند. ((ترپن)) ممکن است دارای ساختمان خطی یا حلقوی باشد. ((ویتامین A)) ، ((کاروتن|کاروتنها)) ، بیشتر اسانسها و ((ویتامین E)) و ((ویتامین K)) از ترپنها مشتق میشوند. | | *__ترپنها:__ به مقدار جزیی در سلولها وجود دارند. ((ترپن)) ممکن است دارای ساختمان خطی یا حلقوی باشد. ((ویتامین A)) ، ((کاروتن|کاروتنها)) ، بیشتر اسانسها و ((ویتامین E)) و ((ویتامین K)) از ترپنها مشتق میشوند. |
| !لیپو پروتئینها | | !لیپو پروتئینها |
| لیپیدهای قطبی با پروتئینهای خاصی ترکیب شده و لیپید پروتئینها را میسازند. مانند لیپو پروتئینهای ((پلاسمای خون)) که نقش حامل مواد مختلف را دارا میباشند. برخی لیپیو پروتئینها دارای لیپیدهای خنثی مانند گلیسرول و آسترهای آن هستند. این ترکیبات وسیله انتقال چربیها از ((روده کوچک)) به ((کبد)) به ((بافت چربی)) و دیگر بافتها هستند. طبقه بندی لیپو پروتئینها بر مبنای وزن مخصوص آنها انجام میگیرد. | | لیپیدهای قطبی با پروتئینهای خاصی ترکیب شده و لیپید پروتئینها را میسازند. مانند لیپو پروتئینهای ((پلاسمای خون)) که نقش حامل مواد مختلف را دارا میباشند. برخی لیپیو پروتئینها دارای لیپیدهای خنثی مانند گلیسرول و آسترهای آن هستند. این ترکیبات وسیله انتقال چربیها از ((روده کوچک)) به ((کبد)) به ((بافت چربی)) و دیگر بافتها هستند. طبقه بندی لیپو پروتئینها بر مبنای وزن مخصوص آنها انجام میگیرد. |
| !پروستا گلاندینها | | !پروستا گلاندینها |
| این ترکیبات که برای نخستین بار در مایع منی و ((غده پروستات)) یافت شدند، از یک اسید چرب غیر اشباعی 20 کربنه به نام __اسید آراشیدونیک__ مشتق شدهاند. این ترکیبات انواع مختلفی دارند که تاکنون متجاوز از 14 نوع پروستاگلاندین در مایع منی انسان و تعداد دیگری در سایر بافتها یافت شده است. پروستاگلاندینهای گروه E ، گروه F و گروه A و B نمونه این ترکیبات هستند. پروستاگلاندینها دارای اثرات فیزیولوژیک مختلفی مانند کاهش ((فشار خون)) ، تنظیم عبور یونهای مختلف از غشای سیناپسهای عصبی و خنثی سازی اثر برخی ((هورمون|هورمونها)) میباشند. | | این ترکیبات که برای نخستین بار در مایع منی و ((غده پروستات)) یافت شدند، از یک اسید چرب غیر اشباعی 20 کربنه به نام __اسید آراشیدونیک__ مشتق شدهاند. این ترکیبات انواع مختلفی دارند که تاکنون متجاوز از 14 نوع پروستاگلاندین در مایع منی انسان و تعداد دیگری در سایر بافتها یافت شده است. پروستاگلاندینهای گروه E ، گروه F و گروه A و B نمونه این ترکیبات هستند. پروستاگلاندینها دارای اثرات فیزیولوژیک مختلفی مانند کاهش ((فشار خون)) ، تنظیم عبور یونهای مختلف از غشای سیناپسهای عصبی و خنثی سازی اثر برخی ((هورمون|هورمونها)) میباشند. |
| + | !میسلها |
| + | لیپیدهای قطبی مانند اسیدهای چرب ساده و صابونها در محلولهای آبگون پخش شده و میسلها را بوجود میآورند که در آنها انتهای هیدروکربنی چون آبگریزند (هیدروفوب) از محلول آبگون رانده شده و ایجاد یک فاز آبگریز داخلی میکند و در نتیجه انتهای آب دوست (هیدروفیل) آنها به طرف خارج گرایش مییابد. تری آسیل گلیسرولها و کلسترول خود به خود تشکیل میسل نداده ولی در ساختمان مسیلی وارد شده و میسلهای مخلوط را میسازند. میسلها ممکن است تک لایه یا دو لایه باشند. |
|
| |
|
- | left>
+ | center>
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/L.6.png} |
+ | {picture=L.6.png} |
| | | |
| | | |
| | | | | |
- | !میسلها | |
- | لیپیدهای قطبی مانند اسیدهای چرب ساده و صابونها در محلولهای آبگون پخش شده و میسلها را بوجود میآورند که در آنها انتهای هیدروکربنی چون آبگریزند (هیدروفوب) از محلول آبگون رانده شده و ایجاد یک فاز آبگریز داخلی میکند و در نتیجه انتهای آب دوست (هیدروفیل) آنها به طرف خارج گرایش مییابد. تری آسیل گلیسرولها و کلسترول خود به خود تشکیل میسل نداده ولی در ساختمان مسیلی وارد شده و میسلهای مخلوط را میسازند. میسلها ممکن است تک لایه یا دو لایه باشند. | |
| !مباحث مرتبط با عنوان | | !مباحث مرتبط با عنوان |
| *((اسید آمینه)) | | *((اسید آمینه)) |
| *((الکل)) | | *((الکل)) |
| *((بافت چربی)) | | *((بافت چربی)) |
| *((بیوشیمی)) | | *((بیوشیمی)) |
| *((ترپن)) | | *((ترپن)) |
| *((چربی)) | | *((چربی)) |
| *((کربوهیدرات)) | | *((کربوهیدرات)) |
| *((لیپو پروتئینها)) | | *((لیپو پروتئینها)) |
| *((ویتامین)) | | *((ویتامین)) |
| *((ویتامینهای محلول در چربی)) | | *((ویتامینهای محلول در چربی)) |
| *((هورمون)) | | *((هورمون)) |